Hovězí grill-burger
Recept ještě nebyl hodnocenNad žhavými uhlíky grilovaný hovězí burger je neuvěřitelně šťavnatý a lahodný. Zakryjeme ho plátkem sýra a vložíme do rozpečené hamburgerové žemle spolu s opečeným…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nad žhavými uhlíky grilovaný hovězí burger je neuvěřitelně šťavnatý a lahodný. Zakryjeme ho plátkem sýra a vložíme do rozpečené hamburgerové žemle spolu s opečeným…
Vůně grilovaného masa neodmyslitelně patří k létu. Zkusíme tentokrát zapomenout na klobásy či steaky, vsadíme na vepřová žebra. Jejich příprava zabere trochu více času,…
Málokdo z nás si občas s chutí nedá langoše. Tenký, peřinkově nadýchaný, vysmažený do červena, výborně dochucený. Máte raději langoše nasladko nebo naslano, s česnekem,…
Maso očistíme, osušíme a nakrájíme na 4 plátky (lépe se bude krájet z většího vychlazeného kusu a ostatní použijeme na jiný recept). Plátky po okraji několikrát…
Chuťovka k pivu, snadná večeře pro dospělé nebo ideální pohoštění na chlapském sedánku. Při tolika příležitostech můžete servírovat tyto pikantní špekáčky na paprikách.…
Domácí burger, křupavé hranolky, rozpečená bulka a pořádná porce salátu s dochucovacími omáčkami na vás čekají v našem receptu. Přesně za takovou večeři vás budou vaše…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto - viz poznámka. Těsto je spíše řidší konzistence. Po zadělání ho necháme vykynout.Můžeme použít i domácí pekárnu, kde se jako první…
Rýži propláchneme a dáme zvolna vařit do osolené vody pod pokličku na zhruba 14 minut. Nevaříme dlouho, jelikož se ještě bude tepelně upravovat, tak by měla zůstat lehce…
Když je potřeba odlehčit jídelníček od masa, volíme často zeleninové karbanátky. V tomto receptu najdete návod na přípravu květákových karbanátků s brambory a…
Oblíbený tatarák můžete připravit i ve verzi vhodné pro vegetariány. Zeleninový tatarák, kde hraje prim lilek, je příjemně ochucený kapary, worcestrovou a chilli omáčkou…
Když počasí nepřeje opékání špekáčků na ohni, můžeme z nich připravit výborné pohoštění doma. Špekáčky naplníme cibulí, česnekem, paprikou a slaninou, posypeme kořením a…
Asijskými chutěmi inspirovaný recept na krůtí směs se zeleninou. Naložené kousky masa restujeme zprudka na pánvi a poté k němu přidáváme nakrájenou zeleninu, Jidášovo…
Černé fazole v kombinaci s chilli, rajčetem a paprikou spolehlivě zasytí i zahřejí. Mexické fazole v zeleninové omáčce si můžete dopřát s tortillami, ale i s chlebem,…
Správně připravená čočka je výborným vydatným obědem. Spolu s osmaženou slaninou a cibulí, kořenovou zeleninou a kečupem chutná skvěle. Můžeme ji podávat s vejcem,…
Jednodušší, rychlejší a cenově dostupnější verze slavné boloňské omáčky na špagety a jiné těstoviny. Šikovný recept využijete během pověstného dlouhého týdne před…
Kuřecí stehna naložená v pikantní marinádě jsou jednoduchá na přípravu a přitom tak skvěle chutnají. Maso je křehké a šťavnaté, na povrchu s křupavou kůrčičkou.…
Maso v míse dobře promícháme s kečupem, solí, utřeným česnekem, kořením a mlékem. Z vypracované hmoty utvoříme šišku.Pekáček vymažeme olejem nebo sádlem, vložíme šišku,…
Maso v míse dobře promícháme s kečupem, solí, utřeným česnekem, kořením a mlékem. Z vypracované hmoty utvoříme šišku.Pekáček vymažeme olejem nebo sádlem, vložíme šišku,…
Na oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme na kousky nakrájené rajče, kapii, česnek, balsamico, sojovou omáčku, feferon, naložený zelený pepř, chvíli opékáme,…
Čas cuket – čas snahy o zpracování do posledního kousku! Připravte směs, kde základ tvoří cuketa. Na momentální spotřebu, nebo zkuste i zavařit do zásoby. Chutná omáčka…
Krůtí plátky osušíme, jemně naklepeme, a osolíme. Vložíme do marinády připravené z hořčice, oleje, worchestru aspoň na dvě hodiny. (pokud spěcháme . . . není nutno)…
Brambory ve slupce důkladně umyjeme a vaříme 10 minut (ne zcela doměkka). Poté vodu slijeme a necháme je vychladnout. Studené brambory nakrájíme i se slupkou na měsíčky.…
Vychutnejte si křupavé kuřecí paličky na lůžku jemně karamelizované cibule a osvěžujících plátků rajčat, zalité lahodnou omáčkou s pikantním nádechem piva a kečupu.
Slavné omáčky: Na první pohled obyčejná vierge z rajčat a olivového oleje povýší každé jídlo na božský luxus
Holka u plotny radí: Jak na makovky, které vydrží dlouho vláčné? V tomto receptu mi skvěle funguje obyčejné podmáslí
Víte, jaké jsou nejnovější trendy v přípravě domácích džemů a marmelád? Z čeho se vyrábějí a co se do nich může přidat?