Vepřový guláš a domácí nočky
Recept ještě nebyl hodnocenGuláš se řadí mezi oblíbená jídla v naší kuchyni. S tímto receptem připravíte na oběd snadný a chutný guláš z vepřového masa. Jako přílohu k němu můžete podávat drobné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Guláš se řadí mezi oblíbená jídla v naší kuchyni. S tímto receptem připravíte na oběd snadný a chutný guláš z vepřového masa. Jako přílohu k němu můžete podávat drobné…
Kapusta obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek a když ji dobře připravíme, chutná lahodně. Výborná je například tato jednoduchá kombinace s lesními houbami a rýží.…
Sklenice kysaného zelí vám vydrží v chladu celou zimu. Kvašená zelenina podporuje trávení, zachovává cenné látky a obsahuje vitamíny. Připravte si pár sklenic podle…
Kuřecí prsa s jablky jsou skvělým způsobem, jak do svého jídelníčku přidat něco nového a osvěžujícího! Sladkost jablek se báječně snoubí s jemnou chutí kuřecího masa.…
Měli jste v lese smůlu i když ostatní nosí plné koše? Nevadí. Z hlívy můžete připravit luxusní polévku, která vám houbařský neúspěch vynahradí. Potřebujete jen houby,…
Hubník je pokrm ze sušených hub, jehož další hlavní suroviny tvoří bílé pečivo namočené v mléce, dále vejce a koření. Některé recepty na hubník obsahují pokrájenou…
Pekáček plný dozlatova upečené krkovičky na slanině a cibuli s pořádnou dávkou šťavnatých hlaviček růžičkové kapusty a brambor. Na tento úžasný podzimní pokrm budete…
Rohlíčky z jogurtového těsta můžete plnit sladkou či slanou náplní. Vyzkoušejte houbovou náplň se zeleninou ochucenou oblíbeným kořením. Skvěle poslouží jako slané…
Suroviny na omládek dobře prošleháme do hladkého těstíčka a necháme hodinu v teple vykynout.K hotovému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme v…
Brambory oloupeme a uvaříme se solí, kurkumou a kmínem doměkka.Uvařené brambory rozšťoucháme, přisypeme nadrobno pokrájenou cibulku, uzenou papriku, jemně strouhaný sýr…
Postup : Těstoviny uvaříme podle návodu do měkka, scedíme a propláchneme studenou vodou. Mezitim si namočíme sušené hříbky z loňské sklizně. Nastrouháme si nahrubo…
Cibule oloupeme a nakrájíme na jemno.Houby očistíme a nakrájíme na větší kostky.V pánvi rozehřejeme polovinu másla a přidáme 1 pokrájenou cibuli. Restujeme jí do…
Vegetariánské chilli je nadupané výživnými luštěninami. Fazole spolu s čočkou, paprikou a kořením doplňuje samozřejmě chilli. K této pálivé směsi pak připravíme jako…
Na pánvi na drobně pokrájeném špeku (uzeném boku) osmažíme krájenou cibuli a necháme prochladnout.Ze všech ostatních surovin uděláme těsto jako na klasický bramborák a…
Nejprve rozmícháme vejce se smetanou a krupičkou, osolíme a vmícháme houby, které necháme min. 10 minut změknout. Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme…
Najemno nakrájenou cibuli necháme v oleji zesklovatět, přidáme nakrájené houby, osolíme, okořeníme. Houby pustí hodně vody, necháme vysmahnout, rozklepneme vejce…
K rozkvašenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme kynout. Stačí, když svůj objem zvětší o 50%, pak můžeme vytvarovat bochník, který necháme…
Krupici, vejce a ostatní suroviny řádně zamícháme. Dochutíme solí a pepřem.Rukama máčenýma ve vodě tvoříme placičky a smažíme na rozpáleném sádle dozlatova. Placičky…
Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky, osolte a prolisujte 3 česneky. Maso smíchejte s česnekem a solí a nechte aspoň půl hodiny odležet.V hrnci rozpalte olej a…
Na delší proužky nakrájené maso promícháme s prolisovaným česnekem, pepřovým kořením a olivovým olejem. Necháme v ledničce minimálně 24 hodin uležet. Vezmeme z každého…
Přibližně den předem umícháme staré těsto (pâte fermentée). Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme mouku a sůl a dobře uhněteme hladké těsto, které zakryjeme a necháme asi…
Do pekárny nalijeme nejprve odměřené množství vody, přidáme lžíci octa, 2,5 lžičky soli, hladkou mouku smíchanou s žitnou chlebovou moukou,chlebové koření,2 lžíce…
Vše dáme do pečky v pořadí tekuté suroviny, pak sypké a zvolíme Základní program.
Maso podél rozkrojíme a lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a položíme plátky slaniny. Z fazolek odkrojíme konce a dáme na slaninu.Smotáme a svážeme nití. Posypeme kmínem…
První republika na jídelním stole: Chudí měli maso jen v neděli, bohatí si užívali kaviár. Hitem byl řízek se salátem
Konjakové těstoviny jsou hit. Neobsahují skoro žádné kalorie ani tuky, zato jsou bohaté na vlákninu a pomáhají s hubnutím
V Prostřeno vařila herečka a kandidátka na prezidentku Jana Yngland Hrušková. Zkuste její palačinky!