Plněná zapečená dýně Hokkaido
Recept ještě nebyl hodnocenPlněná dýně Hokkaido je skvělou kombinací jemné chuti a šťavnatých náplní. Zapečená do dokonalého zlatavého odstínu, tato dýně slibuje nejen lahodnou chuť, ale i…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plněná dýně Hokkaido je skvělou kombinací jemné chuti a šťavnatých náplní. Zapečená do dokonalého zlatavého odstínu, tato dýně slibuje nejen lahodnou chuť, ale i…
Pokud vám zbylo grilované maso a nevíte co s ním, použijte ho do jemně nasládlé dýňové omáčky, která se tak stane skvělým snadným obědem či večeří. Vašim strávníkům se…
Křehké máslo těsto a sladká náplň z dýně a kondenzovaného mléka je lahodné podzimní spojení a v pochmurných chladných dnech vykouzlí úsměv na vaší tváři. Servírujte…
Výborné pečené masové kuličky s patizonem a dýní jsou rychle připravené a vynikající. Navíc při jejich přípravě spotřebujete případné zbytky zeleniny a masa z lednice.…
Tradiční americký Pumpkin Pie je sladký dýňový koláč z křehkého máslového těsta a kořeněné dýňové náplně. V těstě je část mouky nahrazena celozrnnou, která dává korpusu…
Očištěnou dýni s mrkví nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme.Na panvi na ghí zpěníme cibulku, přidáme rýži a necháme chvíli osmahnout.Poté přidáme dýni…
Pyré z dýně hokaido si můžete připravit do zásoby a přidávat do polévek, omáček i pod maso. Hodí se i do redukčního jídelníčku. Příprava je velmi snadná a v lednici ve…
Dýňová paštika je lahodná pomazánka vhodná na topinky či kanapky, ale lze ji použít i jako dochucovalo do polévek, omáček, rýže či do míchaných vajíček. Pokrmům navíc…
Lahodná směs batátu, brambor a dýně hokaido vás překvapí svou nasládlou kořeněnou chutí. Pokrm můžete servírovat samostatně nebo jako přílohu, nejlépe k bílému masu nebo…
Uzené kuřecí stehno ochucené plátky česneku a pečený květák s dýní a bylinkami je vynikající pokrm plný výrazných chutí. Vše se peče společně v jednom pekáčku a chutě i…
Troubu předehřejte na 200 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.Dýni nakrájejte na kostky, vložte do mísy a promíchejte s 1-2 lžícemi oleje, solí a pepřem.Rozložte na plech…
Na oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a dýni a zalijeme asi 1.5 litru vody. Přidáme prolisovaný česnek, muškátový…
Dýni nakrájejte na kostky, v míse promíchejte s trochou olivového oleje a rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte doměkka…
Dýni zbavíme semen, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do vývaru. Okořeníme chilli a muškátovým květem. Vaříme, dokud dýně není úplně měkká.Když máme uvařeno, přidáme…
Dýni očistíme od semínek a nastrouháme i se slupkou.Přidáme mouku, sůl, pepř, vejce, prolisovaný česnek, trošku rozmarýnu, jarní cibulky nasekané nadrobno a vše dobře…
Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme nakrájené maso i se šťávou.Zeleninu nastrouháme najemno, přidáme k masu. Propláchneme rýži, také přidáme k masu…
S podzimem přichází i sezóna dýní, kterou můžeme využít na mnoho způsobů. Smetanová dýňová omáčka bude skvěle chutnat v kombinaci s jemným a šťavnatým, příjemně…
Pokud přemýšlíte, kam byste ještě přidali dýni, šoupněte ji pod maso. Její nasládlá chuť perfektně ladí s chutí vepřového a spolu s paprikou a skvěle zvoleným kořením…
Krémová dýňová polévka je klasika, která nám zpříjemňuje podzimní dny. Tentokrát ji připravíme z pečené dýně, kterou upečeme spolu s jablky a česnekem. Polévku můžeme…
Šošovicu namočíme na 30 min do vody. Vody dáme len tesne nad šošovicu.Na oleji krátko opražíme prelisovaný cesnak, kurkumu a garam masala. Pridáme šošovicu aj s vodou,…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky. Necháme zesklovatět na rozpáleném olivovém oleji a přidáme rozvonět na plátky nakrájený česnek. Zasypeme grilovacím kořením a…
Slaný dýňový koláč je plný nejen dýně, ale také cukety, šmakouna a sýra. Zajímavou chuť mu dodávají sušená rajčata a bylinky. Koláč je snadný na přípravu a skvěle chutná…
Využijte sezonní dýni k přípravě chutné omáčky k pečenému kuřeti. Dohromady to neskutečně ladí a přitom je celá příprava velmi jednoduchá. Navíc přípravu zvládnete v…
Výborná podzimní příloha k masu nebo samostatný lehký pokrm skvěle oživí váš jídelníček. Příprava pečené dýně s bramborami je snadná a chuť lahodná. Tymián se skvěle…
Jak správně připravit jedlé kaštany? Je to dobrota plná vitaminu C pro malé i velké
Šéfkuchař restaurace Hliněná bašta radí: Jak upéct nejšťavnatější svatomartinskou husu, aby byla uvnitř měkká a zvenku křupavá
Chcete, aby se perníčky leskly? Poslouží žloutek, vejce s rumem i plnotučné mléko, perníčky se musí potřít ve správnou chvíli