Žampionový salát s vejci
Recept ještě nebyl hodnocenŽampiony nakrájíme na větší kousky a vaříme v osolené vodě s citronem 8-10 minut. Scedíme je, vmícháme nakrájenou bílou část cibulky a necháme vychladnout.Ke studeným…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žampiony nakrájíme na větší kousky a vaříme v osolené vodě s citronem 8-10 minut. Scedíme je, vmícháme nakrájenou bílou část cibulky a necháme vychladnout.Ke studeným…
Krevety povaříme v mírně osolené vodě cca 2 minuty.Salát nakrájíme na kousky, mandarinky oloupeme, rozebereme na měsíčky a každý měsíček rozkrojíme na 3 díly, zakápneme…
Oloupané brambory nakrájíme na kostky a společně s hříbky bez nálevu dáme vařit. Dáme vodu asi prst nad brambory a přidáme koření. Se solí opatrně.Než se brambory uvaří,…
1. Vypracujeme nudlové těsto a zabalíme je do fólie. Dáme odpočinout asi na 30 minut. 2. Maso i oloupané cibule dvakrát pomeleme, přidáme lžičku vody, okořeníme a…
Ledvinky si očistíme, propláchneme jak jsme zvyklí a nakrájíme. Do PH si dáme olej, na něj nadrobno nakrájenou slaninu, pak nakrájené cibule na poloviční měsíčky, česnek…
Hrudní koš, bříška, vnitřnosti, 1 mrkev, celer, bobkové listy, česnek, pepř, nové koření, kopr, libeček, sůl dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou a vaříme do měkka.…
Vykostěného kapra nakrájíme příčně na hranolky.Vejce rozšleháme s vínem a promícháme se strouhankou, bylinkami a dochutíme.Kousky ryby obalujeme v těstíčku a smažíme ve…
Řepu oloupeme na hrubo nastrouháme.Přidáme oba druhy sýrů a pomletá nebo v hmoždíři rozdrcená slunečnicová semínka, která jsme si předem krátce opražili na suché pánvi…
Zelí nakrouháme na nudličky, červenou papriku nakrájíme na kostičky a vsypeme sterilovanou kukuřici, vzniklou směs osolíme, opepříme a zakápneme olejem, promícháme a…
Není nad to, když si můžeme přebytky ze své zahrádky uchovat ve spíži na zimu. Naložené fazolky mají totiž široké možnosti použití například do polévek, omáček nebo jako…
Rychlokvašky patří snad do každé české domácnosti. Vyzkoušejte tento recept s česnekem a křenem, bez zavařování a připravené tak snadno a během chvilky. Zůstanou křupavé…
Silný vývar z hovězí plece a kořenové zeleniny nás v nepěkném počasí příjemně zahřeje. Podáváme ho ozdobený snítkou kopru. Pokud chceme polévku velmi vydatnou, přidáme…
Ke koprovce se hodí všechny houskové knedlíky. Vejce a nové brambory se k omáčce hodí víc v létě, knedlíky a maso v chladnějším období. Kopr je nejlepší čerstvý. Vařte…
Tuto jednoduchou omáčku uvaříme z brambor a chřestu, zahustíme ji a na závěr přidáme kopr, který ji dodá svou zajímavou chuť. Můžeme ji podávat s gnocchi, vařeným vejcem…
Tuto českou klasickou omáčku připravíme snadno. Jíšku zalijeme vývarem, přidáme kopr a koření a povaříme. Na závěr ji zjemníme smetanou a dochutíme tak, aby omáčka byla…
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme studeným vývarem a dobře rozmícháme, přidáme houby, bobkový list, nové koření, kuličky pepře, kmín, sůl, pepř, kopr a provaříme…
Název “Kozí brada” má tato zelňačka z čerstvého zelí. Tato polévka pochází pravděpodobně ze severní části Moravy a hlavně ze Slezska a Lašska. Zajímavá je nejen tvarem…
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle s novým kořením. Přidáme mouku a chvíli restujeme.Zalijeme studeným vývarem, prošleháme metličkou a přivedeme k varu.Do vařící…
Znojemské okurky - okurky sterilované ve sladkokyselém nálevu - jsou výborné k masu, zapečeným těstovinám, nebo například na chuťovky. Připravte je podle tohoto receptu…
Restovaná kuřecí prsa na kopru se sójovou omáčku vás překvapí netradiční kombinací chutí. Jako příloha je zvolena pečená zelenina, která zaručí skvělý požitek jak pro…
Připravíme si filety, odkostíme, omyjeme, osušíme a uděláme si marinádu, kterou natřeme mašlovačkou na celé filety ze všech stran a necháme aspoň 2 hodiny odpočinout…
Brambory nakrájíme na malé kostky a ostatní zeleninové ingredience taktéž.V míse brambory nejprve prosolíme, zalijeme smetanou, dáme hořčici, přidáme připravenou…
Mangold nakrájíme na proužky, vložíme do vroucí osolené vody a 2 minuty necháme spařit.Poté scedíme a propláchneme ledovou vodou.Necháme okapat a přebytečnou vodu…
Na menší tanier naaranžujte na šalátový list lososa, kaviár, 2 hroznové špízy (striedavo napichujte na špáradlá 2 a 2 bobuľky modrého a bieleho hrozna), mesiačik limetky…
Vánoční předplatné výjimečných časopisů za skvělou cenu: Apetit potěší každého kuchaře, i toho, co teprve začíná
Slavné omáčky: Jak připravit béarnskou omáčku? Potřebujete hlavně víno a žloutky!
Pavel Berky nabídl recept na speciální sladký chléb, který pekl pro Jana Krause: Dlouho jsem váhal, co mu přinesu, přiznává