Dortíčky s kaštanovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu předehřejeme na 160 °C a plech vyložíme pečícím papírem. Jablko oloupeme a nakrájíme na malinké kostičky (opravdu malé, aby lépe schly). Kousky jablek smícháme se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Troubu předehřejeme na 160 °C a plech vyložíme pečícím papírem. Jablko oloupeme a nakrájíme na malinké kostičky (opravdu malé, aby lépe schly). Kousky jablek smícháme se…
Tenké plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Pomažeme smetanovým sýrem, poklademe slaninou a sušenou šunkou, posypeme vydatně křenem a nakonec položíme měsíčky…
Troubu předehřejte na 200°C. Vymažte formu na 12 muffinů nebo důlky vyložte papírovými košíčky. Do mísy prosijte mouku s práškem do pečiva a solí. Vmíchejte krupicový…
v mléce se svaří cukr, přidají se rozemleté ořechy a piškoty, vytvoří se hustší nádivka, kterou naplníme vydlabaná jablka a klademe na vymaštěný pekáč (máslem) zapečeme…
Smícháme jedno vejce, mouku, olivový olej, 2 PL medu, mléko, sodu a vyšleháme. Bábovkovou formu vymažeme olivovým olejem, vysypeme celozrnnou moukou a vlijeme středně…
Z jablek vykrojíme opatrně jadřinec, vznikne otvor, který naplníme ořechy, cukrem a navrch hrozinkami.Jablka vložíme do zapékací misky a podlijeme vodou asi do výšky 1…
Spařené jáhly vsypeme za stálého míchání do 250 ml vroucí vody a zvolna vaříme. Když se voda začíná odpařovat, přidáme mléko, do mléka přidáme badyán a zbylý prázdný…
Kokos a vločky umeleme, přidáme najemno nastrouhanou mrkev a vše ostatní. Vznikne krásně tvarné těsto, z kterého uděláme koláčky. Necháme cca 2 hodiny oschnout.Vše na…
Do vody na přípravu rýže přidáme šafrán a uvaříme ji obvyklým způsobem. Jablka zbavíme jadřinců a neoloupaná nakrájíme na kostičky. V hlubší pánvi rozehřejeme 2/3 másla…
Těsto - smícháme v míse všechny přísady a promneme na jemnou žmolenku. V druhé míse rozetřeme tvaroh a jogurt a vyšleháme s mlékem a cukrem do hladkého krému, přidáme…
Oba tvarohy, mouky, vejce, nasekaný tuk zpracujeme ve vláčné hladké těsto. Promísíme rukama, až se nebude lepit a uděláme bochánek, který odložíme do chladu aspoň na 30…
Jablka i se slupkou nastrouháme na hrubším struhadle a zakápneme je citronovou šťávou. Všechny pevné suroviny včetně poloviny ořechů odměříme do hlubší mísy a promícháme…
Čočku smícháme s nadrobno krájenou cibulí, strouhaným jablkem, krájeným salámem, rybami i zeleninou v nich, dochutíme solí, lákem ze zavináčů a vmícháme hořčici a…
Jablka oloupejte, nastrouhejte na hrubém struhadle a smíchejte s vanilkovým cukrem. Plech vyložte alobalem a rozetřete na něj jablečnou hmotu. Oddělte žloutky od…
Pokrájené kysané zelí uvaříme doměkka, přidáme papriku, sůl, kmín a na kolečka nakrájenou klobásu, na kousky pokrájená oloupaná jablka a dusíme do změknutí jablek. Potom…
Žloutky oddělíme od bílků, které ušleháme na tuhý sníh. Při stálém šlehání přidáváme cukr a postupně žloutky, které neustále šleháme. Do ušlehané směsi opatrně zamícháme…
Do prosáté mouky na vále nastrouháme přes velkou slzu studený tuk. Prsty prohodíme (zlehka obalíme tuk v mouce). Do směsi vyklepneme studená vejce a velkým nožem je…
Listové těsto rozválíme a vložíme na plech s pečícím papírem tak, aby byly okraje vyvýšené. Dno propícháme vidličkou a na ně poklademe oloupaná na měsíčky nakrájená…
Omyté zelí překrojíme, tuhý košťál vyřízneme a zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme, dobře promačkáme a necháme chvíli v klidu.Jablka oloupeme, rozčtvrtíme,…
Nakrájená jablka zakapeme citronovou šťávou a podusíme s troškou vody a cukrem dle potřeby. Jablka moc nerozvaříme, necháme je vychladnout. Zakysanou smetanu rozmícháme…
Oloupeme a na platky nakrajime jablka, ktera rozdusime ve vine s cukrem. Majonezu osolime, zakapeme worcestrem, pridame protlak z jablek a pokapeme citronem. Do omacky…
Jablka oloupeme na nejhrubším struhadle. Z citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Z pomerančů také získáme kůru (množství je dle naší obliby, lze i vynechat) a…
Jablka omyjeme, oloupeme a pokrájíme. Mirabelky omyjeme.Vejce ušleháme s cukrem, přidáme vyšlehat olej, postupně přidáváme polohrubou mouku smíchanou s kořením "Medový…
Utřeme máslo s medem a pak smícháme s ostatními ingrediencemi. Vzniklou hmotou naplníme vymazanou a vysypanou formu. Pečeme při nižší teplotě (170°C) - zhruba hodinu.
Jak připravit poctivý silný vývar? Pro intenzivnější chuť kosti nejdříve opečte, pro čirý vývar sbírejte pěnu
Karbanátky z vařených vajec a strouhaného sýra jsou překvapivě báječně šťavnaté, typickou chuť a vůni dodá majoránka
VIDEO: Kde mají v Praze nejlepší párek v rohlíku? Pochutnáte si už za 35 korun hned u tramvaje, vítěz je ale jinde