Kořeněné brusinky s přírodním cukrem
Recept ještě nebyl hodnocenOmyté odvážené brusinky dáme spolu s cukrem a kořením do nádoby DP a zapneme program zavařenina/marmeláda. Koření můžete zabalit do kousku gázy, aby šlo v hotové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Omyté odvážené brusinky dáme spolu s cukrem a kořením do nádoby DP a zapneme program zavařenina/marmeláda. Koření můžete zabalit do kousku gázy, aby šlo v hotové…
Těstoviny uvaříme podle návodu a necháme okapat. Anglickou slaninu nakrájíme na drobno a opečeme ji na pánvi s trochou oleje do křupava. Poté přidáme cibuli nakrájenou…
Víno svaříme s hřebíčkem a skořicí a necháme vychladnout. Maso nakrájíme na kostky, odstraníme tučné části, osolíme a zalijeme vychladlým svařeným vínem a necháme…
Červenou řepu omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka (podle velikosti řepy vaříme asi 30-50 minut). Po vychladnutí ji oloupeme a nakrájíme na kostičky.V hlubším hrnci…
Krůtí prsa nakrájíme na kousky a cibuli na čtvrtky. Na oleji osmahneme kousky cibule až zesklovatí, poté ji vyndáme. Na pánvičku dáme bobkový list,hřebíček, pepř a…
Připravíme jeden šálek kávy, do které přidáme cukr, hřebíček, nastrouhanou pomerančovou kůru a rumové aroma. Kávu ozdobíme kopečkem šlehačky a trochou pomerančové kůry.…
Na olivovém oleji lehce osmažte cibuli nakrájenou na tenké nudličky. K opečené cibuli přidejte vypeckované švestky rozdělené na polovinu. Vše zasypte cukrem a nechte ho…
Třetinu másla rozpusťte na pánvi a povařte s medem na zlatavý sirup. Omyté švestky vypeckujte a rozpulte. Na dno pečicím papírem vyložené formy nalijte sirup a řezem…
Smetanu, džus a Jahody v poměru asi 1:1:1 nalijeme do hrnce a necháme přijít k varu, okamžitě stáhneme z plotny. Podáváme horké v chladných zimních večerech.
Očištěná rajčata, jablka, cibule a lilek pokrájíme a rozdusíme. Přidáme cukr, sůl, ocet a koření a za častého míchání dusíme půl hodiny.Pak vše propasírujeme a ještě…
V míse smícháme mouku, melasu (nebo třtinového cukru), směs koření, jedlou sodu, rozinky a sůl. V menší misce vyšleháme povolené máslo s vajíčkama, pak přidáme jemně…
Vlhkou utěrkou důkladně otřené maso nakrájíme na porce, naklepeme a opepříme. Polovinu šunky, uzenou slaninu a česnek jemně posekáme. Přidáme sekanou petrželku, syrové…
Jablka očistíme od slupky a jadřinců, nakrájíme na měsíčky a dáme vařit do hrnce, kde již máme vodu, cukr, hřebíček a 2 plátky citronu. Vaříme, dokud jablka nezměknou.…
Uvarime si ryzi podle navodu a pridame 2 hrebicky, trosku oleje a 1 cibuli.Pote si na trosce oleje podusime nakrajeny porek, rajcatko, papriku nakrajenou na prouzky a…
Volskou oháňku nechte nasekat na dvoucentimetrové kousky. Olej zahřejte na vyšší teplotu, oháňku opečte do tmavohněda, přilijte 1 l vody, přikryjte a vařte 2 hodiny…
Rozehřejte hlubší pánev na hořáku, dokud na ní "nezatančí" kapka vody, jakmile dopadne na pánev. Snižte hořák na střední teplotu a přidejte celá koření. Na sucho je za…
Mandle spařím a oloupu. Hrušky nastrouhám na velkých okách. Mandle lehce opražim na pánvi. Hřebíčky potluču paličkou – nemám moždíř. Vše nasypu do hrnce s cukrem,…
Rozehřejte hlubší pánev na hořáku, dokud na ní "nezatančí" kapka vody, jakmile dopadne na pánev. Snižte hořák na střední teplotu a přidejte celá koření. Na sucho je za…
Nic to neni, potrebujeme k tomu uz jen ostry nozik, predstavivost a trpelivost ... smich!
Hrušku a jablko zbavíme jadřince a vložíme do vysokorychlostního mixéru. Přidáme koření, vanilkový cukr, zalijeme vodou a vínem, přidáme lístky máty a zapneme na program…
Mouku rozmixujeme s máslem, přidáme žloutek a oba sirupy, opět promixujeme, nakonec přidáme sůl a smetanu. Na pracovní ploše rychle zformujeme kouli těsta a dáme na 30…
Tekvicu ošúpeme a dužinu nakrájame na kocky. Pridáme worcester, šťavu, soľ, cukor, zázvor a olej a dobre premiešame. Necháme 15 minút postáť.Do hrnca dáme víno, 1 dl…
Z droždí, trošky cukru a teplého mléka uděláme kvásek. V míse vymícháme žloutky s cukrem, solí a citronovou kůrou. Přidáme prosátou mouku (já nejraději používám …
Ideálně den předem pokrájíme kuřecí maso a naložíme do marinády z oleje, soli a chili prášku.Quinou necháme pár minut odstát ve vodě a několikrát propláchneme, aby se…
Jídelní rozmary slavných: Mistr hororů Alfred Hitchcock měl fóbii z vajec, hosty děsil modrým jídlem a miloval tenhle slaný koláč
Recept na dort Pavlova od Nadi Pohlreichové z Malé cukrárny u Prahy: Díky jasnému postupu se povede hned napoprvé
Litina aneb Kynutý bramborák na plech: Připomíná velikonoční nádivku, jeho chuť pozvednou škvarky nebo slanina v těstě