Hrnková jablková buchta
Recept ještě nebyl hodnocenJako každý podzim ve sladkém pečení kralují jablka. Pojďme si z nich připravit tento nadýchaný a šťavnatý moučník. K ruce nám při jeho přípravě bude stačit hrníček a za…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jako každý podzim ve sladkém pečení kralují jablka. Pojďme si z nich připravit tento nadýchaný a šťavnatý moučník. K ruce nám při jeho přípravě bude stačit hrníček a za…
Těsto na kynutý jablečný závin je s domácí pekárnou hračka. Těsto vymíchá a zajistí dokonalé kynutí. I bez pekárny těsto hravě zvládnete. Skvěle se s ním pracuje a…
Nejdřív připravíme náplně. Jako první připravíme z tvarohu. Do mísy dáme tvaroh, mascarpone, vejce, oba cukry, vanilkový pudinkový prášek a vše promícháme lžící a…
Domácí džem z dýně a jablek je skvělým způsobem, jak uchovat sladkou chuť podzimu v každé sklenici. Kombinace jemné dýně a šťavnatých jablek vytváří harmonický a bohatý…
Jablka nakrájíme na malé kostičky. Utřeme tuk s cukrem, pak přidáme vejce, vanilku, mouku s práškem do pečiva, sůl, citronovou kůru a šťávu. Řádně promícháme, přidáme…
Červené zelí s jablky je lahodná kombinace sladkosti a jemné kyselosti, která dodá šmrnc každému jídlu. Dušené zelí získá díky jablkům příjemně sladkou chuť, která…
Jednou z nejoblíbenějších náplní do koláčů, buchet, či závinů, je náplň jablečná. Lehce pikantní a osvěžující náplň posune chuť vašich koláčů o třídu výš a vaši…
Bublaniny s jakýmkoliv ovocem jsou nenáročným moučníkem, kterým se vždy a každému zavděčíte. Jablka jsou dostupná po celý rok a tuto bublaninu od známé slovenské…
Upečte jednoduché sušenky pouze z několika surovin. Jablíčka jim dodají měkkost i chuť. Za pár chvil práce dostanete chutnou svačinku pro děti, nebo mls ke kávě. A…
Velice snadný, rychlý a dobrý moučník, který je díky jablkům šťavnatý. Jablka jsou téměř vždy po ruce a za malou chvíli vykouzlí i naprostý amatér pochoutku, která…
Roláda nemusí představovat pouze piškotové těsto s lahodným krémem a bohatým zdobením. Vyzkoušet můžete i roládky naslano, třeba z toustového chleba. Plnění a zdobení je…
Jablečné řezy patří ke klasické nedělní pohodičce u babičky. Křehké těsto skvěle doplňuje lehce nakyslá a šťavnatá jablečná náplň. Po upečení stačí pocukrovat a můžete…
Bažant má velmi jemné maso a je vyhledávanou lahůdkou. Protože je sušší, je třeba jej před pečením prošpikovat uzenou slaninou. Porce bažanta potřeme česnekem, poklademe…
Snad nejčastěji použitým druhem ovoce k pečení u nás jsou jablka. Moučníkům totiž dodají dokonalou chuť, vůni a šťavnatost. Nejinak je tomu i v případě této snadné…
Jáhly jsou vyloupaná zrníčka prosa. Získávají se odstraněním tvrdé slupky a mají žlutou až zlatavou barvu. Jáhly jsou výživné, snadno stravitelné, jednoduché na přípravu…
Salát z mrkve a jablek je osvěžující a zdravá volba plná chuti a vitamínů. Kombinace sladké chuti jablek s křupavou mrkví dodává tomuto salátu na pikantnosti. Na jaře,…
Ovocné knedlíky, které postrádají klasickou náplň. Přitom jsou plné jablíček. Ty dodají těstu na vláčnosti i na chuti. Opražená strouhanka s cukrem a oříšková příchuť…
Kuřecí kousky s jablky a kari kořením provoní svou orientální vůní kuchyni a budou do půl hodiny na stole. Podávat je můžete například s rýží, těstovinami nebo…
Jednoduchý vláčný moučník, který voní podzimem a chutná výborně. Na přípravu ani nepotřebujete váhu, vystačíte si s hrnečkem a lžícemi. Spojení skořice, jablek, ořechů a…
Recepty od našich zkušených babiček se většinou vyznačují rychlou přípravou a bleskovým zmizením dobroty z talířku. Buchta plná ořechů, s rumovými rozinkami a…
Husa na pomerančích je gurmánským zážitkem. Pečená do zlatova, s křupavou kůrčičkou a svěží pomerančovou vůní, je dokonalým pokrmem pro slavnostní chvíle nebo rodinnou…
Máte rádi červenou řepu? V poslední době slaví velký návrat a není se čemu divit. Je to výborná a zdravá surovina, kterou můžete péct, nakládat i vařit. Zkuste ji použít…
Jablka omyjeme a rozkrojíme na osminky zbavené jadřinců (nejlépe nejdříve na čtvrtinku, vyříznout jadérka a pak na osminku). Česnek oloupeme a utřeme se solí. Špek…
Žádná sváteční příležitost se nesmí obejít bez výborného jídla. A co třeba taková kachna? Připravte ji v pomalém hrnci a její maso zaručeně zůstane šťavnaté a bude se…