Chleba s prefermentem a lžící kvásku
Recept ještě nebyl hodnocenZ nachystaných surovin odebereme 150 g vody, 150 g hladké mouky a droždí, umícháme a zakryté necháme 10-12 h pracovat.Vykvašený preferment dáme do pekárny, přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z nachystaných surovin odebereme 150 g vody, 150 g hladké mouky a droždí, umícháme a zakryté necháme 10-12 h pracovat.Vykvašený preferment dáme do pekárny, přidáme…
Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat a hotový omládek pak v zavřené pekárně asi 45 minut kynout. Přidáme ostatní suroviny a bez předehřevu necháme umíchat…
V míse promícháme mouku se solí, uděláme důlek. Nalijeme vlažné pivo, rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, promícháme a necháme vzejít kvásek. Žloutky oddělíme od…
Alespoň 24 hodin předem si namočíme pšenici a žito. Suroviny na omládek v misce dobře vymícháme a prošleháme v hladké těstíčko, které necháme asi 45 minut kynout. …
K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin, vymícháme volnější těsto a necháme ho vykynout.Vykynuté opatrně vykulíme pomocí stěrky na pomoučenou pracovní desku,…
Na dno mísy nasypeme 1 lžíci cukru. Na cukr nadrobíme droždí a dáme na teplé místo aby droždí změklo. Mezitím si ohřejeme mléko aby bylo vlažné a rozpustíme 260 g másla.…
Z jedné lžičky mouky, lžičky vlažné vody, droždí a lžičky cukru zaděláme kvásek. Mouky promícháme se solí a kořením, přidáme droždí a vodu. Pak spolu s brambory…
Mouky smícháme se solí. Droždí rozdrolíme do poloviny vlažné vody s cukrem. Ke zbytku vlažné vody přilijeme olej. Vajíčko rozkvrdláme, polovinu přilijeme do vody s…
suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a použijeme program č.2, hmotnost 1Kg
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, napůl vyškvaříme a necháme zchladnout, aby byla vlažná. Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Pekáček 20 x 30 cm…
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a v osolené vodě uvaříme. Z vařených brambor scedíme vodu, přilijeme mléko a rozšťoucháme na kaši. Necháme zchladnout.Houby…
Těsto jsem míchala v robotu - z trochy vody, cukru a droždí jsem udělala kvásek, když vzešel, přidala jsem zbytek surovin a vypracovala těsto. Mouku je třeba dosypávat…
Z vykynutého těsta udělat 3 bochánky, z každého 1 placku a na ni náplň. Zatočit jako roládu, pak je dát vedle sebe a stočit do pletence, nechat ¾ hod kynout na plechu a…
Náplň připravíme smícháním nastrouhaného sýra a jemně pokrájené uzeniny.Brambory oloupeme a nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme ostatní ingredience a zpracujeme v…
Nejprve připravíme směs na halušky. Malou cibulku, pokrájenou na drobno, v menším kastrůlku na oleji necháme zesklovatět, pak do ní rozdrobíme droždí a necháme rozpustit…
Z ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme 1 hodinu kynout, poté polovinu odebereme a rozválíme. Plát rozkrájíme na čtverečky, posypeme v rumu namočenými rozinkami a…
Výroba kvásku a těsta dle základního postupu "Máslový rohlík" Těsto necháme 30 minut odpočinout a pak přetužíme. Krájíme malé kousky těsta, které stočíme do bochánku a…
postup klasicky pro domaci pekarnu nejdrive tekute pak ostatni
Do mísy dáme mouku smíchanou s cukry a solí, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přilijeme trochu vlažného mléka, trošku promícháme a necháme vzejít…
Ve vodě rozmícháme droždí a cukr, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme dobře vykynout (asi hodinu).Hotové vytáhneme z mísy, propracujeme, rozdělíme a z…
Ze surovin si zaděláme těsto. Buď klasicky v ruce, nebo v pekárně. Pokud je budeme dělat klasicky necháme aspoň 40 minut kynout. Vymažeme si formu máslem a vysypeme…
Máslo rozdrobíme s moukou, do důlku dáme žloutky, na ně cukr, droždí a zalijeme vlažnou šlehačkou. Necháme chvíli (20 min) vzejít kvásek a zaděláme těsto (ručně nebo v…
Z vlažného mléka, lžičky medu a droždí si připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít. Do mísy si dáme obě mouky, vločky sůl a promícháme. Přidáme…
Z mouky, vody, droždí, soli a oleje vypracujeme těsto. Pokud pospícháme, dáme těsto vykynout do tepla, avšak nejlepší je nechat těsto kynout pomalu v ledničce alespoň 24…
Tři sladké dobroty na Den matek: Čokoládové brownies i jahodový dezert zvládnete do půl hodinky!
Regionální recepty: Kočičí tanec miloval autor Švejka. Zkuste ho tradičně i moderně
Jak si v letadle objednat nejméně rizikové jídlo, které navíc dostanete mezi prvními? Jistí to asijská a bezmasá kuchyně, říká expertka