Celozrnné housky bez použití bílé mouky
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny ve velké míse pořádně propracujeme. Mísu na 45 minut - 1 hodinu odložíme na teplé místo a necháme těsto kynout. Poté těsto opět propracujeme, hněteme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny ve velké míse pořádně propracujeme. Mísu na 45 minut - 1 hodinu odložíme na teplé místo a necháme těsto kynout. Poté těsto opět propracujeme, hněteme a…
Vypracujeme těsto a necháme stát. Během toho si připravíme tvarohovou náplň: Vyšleháme si tvaroh, vejce, pudinkový prášek, vanilkový cukr a cukr moučka. Těsto…
Rostlinné mléko mírně ohřejeme, přidáme lžíci cukru a sušené droždí, rozmícháme a necháme na teplém místě asi 10 minut. Mezitím si odvážíme sypké suroviny a důkladně je…
Sypké suroviny odměříme do mísy a promícháme. Přidáme všechny tekutiny a zaděláme kynuté těsto. Těstem naplníme formu na muffiny nebo mini biskupské chlebíčky, plníme…
Jakmile jednou ochutnáte domácí křupavý chlebík, už nebude chtít jiný. Nemusíte se kamarádit s kváskem, v našem receptu si vystačíte se sušeným droždím. Upečte si…
Do domácí pekárny dám mouku promíchanou s cukrem, droždím a solí. Do vlažného mléka rozklepnu vejce, jeden žloutek a rozpuštěné máslo - rozkvedlám a naleju do směsi v…
Zaděláme kvásek. Do teplého mléka přidáme cukr a sušené droždí, necháme vzejít. Poté přisypeme mouku, semínka, sůl a olej. Vše důkladně zpracujeme a necháme těsto 1…
Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr. Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny. Nakonec na mouku nasypeme sušené…
Na oleji osmažíme do hněda cibulku nakrájenou na jemno a necháme lehce vychladnout.V míse smícháme teplou vodu, droždí a cukr a promícháme. Poté přidáme mouku, sůl a…
Donuty k nám dorazily ze zámoří a v mnohých domácnostech nahrazují naše tradiční koblihy. Připravte si s námi smažené prstence, které doplní lahodná karamelová poleva a…
Klasické kynuté šneky jsou velká dobrota a můžeme je připravit s rozličnými náplněmi. Tentokrát zvolíme voňavou náplň s mletými ořechy, skořicí a rumem. Před pečením…
Moučník vzdáleně připomíná podáváním zavlažna naše české buchtičky se šodó. Šneci jsou vláční, sladcí a provonění použitým kořením. Zároveň jsou sytí a mohou se sklenicí…
Ingredience dáme do pekárny v tomto pořadí. Zapneme program těsto. Pokud bude těsto při hnětení lepivé (dle velikosti brambory), přidáme trochu hladké mouky. Po…
Chleba kyne 8 - 12 hod., takže příprava je ideální ráno před odchodem do práce nebo naopak v pátek večer před sobotním ranním pečením. Všechny ingredience smícháme…
Suché suroviny smícháme v míse, pak přidáme rozpuštěný vlahý tuka vlažnou vodu. Promícháme, až vznikne kompaktní hmota (koule) a vložíme ji do větší mísy. Zavřeme víkem.…
Drozdi a spetku cukru rozmichame ve vlazne vode a nechame vzejit "kvasek".Obe mouky prosijeme, smichame se soli, prilijeme kvasek, syrovatku, olivovy olej a vypracujeme…
Ze všech ingrediencí zaděláme hladké těsto. Nejdříve smícháme sypké suroviny a přidáváme vejce, majolku, rozpuštěné sádlo a mléko.Těsto dáme kynout na teplé místo pod…
Do DP dáme vodu, soľ, olej, nasypeme múku, droždie a cukor, dáme program cesto. Ak nemáme DP, necháme v osladenej vode oživiť droždie a spolu s ostatnými surovinami…
Nadýchané kynuté těsto je základem pro dokonalé moučníky. Pokud máte rádi výrazné kombinace, jistě nepřehlédněte tento recept. Sladké švestky zkombinujte s makovou…
Vše dáme do domácí pekárny a zapneme na program- těsto. Potom uděláme housky nebo jiné tvary. Na plechu necháme ještě tak 20 min kynout. Potom potřeme vajíčkem, můžeme…
Droždí s cukrem smícháme a necháme v trošce vlažné vody nakynout. Sypké suroviny smícháme, přidáme vykynuté droždí a zbylou vodu. Vše dobře propracujeme v tužší hladké…
Do domácí pekárny vložíme vše tekuté, pak vše sypké, na závěr zaprášíme droždím. Zapneme program Těsto.Pak si těsto rozdělíme asi na tři díly. Každý díl vyválíme do…
Přísady dát do pekárny, nastavit na „těsto“ a zmáčknout start. Po skončení cyklu vyndat těsto na pomoučený vál. Těsto natlačíme na vymazaný plech, přikryjeme utěrkou a…
Tekuté a poté sypké suroviny vložíme do pekárny a nastavíme ji na program základní, velikost střední, stupeň opečení také střední. Po signálu přidáme semínka.
Zkuste Posset: Dezert, kterým chtěla lady Macbeth otrávit stráže, připravíte ze tří surovin!
Retro vaření s Kristinou: Upečte si hnízdečka z makaronů podle receptu vyhlášeného prvorepublikového hoteliéra Karla Šroubka
Čím starší, tím lepší. Pravý italský parmezán je doslova delikatesou a králem mezi sýry