Vepřové v bramborové omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové maso nakrájíme na plátky o tloušťce cca 1 cm a zlehka naklepeme. Osolíme a posypeme drceným kmínem. V pekáčku si rozpálíme olej a maso ne něm z obou stran…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřové maso nakrájíme na plátky o tloušťce cca 1 cm a zlehka naklepeme. Osolíme a posypeme drceným kmínem. V pekáčku si rozpálíme olej a maso ne něm z obou stran…
Plátky staršího chleba namočíme do vody a necháme nasáknout. Pak jej pořádně vymačkáme a rozdrobíme v dlaních do mísy, kam přidáme vejce, drobně pokrájenou slaninu (nebo…
Maso nakrájíme na kostky a vetřeme do něj sůl, pepř a kmín. Nakrájenou cibuli orestujeme do zlatohněda na oleji. Přidáme maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Pak…
Kuře si naporcujeme, opláchneme a nasolené a pokmínované vložíme do silnější vrstvou máslem vymazaného pekáčku. Na pánvičce si podusíme cibulku do sklovata a přidáme…
Maso nakrájíme na kousky, slaninu na drobné kostičky a párky na hrubém struhadle nastrouháme. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo nebo olej, vhodíme cibuli osmahneme ji,…
Suroviny na omládek necháme pekárnou jen umíchat a pak, v zavřené pečce, necháme nakynout - 45 minut. Přidáme zbytek surovin a opět necháme pekárnou jen umíchat, hotově…
Na oleji orestujeme cibuli a česnek na kostičky, přidáme dýni, chvilku restujeme. Zalijeme vodou (jen aby byly dýně skoro ponořené), přidáme bujon, pepř, kmín, případně…
Na sádle spěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Vložíme vepřový bok, který jsme osolili,okmínovali a opepřili. Dáme do vyhřáté trouby na 220 °C a pečeme asi 50 min až 1 hod…
Mäso narežeme na kocky a premiešame so soľou a mletým korením. Na troche oleja orestujeme dobleda nadrobno narezanú cibuľu, pridáme mäso a necháme zatiahnúť. Podlejeme…
Vepřové slezinky opláchneme, očistíme od zbytku bílé provazovité bránice a slezinu nakrájíme na centimetrové proužky. Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a slaninu na…
Ingredience z 1. sloupce dáme vařit do 1 litru vody a vaříme dokud čočka nezměkne (cca 12-15 minut, nebo instrukce na obalu).Na oleji si osmažíme koření z 2. sloupce,…
Do pekárne dáme najprv tekuté, potom sypké suroviny. Pečieme na programe Celozrnný.
Maso si nameleme spolu s cibulí, slaninou, česnekem, 2 namočenými rohlíky v troše mléka a tvrdší rohlík dáme jako naposledy, aby se pročistil strojek. Do mísy k masu…
Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do hlubší mísy, pokropíme vodou a necháme 15minut odstát. Mezitím si nakrájíme-salám a špek na drobné kostičky, cibuli na tenké…
Krůtí maso umeleme na masovém mlýnku, nejlépe dvakrát po sobě. V míse důkladně promícháme s tvarůžky, vejcem, hraškou, osmaženou cibulkou, česnekem a kořením a necháme…
Cibule oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na jemné nudličky. V širším kastrolu mírně rozehřejeme tuk, přidáme pokrájenou cibuli a pomalu jí restujeme do sklovata.Hlávku…
Pokrájenou cibuli si na oleji osmažíme do světlezlaté barvy. Pak přidáme hrubě nastrouhanou řepu, ochutíme solí, kmínem a pod poklicí dusíme doměkka dle stáří řepy 20-30…
Cuketu oloupeme, rozrkojíme, jádřinec vydlabeme a cuketu nakrájíme na půlměsíčky. Papriku, rajčata, cibuli a česnek též nakrájíem kousky, kolečka, ... Zapékací misku…
Nejprve občerstvíme kvásek (suroviny smícháme a zakryté necháme asi 10-12 hodin v teple kvasit), pak umícháme rozkvas - všechny suroviny na rozkvas (včetně občerstveného…
Z klobásy vymačkejte po malých částech obsah a zformujte do knedlíčků, jde to snadno.Na oleji nebo sádle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, zasypte ji moukou a…
Dáme vařit asi lit a půl vody(individuálně podle množství polévky),přidáme 2 lžičky drceného kmínu, masox, kousek lisované polské zeleniny(je vynikající, nádherně voní a…
Štiku zbavíme šupin, opláchneme a vysušíme ji papírovou utěrkou. Kůži nařízneme po délce po 1 cm a to 1 cm od vrchu až 1 cm dole na každé porci. Osolíme, okmínujeme, …
Suroviny na omládek jen umícháme a v teple necháme 50-60 minut kynout. Zároveň namočíme celozrnnou mouku do kyšky, aby trochu změkla, než vykvasí omládek.K hotovému…
Ledvinky si očistíme a připravíme, jak jsme zvyklí, nakrájíme je na plátky, propláchneme vařící vodou a necháme okapat. Zatím si na oleji osmažíme na polokroužky…