Hanácké prsty
Recept ještě nebyl hodnocenZaděláme těsto obvyklým způsobem a necháme kynout.Vykynuté těsto tence vyválíme, silně pomastíme změklým máslem (asi 100 g) a 4x přeložíme. Pak těsto opět vyválíme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zaděláme těsto obvyklým způsobem a necháme kynout.Vykynuté těsto tence vyválíme, silně pomastíme změklým máslem (asi 100 g) a 4x přeložíme. Pak těsto opět vyválíme,…
Do misky dáme trochu cukru, mouky, droždí, zalijeme vlažnou vodou a necháme vzejít. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kmín, sůl, olej, kvásek a kvas.Přilijeme vodu a…
Do vlažné vody rozmícháme sušené droždí a lžičku cukru, misku přikryjeme igelitem a necháme vzejít kvásek. Máslo odvážíme a rozpustíme ho. Mouku prosejeme do mísy,…
Dýni oloupeme, přepůlíme a vydlabeme. Poté nakrájíme na kostičky a dáme vařit do hrnce se dvěma lžícemi vody zhruba 20 minut. Po uvaření dýni slejeme- pokud je v ní voda…
Do mísy nasypte všechny suché ingredience kromě droždí a promíchejte.Doprostřed udělejte důlek, do něj vlijte teplé mléko a nasypte droždí. Nechte 10 minut odstát…
Prosátou mouku smícháme se solí a doprostřed vsypeme droždí, které zalijeme vlahým mlékem s rozmíchaným vajíčkem a olejem. Propracujeme těsto bez přidání další mouky a…
Ve velké míse smícháme hladkou mouku, chlebovou mouku a sůl. Do jiné nádoby nasypeme droždí, zalijeme vodou a zamícháme. Poté přilijeme olej a ještě jednou promícháme.…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme z obou stran. Pak potřeme hořčicí a na každý plátek masa naklademe 3 pruhy slaniny, párek, okurku a 2 proužky papriky. Stočíme a…
Do hladké mouky přidáme droždí a zamícháme. Přidáme ostatní ingredience a zaděláme těsto, nesmí se lepit. Necháme kynout na teplém místě alespoň hodinu.Když těsto vykyne…
Do pekárny nalijeme tekuté suroviny, na ně nasypeme sypké a necháme ji pracovat. Po vykynutí vyndáme těsto na vál, zpracujeme v bochánek, vložíme do dortové rozdělávací…
Těsto připravíme klasicky na program Těsto, kdo má na pekárně, stačí krátký program těsto. Rozválíme na čtverec a nakrájíme na čtverečky o stranách 8 x 8 cm. Poklademe…
Do mísy prosejeme mouku, promícháme se solí a pepřem a doprostřed uděláme důlek. Vsypeme droždí, zalijeme trochou vlahého mléka a necháme kvásek vzejít. Přidáme olej,…
Nastavení pekárny: Program Těsto Postup: Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat),…
Všetky ingrediencie dáme do pekárne a program cesto. Medzitým vymiešame maslo, heru, syr, žltok, rozstlačený cesnak a vegetu. Z cesta urobíme 3 bochníky a rozvaľkáme…
Mouku promícháme s cukrem, droždím a citronovou kůrou. Přidáme olej a vodu a vypracujeme pevné nelepivé těsto. Těsto důkladně propracujeme a necháme na teplém místě…
Kynuté koláče na plech s vrstvou ovoce a drobenkou zná jistě každý ze svého dětství, ještě od svých babiček. Připravte doma ke snídani či ke kávě koláč podle tohoto…
Tento chutný a měkký toustový chléb je díky zakysané smetaně krásně vláčný. Na povrchu je zlatý, uvnitř světlý. S přípravou těsta pomůže domácí pekárna, samotný chléb…
Světlý, voňavý, měkký a nadýchaný toustový chléb připravíme snadno v domácí pekárně. Chutná skvěle opečený a namazaný máslem, nebo ho můžeme použít pro přípravu chutných…
Výborný domácí chléb připravíme i bez domácí pekárny. Těsto uděláme ze špaldové mouky, vody a sušeného droždí. Ochutit ho můžeme kmínem a bylinkovým kořením. Po vykynutí…
Vyzkoušejte tuto lahodnou bezlepkovou verzi oblíbených dukátových buchtiček, která potěší nejen osoby s celiakií, ale i všechny milovníky tradičních sladkých pochoutek.…
Slané koláče jsou chutné teplé i studené a skvěle se hodí jako svačina na cesty. Koláč připravíme z kynutého těsta a plníme náplní ze zakysané smetany, cukety, slaniny a…
Čerstvému a křupavému domácímu chlebu se prostě nic nevyrovná a krásně provoní celý váš dům. Ke chlebu však patří také výborná pomazánka, třeba z tofu, dochucená…
Švestkový koláč patří prostě k závěru léta. Šťavnaté fialové plody osvěží každý moučník. V tomto případě jimi doplníme kynuté těsto s tvarohovou náplní. Na kynutí však…
Cuketu můžeme zpracovat i při přípravě domácího chleba. Ten je díky ní příjemně vláčný. Na přípravě není nic těžkého a místo kvásku použijeme droždí. Chléb tedy zvládnou…