Vepřová pečínka na zelenině s hořčicovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové maso opláchneme, osušíme a potřeme připravenou směsí koření (olej, sůl, paprika, pepř, kmín) a necháme odležet nejlépe do druhého dne v chladu. Naložené vepřové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřové maso opláchneme, osušíme a potřeme připravenou směsí koření (olej, sůl, paprika, pepř, kmín) a necháme odležet nejlépe do druhého dne v chladu. Naložené vepřové…
Vejce vyšleháme se solí a pepřem dle chuti. Připravujeme vždy tolik vajec, kolik máme krajíců chleba. Na klasickou pánev v hlubokém talíři vyšleháme dvě vejce, ve…
Celé vejce dáme do vyšší nádoby, přilijeme 200 ml oleje,1 PL octa ,1/2 lžičky hořčice, sůl a pepř.Vezmeme tyčový mixér a ušleháme majolku. Trvá to cca 10 vteřin.Majolka…
Maso dáme do mísy, přidáme cibuli nakrájenou na jemno, prolisovaný česnek, koření, hořčici a nakonec do masové směsi zašleháme smetanu a zahustíme strouhankou tak, aby…
Mouku s nastrouhaným sýrem a solí dáme do mísy, promícháme, doprostřed nadrobíme droždí, přidáme vejce a mléko. Přidáme pokrájený změklý tuk a ze všeho vypracujeme…
Rohlíkům odřízni špičku a obráceným koncem vařečky do nich vytlač podélnou dutinu(co rohlík dovolí). Dutinu vytři hořčicí. Do dutiny zasuň tyčinku tvarůžku obalenou v…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, lehce vetřeme po trošce hořčici. Maso necháme zatáhnout (zasmahnout) z obou stran na suché rozpálené pánvi. Zatažené dáme…
Špagety uvaříme podle návodu. Maso očistíme a pokrájíme na větší kousky a osmažíme na másle po obou stranách na 6-8 minut. Cibulku si očistíme a pokrájíme na kolečka,…
Plátky naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na obdélníky tak, aby se vešla do plátků. Takto nakrájíme i okurky…
Z majolky, jogurtu, hořčice, kečupu, citronové šťávy připravíme koktejlovou zálivku. Kuřecí maso okořeníme a restujeme. Vychladlé nakrájíme na menší kostičky a…
Kuřecí maso opláchneme,osušíme a dáme do pekáčku. Můžeme trošku osolit(né moc). Připravíme si marinádu. Cibuli zpěníme na másle,přidáme ostatní ingredience a touto…
Nejprve očistíme maso od blan, omyjeme a svážeme provázkem do špalíku. (Správně se maso špikuje špekem, ale my to máme rádi bez něj). Maso osolíme a opepříme. V hrnci…
Očištěné kuřecí maso osolíme, okořeníme, zabalíme pevně do folie (vytlačíme vzduch, konce uvážeme) a uvaříme ve vodní lázni doměkka. 15 -20 minut bohatě stačí. Použít…
Nejprve dáme uvařit na skus růžičky brokolice, do hrnce s pařáčkem a s troškou vody, následně necháme zchladnout.Vejce a sýr (já použil Leerdammer, ale můžeme jaký…
Připravíme sklenici (1,7l), do které budeme ukládat hotové utopence. Oloupeme cibuli, rozkrojíme na půlky a pak nakrájíme na tenké půlměsíčky. Utopenci: špekáčky…
Kedlubnu nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme a všechno dáme do pekáče.Přidáme na kostky nakrájené maso, uzené a klobásy. Osolíme, opepříme a okořeníme. Přidáme hořčici…
Fazole ve slaném nálevu nebo fazolový mix s cizrnou (plechovka 425 ml) necháme na cedníku okapat (můžeme propláchnout) a dáme do mísy. Přidáme pokrájené brambory, okurky…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z vnitřní strany hořčicí. Na každý plátek dáme 1-2 kusy Prosciutta, stočíme do roládek a sepneme párátky. Na oleji si…
Telecí maso vcelku (například plec) osolíme, opepříme, zpevníme provázkem do úhledného špalíčku a potřeme polovinou hořčice. Očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme na…
Na tuku osmahneme cibuli do růžova, přidáme slitou a propláchnutou čočku, orestujeme a zalijeme vývarem nebo vodou asi 1 cm nad čočku a přidáme snítku tymiánu.…
Brambory den předem uvařené oloupeme a protlačíme přes kolečko, zrovna tak vejce.Přidáme hodně nadrobno nakrájený gothaj, cibuli i okurky, posolíme, opepříme, přidáme…
Troubu rozpalte na 190 °C (horkovzduch na 170 °C). Plech pomažte sádlem/olejem. Maso očistěte a nakrájejte na 1 cm vysoké menší řízečky. V jedné ploché misce smíchejte…
Cibuli pokrájíme na měsíčky nebo půlkolečka a dáme na trošku oleje osmažit dosklovata. Přidáme na plátky či kostičky pokrájené portobello a smažíme do povadnutí. Přidáme…
Na nádivku roztrháme nebo pokrájíme kaiserky, dáme do misky a zalijeme mlékem. Pokud by potřebovaly více mléka, ještě trochu přilijeme. Pak přidáme všechny suroviny na…
Jak na fantastické červené zelí ke svatoštěpánské kachně? Skvělou chuť zajistí jablka a svařené víno
Pitný režim v létě: Za každý vypocený kilogram bychom měli přijmout litr tekutin, doporučuje MUDr. Jana Ježková
7 tipů na správné rozmrazování potravin: Jak rozmrazit maso, jak ovoce a co s pečivem