Rychlé chlebíky bez hnětení (úžasně křupavé)
Recept ještě nebyl hodnocenV míse důkladně smícháme suché suroviny. Dále přilijeme vodu, olej a smísíme v lepkavé těsto. Necháme hodinku na teplém místě odpočinout.Troubu předehřejeme na 220…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V míse důkladně smícháme suché suroviny. Dále přilijeme vodu, olej a smísíme v lepkavé těsto. Necháme hodinku na teplém místě odpočinout.Troubu předehřejeme na 220…
Přesně dle napsaného pořadí dám suroviny do pekárny a zapnu program na hnětení a kynutí těsta. Potom na pomoučeném válu vytvaruji 2 bagety, potřu mlékem smíchaným s 1…
Ze všech surovin zaděláme řidší těsto, které necháme alespoň hodinu nakynout. Podle potřeby můžeme přidat trochu vody nebo mouky. Po nakynutí těsto vyklopíme na…
Škrob rozmíchejte ve 2 hrncích vody či zeleninového vývaru. V hrnci na středním plameni rozehřejte olivový olej, vložte šalotku a cibuli a opékejte asi 5 minut. Poté…
těsto je vynikající, vláčné, krásně se válí. Vyválíme, dáme na vymazaný plech a ozdobíme dle svých chutí
Po vykynutí těsto propracujeme, uděláme bochánky, naskládáme na plech na pečící papír a pomocí raznice, nebo obyčejného kráječe na jablka promáčkneme vzorek a necháme…
Zaděláme těsto a necháme vykynout na teplém místě. Na náplň smícháme ořechy a piškoty, přidáme cukr, rum a přidáváme mléko dokud nebude náplň dobře roztíratelná. …
Ráno vstaneme a než vyrazíme do práce dáme do mísy všechny suroviny a umícháme vařečkou řidší těsto. Přikryjeme utěrkou a jdeme do rachoty. Když se v šest hodin večer…
Ingredience dávat do pečící trouby tak, jak je postupně napsáno, nastavit na střední velikost, barvu tmavou a 10-pečení. Já ještě navíc 10 minut dopékám, je pak lepší a…
Mléko, vodu, mouku, sůl, prolisovaný česnek a droždí dáme do pekárny.Nastavíme na program Rychlý. Po vykynutí pomažeme vodou a posypeme kmínem a necháme upéct.
Suroviny dáme do domácí pekárny v pořadí, jak je napsáno a spustíme program těsto. Jakmile je těsto vykynuté, tvoříme bulky, rohlíky či jiné tvary. Potřeme bílkem,…
Do mísy nasypeme obě mouky, uděláme důlek, do něj nalijeme vlažné mléko, vsypeme 1 lžíci cukru a droždí. Přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek (asi 30 min.). Pak do…
V robotu s hnětacím hákem (nebo ručně v míse) smícháme 1 hrnek mouky, droždí, cukr a sůl. Přidáme mléko, vejce, máslo a vanilkový extrakt. Poté přidáváme po ⅓ hrnku…
Ze všech surovin zaděláme řidší lívancové těsto. Necháme 20 minut nakynout na teplém místě. Znovu promícháme, a pokud je těsto příliš husté, zředíme ještě trochou vody.…
Nejdříve si připravíme kvásek – ve 200 ml vlažné vody rozpustíme instantní sojový nápoj, přidáme 1 lžíci cukru a sušené droždí a necháme na teplém místě vzejít. V míse…
Nejdříve připravíme těsto na palačinky. Do mísy rozšleháme dvě vejce, přidáme mléko, mouku, cukr, citronový cukr a metličkou vyšleháme. Nakonec přisypeme droždí, ještě…
V robotu zaděláme těsto, necháme ho dobře propracovat. Nyní bude 60 minut kynout, v té době ho 3x prohněteme.Po hodině těsto zakryjeme a dáme na 48 hodin do lednice. I…
Smícháme v misce mléko, vodu, cukry, droždí a necháme 10 minut odpočinout.Pak přidáme vejce, rozpuštěné máslo, sůl, mouku a vypracujeme hladké těsto, potom přikryjeme…
Všechny sypké suroviny (vyjma soli) smícháme dohromady a zalijeme vlažným mlékem. Necháme 10 minut odležet. Poté přidáme rozehřáté máslo, žloutky, kůru z citronu,…
Příprava těsta - domácí pekárna. Suroviny vložit v daném pořadí, zapnout program těsto. Pudinkovou náplň uvaříme a necháme vychladit (dát vařit 900 ml mléka s cukry,…
Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Zapneme program celozrnný, velký, kůrka střední Po zvukovém signálu přidáme semínka
Do domácí pekárny dáme mléko, rozkvedlané vejce, sůl, sýr, nastrouhané nebo prolisované brambory, hrubou mouku a nakonec droždí. Spustíme program na přípravu těsta.…
Ze všech surovin zaděláme pevné nelepivé těsto. Vyklopíme jej na plech vyložený pečicím papírem a rukama roztáhneme po celé ploše plechu. Necháme asi 15 minut odpočinout…
Vše vložíme do pekárny postupně v tom pořadí,jak je uvedeno.Nastavíme program \'těsto\' a po chvíli koukneme,jestli není třeba dosypat mouku,nebo přidat vodu.To záleží…
Zapečená česneková bageta jako z pizzerie: Tipy a triky na perfektní pochoutku
Jaký je rozdíl mezi brusinkou a klikvou a která z nich pomůže s nepříjemnou infekcí?
Pěstování rajčat na balkoně? Ven až po třech zmrzlých a pak to chce správnou zálivku i každodenní péči, aby byla úroda bohatá