Svařené víno na vánoce
Recept ještě nebyl hodnocenSvařené víno, lidově řečeno svařák, ale není výsadou jen vánočních trhů, udělat si ho můžete i doma. Zajisté přijde vhod v zimě, nebo po procházce v sychravém podzimním…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Svařené víno, lidově řečeno svařák, ale není výsadou jen vánočních trhů, udělat si ho můžete i doma. Zajisté přijde vhod v zimě, nebo po procházce v sychravém podzimním…
Mák je typickou surovinou, nejen na pečení, hlavně u nás. Je zdraví prospěšný a plný vápníku. V tomto makovci hraje prim a sekunduje mu kyselost citronu a vůně hřebíčku.…
Svařené víno především potěší a zahřeje. A to nejen proto, že je teplý, prohřátí pomůže i alkohol obsažený ve víně. Ten působí na cévy a napomáhá rychlejšímu proudění…
Sladké chlebíčky se staly velmi populárními v posledních letech. Tento podzimně laděný chlebíček v sobě skrývá dýňové pyré a směs pikantního koření. Jeho příprava je…
Zimní čas zrovna pobízí k vyzkoušení alkoholických i nealkoholických míchaných nápojů. Nejlépe zatepla konzumovaných. Dopřejte si luxusnější verzi grogu s použitím…
Potřebujete prohřát po dni na sjezdovce? Nebo si chcete posedět u výjimečného nápoje s přáteli? Stačí pár surovin a den se může stát hezčím. Grog nemusí být jen nudný…
Každá země má své velikonoční tradice a pokrmy. Naši polští sousedé připravují velikonoční polévku barszcz, obdobu ruského boršče, z červené řepy a plnou zeleniny. Její…
Svařené víno během mrazivého zimního počasí příjemně zahřeje. Pokud na něj máte chuť, nemusíte čekat na adventní trhy, doma ho připravíte během chvíle. Svařené víno…
Jestli hledáte způsob, jak zpracovat přebytky rebarbory, a koláčů už máte dost, připravte z ní tento jednoduchý kompot. Kompot si můžete dát jen tak nebo z něj připravit…
Pokud vás honí mlsná na něco sladkého, vyzkoušejte toto výborné grilované ovoce. Ovoce stačí marinovat ve voňavé marinádě ochucené hřebíčkem, badyánem a skořicí, a poté…
Grilováním získává grep jedinečnou karamelizovanou krustu, která zvýrazňuje jeho přirozenou šťavnatost a citrusovou svěžest. Tento originální dezert či příloha je…
Z bezových květů můžete připravit šťávu, která krásně voní po hřebíčku. Její využití najdete v hlavně v parných letních dnech, kdy pomůže zahnat žízeň. Příprava je…
Třešňová BBQ omáčka je lahodný a originální doplněk k vašim grilovaným pokrmům. Ideální je pro marinování masa, ale skvěle se hodí i jako dip k pečené zelenině nebo jako…
Grilované krůtí maso je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už se jedná o rodinný oběd nebo letní grilování s přáteli. Krůtí maso je nejen zdravé, ale také výživné…
Ovocné polévky jsou osvěžujícím a lahodným pokrmem, ideálním pro horké letní dny. Tyto polévky kombinují sladkost čerstvého ovoce, jako jsou jahody, maliny, borůvky nebo…
Cukety a papriky vydlabeme na plnění. Mleté maso prosolíme a zakapeme smetanou.Přidáme vše ostatní. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, česnek oloupeme a prolisujeme,…
Tato tradiční nakládaná zeleninová směs je nejen skvělým doplňkem k masovým pokrmům a studeným mísám, ale také připomenutím domácí kuchyně našich maminek a babiček.…
Domácí nakládané okurky nesmí chybět v našich spížích. Své využití najdou u spoustu různých pokrmů jako příloha, nedovedeme si bez nich představit například řízek,…
Domácí kečup, připravený z čerstvých rajčat a dalších kvalitních surovin, nabízí čistou a autentickou chuť, která je neporovnatelná s komerčními produkty plnými…
Plody rakytníku obsahují spoustu vitamínu C a mají výraznou sladkokyselou chuť. Ta skvěle vynikne v tomto pikantním džemu, kde se snoubí chutě rakytníku, pomeranče a…
Hustá omáčka zvaná čatní má svůj původ v Indii. Švestkové čatní je díky zázvoru lehce pikantní a dodá pokrmům zajímavou chuť. Hodí se k jakémukoliv druhu masa nebo k…
Zvěřina neodmyslitelně patří k podzimu. Má specifickou chuť i texturu, proto jí vyhovuje i intenzivní voňavé koření. Prsa divoké kachny jsou v úpravě sous-vide opravdová…
Muffiny s přídavkem dýňového pyré jsou vláčné a přímo se nabízejí k zakousnutí. S kousky vlašských ořechů a dozdobené na povrchu jsou ještě zajímavější. Vyzkoušejte je.…
Historie kaváren v Orientu i v Evropě: První šálky tmavého moku chutnaly jako saze a podávaly se zásadně s cukrem a kořením
Svatba korunního prince Rudolfa: Podávaly se taštičky plněné skřivánčím masem, sluky s lanýži a dort s pomerančovými květy
Svatováclavské koláčky z nekynutého těsta se před pečením namáčejí do vajíčka. Jsou pak neuvěřitelně křehké a vláčné