Pikantní dip ke gyrosu
Recept ještě nebyl hodnocenVše smícháme s drobně pokrájeným koprem. Dle vlastní chuti můžeme přidat i pálivou papriku.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vše smícháme s drobně pokrájeným koprem. Dle vlastní chuti můžeme přidat i pálivou papriku.
Žitný chléb nakrájíme na čtverečky asi 10 x10 cm, neb dle každého z Vás. Vajička, uvařená natvrdo, nakrájíme na plátky. Chléb pomažeme lučinou, kterou malinko opepříme…
Makrelu zbavíme kostí a maso spolu se smetanou, rozmačkaným česnekem, jarní cibulkou a zelenými bylinkami rozmixujeme. Do vzniklé směsi přidáme na jemno nakrájenou…
Plátky brambor opečeme na směsi másla a oleje, přidáme nakrájený pórek a čínské zelí a dále krátce opékáme, aby zelenina změkla, ale zůstala křupavá.Osolíme, opepříme a…
Těstoviny uvaříme podle návodu. Mezitím otrháme kopr (ty hrubé stonky nedávám) a vše ponorným mixérem rozmixujeme. Podle chuti osolíme a opepříme.Uvařené těstoviny…
Údenú slaninu pokrájame na kocky, vyškvaríme - škvarky vylovíme a odložíme. Na vytopenú masť dáme hladkú múku, spravíme zásmažku, zalejeme vodou, rozšľaháme, privedieme…
Uvařené brambory necháme zchladnout a oloupeme,nakrájíme. Ostatní suroviny nakrájíme na kostičky,přidáme k bramborům,nasekanému kopru,osolíme a zalijeme rozmíchanou…
Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Neloupeme! Uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout.Mezitím si nakrájíme lososa na proužky, cibuli…
Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Neloupeme! Uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout.Mezitím si nakrájíme lososa na proužky, cibuli…
Majonézu smícháme se smetanou, hořčicí, solí, pepřem a cukrem..Podle hustoty zředíme mlékem. Přidáme kopr a dochutíme.Uvařená vejce uložíme na talíř, přelijeme omáčkou a…
Do hrnce stříkneme trochu oleje, dáme nakrájenou anglickou slaninu, až se orestuje přidáme pokrájenou cibuli, osmažíme, přidáme hrách, houby a zalijeme vodou. Volně…
Mouky spolu prosijeme, osolíme a promícháme. Vytvoříme důlek, nadrobíme droždí, zalijeme částí vlažného mléka a necháme vzejít. Pak přidáme žloutek, bílek uschováme na…
°°Kapří filety pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a zvolna z obou stran opečeme na rozpuštěném másle. Vyjmeme je a uchováme v teple. °°Výpek zalijeme…
Pórek nakrájíme na půlkolečka a zpěníme na másle. Přidáme mouku, osmahneme a zalijeme studeným vývarem a mlékem. Přidáme koření a vaříme cca 15 minut. V průběhu mícháme…
Filety mírně osolíme, opepříme citrónovým pepřem a pečeme na nepřilnavé pánvi po každé straně cca 5 minut. Pečeme nejprve kůží dolů. Doba pečení je závislá na tloušťce…
Rozmrzlé ryby osušíme a pokapeme šťávou z půlky citronu, osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem, nebo posypeme sušeným česnekem, posypeme kořením na ryby a…
Filety lososa pokapeme citronem a necháme zhruba půl hodinky při pokojové teplotě odležet. Poté osušíme, osolíme, opepříme a na rozpuštěném másle opečeme v pánvi s…
Pohánku zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a dáme na 30 minút do perín.Brokolicu rozoberieme na ružičky, ktoré 3 min povaríme. Scedíme.Na oleji orestujeme nakrájanú…
Brambory zbavíme slupky, vložíme do mísy a rozšťoucháme je. Přidáme na kostičky nakrájeného lososa, vajíčko, sůl, pepř, strouhanku, kopr a řádně promícháme. Plech…
Brambory zbavíme slupky, vložíme do mísy a rozšťoucháme je. Přidáme na kostičky nakrájeného lososa, vajíčko, sůl, pepř, strouhanku, kopr a řádně promícháme. Plech…
Klasika - vařené brambory a vejce natvrdo omáčka: Do kastrůlku dám olej, tak, abych měla zalité dno, nechám prohřát, přidám mouku a za stálého míchání uvařím jíšku. …
Opékala jsem na grilovací pánvi. Cuketu nakrájíme na kolečka nebo plátky cca 1cm vysoké. Opečeme je na olivovém oleji z obou stran, vyjmeme a osolíme. Pokud budeme…
Frikadelky si připravíme z mletého masa, vejce, nadrobno nakrájené cibulky, v mléce namočené a vymačkané housky, česneku, koření a soli. Ze směsi vytvoříme menší…
Konzervované maso tuňaka i lososa necháme okapat. V misce pak rozmícháme vidličkou rybí masíčko a smícháme s majononézou, nebo hustou zakysanou smetanou a pak vmícháme…
Retro vaření s Kristinou: Upečte si na Velikonoce křupavé palmové listy podle 100 let starého receptu
Nejlepší chleba v Česku 2023: Některé vítězné bochníky nás chutí nenadchly, božský je ale pelhřimovský pecen z pekárny Adélka
Dortem ke štíhlé linii! Marie Antoinetta jedla prakticky pořád, přesto byla jako proutek