Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kmín drcený - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Výborné kyselo

Výborné kyselo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Na sádle usmažím cibuli do růžova,zaliji trochou vody.Přidáme na kostičky nakrájené brambory,sůl,pepř a kmím.Sušené houby,které si předem namočím i s vodou,ve které byly…

Bigos v pomalém hrnci

Bigos v pomalém hrnci

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Čerstvé zelí nakrouháme, kysané překrájíme na kousky. Klobásku nakrájíme na kolečka, ostatní maso na kousky. Cibuli nasekáme na hrubé kostky. Maso obalíme v uvedené…

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Krkovici pokrájíme na 3 plátky, které po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily, naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme.V kastrolu si rozpálíme…

recepty73

60 min

Kuskus s žampiony

Kuskus s žampiony

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Na oleji osmahneme krájenou cibuli a větší kousky žampionů. Podlijeme několika lžícemi vody, vhodíme nasekané bylinky, kmín, osolíme a krátce podusíme doměkka.Vlijeme…

Falešné krkonošské kyselo

Falešné krkonošské kyselo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Drobně nasekanou cibulku osmažíme na sádle, zalijeme vodou, přidáme nakrájený chleba, nastrouhaný česnek, pepř, lžičku kmínu a majoránku. Vhodíme bujon a necháme 20…

Bezlepkový hovězí guláš

Bezlepkový hovězí guláš

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Maso nakrájet na kostky a po částech na troše oleje na pánvi osmahnout. Když se to dělá najednou, maso pustí šťávu a místo snažení se na půl spíš vaří. Osmahlé maso dáme…

Klobásová polévka

Klobásová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na trošce oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme na kousky pokrájené klobásy a společně osmažíme. Vmícháme mouku a lžičku mleté papriky, zalijeme vodou (asi litr).…

Červená čočková

Červená čočková

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Cibuli si nakrájíme a necháme na rozpáleném oleji zesklovatět. Přidáme očištěnou nakrájenou mrkev, krátce orestujeme. Okořeníme - osolíme, zhruba čajovou lžičku kmínu a…

Polévka z čínského zelí a zeleniny

Polévka z čínského zelí a zeleniny

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Zeleninu (zatím bez zelí) jsem pokrouhal v robotu na nejmenší nudličky a vysypal na rozpuštěné máslo do většího polévkového hrnce. Zaprášil drceným kmínem, nechal…

Slané vínové cukroví

Slané vínové cukroví

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Z mouky, soli, změklého másla, žloutku a vína vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočinout v chladu. Pak těsto rozválíme na pomoučněném stole na cca 3-4…

recepty73

120 min

Rybí kousky v lahodné marinádě

Rybí kousky v lahodné marinádě

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nejdříve připravíme marinádu: smícháme tatarku, hořčici, pivo, škrob, přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, po lžičce papriky, kmínu, pepře a soli a nakonec…

Těstoviny s houbovo-zeleninovým sosem

Těstoviny s houbovo-zeleninovým sosem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Těstoviny uvaříme podle návodu s kapkou oleje, scedíme a necháme v misce. V malé nádobě orestujeme na oleji pokrájenou jarní cibulku, vmícháme očištěné pokrájené houby…

Vepřové srdce po znojemsku

Vepřové srdce po znojemsku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Očištěná a opraná vepřová srdíčka vložíme do hrnce s osolenou vodou, přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list a uvaříme doměkka (nejlépe v papiňáku). Srdíčka pak…

MamlajdaD

60 min

Zeleninová polévka s vločkami

Zeleninová polévka s vločkami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Do misky si připravíme kořenovou zeleninu, očistím a nastrouhám na hrubo. Brokolici rozkrájím na menší kousky tak i pórek, kapustu a brambory. Cibulku pokrájíme na…

Bohunka.T

60 min

Semínkové krekry

Semínkové krekry

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Všechny suroviny smícháme a směs necháme minimálně 15 minut bobtnat. Lněná semínka nasáknou tekutinu a vytvoří gelovou hmotu, díky které pak krekry drží pohromadě i bez…

Holubce od Lvova

Holubce od Lvova

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Uvařte rýži v osolené vodě.Hlávku zelí ponořte do vroucí vody, změklé listy postupně obírejte. Zchlaďte a vyřízněte košťály. Vodu uchovejte. Vnitřek hlávky použijte…

1 21 22 23 24 25 83