Dýňové placičky se salátkem z červené řepy
Recept ještě nebyl hodnocenŘepu nakrájíme na co nejtenčí plátky a ty na hodně tenké nudličky. Olej s hořčicí a limetkovou šťávou důkladně rozšleháme vidličkou, přidáme řepu, lehce osolíme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Řepu nakrájíme na co nejtenčí plátky a ty na hodně tenké nudličky. Olej s hořčicí a limetkovou šťávou důkladně rozšleháme vidličkou, přidáme řepu, lehce osolíme,…
Kuřecí nohu omyjeme, osolíme a poprášíme sladkou mletou paprikou. Do pekáčku dáme máslo, na něj maso a na maso opět máslo. Podlijeme trochou vody.Pečeme zakryté na cca…
V míse smícháme mouku, máslo, vodu a přidáme 1 lžíci medu. Pomocí rukou vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vytvoříme bochánek a necháme ho v lednici cca 30 minut…
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a dáme restovat do hrnce, kde jsme předtím rozehřáli ghí, spolu s olejem. Mezitím nakrájíme česnek na slabé plátky.Až cibule bude "chytat…
Brambory okrájíme, nakrájíme na kousky a dáme vařit do lehce osolené vody. Vaříme doměkka.Uvařené brambory scedíme a v misce rozmačkáme. Ghí dáme do ovesného mléka a…
Květák nakrájíme na kousky a pár minut povaříme ve vodě - na skus. Scedíme, vodu nevyléváme.Mrkev a pórek nakrájíme na drobné kousky. V kastrůlku rozpustíme ghí a…
Mrkev nakrájíme na malé kousky. V kastrůlku rozehřejeme ghí a na jemném plameni chvilku opékáme mrkev.Přidáme čočku, podlijeme vodou a dusíme, než je mrkev měkká.Vsypeme…
Mrkev oškrabeme a nastrouháme najemno. Brambory oškrabeme a nakrájíme na kousky.V kastrůlku rozpálíme ghee, přidáme nastrouhnou mrkev, promícháme a chvilku necháme…
Cuketu okrájíme a spolu s brokolicí nastrouháme najemno. Pórek nakrájíme nadrobno.V kastrůlku rozehřejeme ghí a na mírném plameni orestujeme pórek. Přidáme cuketu s…
Brokolici pokrájíme na malé kousky, brambory okrájíme a pokrájíme na kousky.V kastrůlku rozehřejeme ghí, ztlumíme plamen a vsypeme rýžovou krupičku. Promícháme, aby…
Pórek nakrájíme na půlkolečka, mrkev na kousky, brokolici rozebereme na jednotlivé malé růžičky, popřípadě ještě pokrájíme. Krůtí maso pokrájíme na kousky.V kastrolu…
Mrkev, petržel, pastiňák a celer okrájíme a nastrouháme nahrubo.V kastrolu rozpustíme ghí, přidáme mrkev a jemně ji orestujeme. Přidáme zbylou nastrouhanou zeleninu,…
Jáhly 3x spaříme horkou vodou - vždy je zalijeme a necháme chvilku ve vodě. Následně je ještě propláchneme pod tekoucí studenou vodou.Šalotku nakrájíme nadrobno, květák…
Pórek nakrájíme nadrobno. Mrkev a batát okrájíme a nakrájíme na kousky.V kastrůlku rozehřejeme ghí a na mírném plameni orestujeme pórek. Přisypeme vločky, promícháme a…
Lososa omyjeme, osolíme a zabalíme do alobalu. Dáme péct do trouby na cca 150-180 stupňů.Mrkev, celer a petržel nastrouháme. V kastrůlku rozpustíme ghí a zeleninu na něm…
Pastinák opucuju, pokrájím na špalíčky, vhodím do osolené vařící vody. Podle velikosti kořene minutu či dvě. Vyberu a zchladím pod studenou vodou (Normálně to…
Mrkev nastrouháme najemno. V kastrůlku rozehřejeme ghí a mrkev krátce orestujeme.Přidáme vločky, mletý kmín, promíchám a podlijeme vodou.Dusíme cca 10 minut, podle…
Květák a brokolici rozebereme na nejmenší růžičky. Pórek nakrájíme nadrobno.V kastrůlku rozehřejeme ghí a orestujeme na něm pórek. Přidáme květák s brokolicí, podlijeme…
Lososa omyjeme, osolíme a okmínujeme. Zabalíme do alobalu a upečeme v troubě, na 180 stupňů pečeme cca 15 - 20 minut, podle velikosti a tloušťky filetu.Celer nastrouháme…
Ossobuco očistíme (prohlédneme, aby tam nebyly úlomky kostí), osušíme, okolní šlachy na 3 místech nastřihneme, aby se nekroutilo a svážeme kuchyňským provázkem. Žampiony…
Plátky masa nařízneme po okrajích a obalíme v mletém černém pepři. V kastrole rozehřejeme máslo a plátky masa zprudka osmahneme dohněda. Vyjmeme a uchováme v teple,…
Do hrnce dáme cibuli na půlměsíčky, na ni položíme osušené, osolené maso, které posypeme masalou, římským kmínem i pískavicí, pokapeme šťávou z citronu, ghí necháme…
Kedlubny oloupeme a nakrájíme z nich menší hranolky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kedlubnové hranolky, pokrájené bílé části cibulek, osolíme a podusíme " na skus "…
V pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a osmahněte na něm nadrobno nasekanou cibuli.Do pánve přidejte nastrouhaný květák, kurkumu a utřený stroužek česneku. Opékejte 5–7…
Je tu Zimní Apetit piknik: Nechte vařečky odpočívat a vyrazte na oblíbený festival chutí!
Bulharská ljutenica: Originální recept na omáčku podobnou ajvaru nám poskytla Mariana z Plovdivu
Jídelní rozmary slavných: Herec Danny DeVito rád vaří, těstoviny si připravuje vlastní čerstvé a umí to dokonale!