Pivní dalamánky s mletými škvarky a restovanou cibulkou
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny na kvásek v misce promícháme a necháme v teple asi 10-15 minut vzejít.Cibuli nakrájíme na kostičky, orestujeme na lžíci oleje a necháme v cedníku odkapat…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny na kvásek v misce promícháme a necháme v teple asi 10-15 minut vzejít.Cibuli nakrájíme na kostičky, orestujeme na lžíci oleje a necháme v cedníku odkapat…
Cibuli nakrájíme na kostky a dáme restovat, nejlépe do širšího kastrolu. Mícháme.Teď je asi 25 minut čas na nakrájení masa, kostky 3x3 cm, připravit: lžíci sladké…
Oloupané brambory s česnekem a uzeninou (tu na velkých slzách struhadla) nastrouháme do mísy. Přidáme pokrájené, krátce spařené a scezené houby, vejce, sůl a koření dle…
Postup přípravy receptu: Ze všech surovin uhněteme těsto, pak přidáme semínka a necháme vykynout. Z těsta tvarujeme 2 bochníčky a na plechu vyloženém pečícím papírem a…
Kuře posolíme a pokmínujeme výrazněji, než jsme zvyklí, vložíme do pekáče, podlijeme 1 dl vody a přikryté dáme péct do rozehřáté trouby. Asi po 25 minutách kuře…
Ze strouhaných brambor, vejce, česneku, trochy mouky, soli a koření umícháme těsto a z něj na sádle dočervena upečeme bramboráky.Do bramboráku pak dáme lžíci teplého…
Droždí třeme s cukrem, dokud nevznikne řídká kašička. Přidáme k ní nadrobno nakrájenou řepu, brusinky, kmín, sůl, vodu a přidáme prosátou mouku.V robotu dobře těsto…
Slepici, zbytky drůbežího masa (kosti, kůže apod.) a vepřovou kůži uvaříme. Maso obereme s kostí (necháme na kousky) vepřovou kůži pomeleme. Kabanos a uvařena vejce…
Na másle osmahneme cibulku, plátky česneku, na kousky nakrájenou papriku a mrkev.Osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme propranou rýži, zalijeme vodou (lepší kuřecím…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené uzené maso a klobásu, přidáme utřený česnek se solí a vymačkané, pokrájené kysané zelí. V hrnku…
Cibuli nakrájíme na jemno, osmažíme ji na rozpuštěném sádle a přisypeme kmín a houby.Orestujeme a zaprášíme hladkou moukou.Zasmažíme, podlijeme vývarem a osolíme.Vaříme…
Rybu očistíme, odstraníme páteř, ze všech stran osolíme, okmínujeme a posypeme koriandrem (můžeme použít pepř místo koriandru).Rajčátka rozpůlíme a cibulku očistíme a…
Pokud patříte k milovníkům receptů s mrkví, bude pro vás tento pokrm to pravé. Mrkev dodá kuřecímu masu nasládlou chuť a černé pivo zase lehkou vůni. Nejvíce nám tento…
Kotlety osolíme a opepříme. Vyřízneme kapsy, které naplníme slaninou a připraveným zelím. Zelí jsme na usmažené cibuli osmažili a dochutili solí, pepřem a kmínem. Kapsu…
Kůži ze stehen sejmeme a nakrájíme na drobné kostičky spolu se slaninou.Maso obereme od kostí a nakrájíme. Cibuli nakrájíme na jemno, kedlubny na kostičky.Na oleji…
Maso, kosti a kůži dáme vařit do osolené vody s novým kořením, bobkovým listem a oloupanou cibulí vcelku, můžeme přihodit i 3–4 oloupané celé stroužky česneku. Maso a…
Nejdříve si uděláme nočky. Ve větší míse smícháme mouku se solí a vejcem, přilijeme vodu a dobře promícháme. Pokud je třeba trochu vody přidáme, záleží na savosti mouky.…
Bramborové smaženky s česnekem můžeme podávat jako chuťovku s čerstvou zeleninou nebo jako přílohu k masu. Můžeme je také nabídnout jako náhradu chlebíčků či…
Podzim milujeme pro jeho barevnost a rozmanitou štědrost – proč něco z plodů zahrad nevyužít do připravovaného chleba? Mrkev mu dodá vláčnost i určitou barevnost, ořechy…
Kořeněný hermelín pomalu osmažíme a podáváme s bramborami a celerem, které upečeme potřené česnekovým olejem a ochucené bylinkami. Tato skvělá kombinace potěší nejen o…
Základem této pomazánky jsou netradiční suroviny. Výrazná chuť ančoviček a kapar se snoubí s jemnou chutí tvarohu. Hodí se jak na sváteční jednohubky, tak i na všední…
Houbové omáčky nám do kuchyně přináší nádhernou vůni lesa. Do omáček se hodí lesní i kupované houby. Použít můžeme nejen sušené, ale i čerstvé, naložené či zamražené…
Ne vždy musí být k obědu nebo večeři maso. Pokud si připravíte tyto dobře okořeněné žampiony, zcela jistě si pochutnáte. Navíc to je superpotravina s nízkou kalorickou…
Aby králičí maso nebylo tepelnou úpravou moc vysušené, je dobré ho prošpikovat. Králičí stehna tak doplníme kousky špeku a necháme je spolu s cibulí a celerem upéct…
Jak jíst na cestách: Víte, co se hodí do autobusu a s čím vás nepustí do letadla?
Jídelní rozmary slavných: Jennifer Anistonová ráda vaří, miluje těstoviny carbonara a neodolá těmto křupavým tacos
Jak využít úrodu višní? Vyrobte omamně voňavý likér, pralinky nebo výborný sós k sýrům