Čočkové novoroční dělbuchy
Recept ještě nebyl hodnocenČočku dobře propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vodou asi tak 1 cm nad čočku a dáme vařit. Průběžně kontrolujeme a případně doléváme vodu tak, aby čočka byla měkká,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čočku dobře propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vodou asi tak 1 cm nad čočku a dáme vařit. Průběžně kontrolujeme a případně doléváme vodu tak, aby čočka byla měkká,…
Olej rozpálíme ve větším silnostěnném hrnci, přidáme cibuli a za stálého míchání opékáme do změknutí. Přidáme rozmačkaný česnek, strouhaný zázvor, chilli papričky, kmín,…
Nejprve si rozsekáme na malé kousky nivu a olomoucké tvarůžky a pomocí mixéru se je snažíme rozetřít na hrubé kousky (lze si pomoci i šťouchadlem na br.kaši, kterým tyto…
Na oliv.oleji krátce opéct cibuli, mrkev a rajčata (vše nahrubo nakrájené). Až to zavoní, přidat čočku, krátce promíchat a zalít cca litrem horké vody, vhodit bujon (já…
1.Kedlubny a brambory zbavíme slupek, nakrájíme na kostky. 2.Do hrnce dáme olej, nakrájenou kedlubnu, brambory a krátce orestujeme-stále mícháme, aby se zelenina…
Plecko nakrájíme na kostky. V misce smícháme kmín a prolisovaný čerstvý česnek, koriandr, adžiku, (papriku ne, pokud ji budeme dávat), s troškou oleje, aby vznikla…
Všechny suroviny smícháme, přidáme i nahrubo nastrouhanou cuketu a masovou směs zahustíme strouhankou do požadované hustoty – já pravou rukou promíchávám a levou sypu…
Do hlubokého hrnce nalejete hodně oleje. Dejte smažit cibuli a pórek. Když cibule zesklovatí a začne být narůžovělá,přidejte dýni a 3 minuty za stálého míchání smažte na…
Nejprve si smícháme přísady do marinády. Do kůže lososa uděláme ostrým nožem několik zářezů. Pak z obou stran velmi pečlivě vetřeme marinádu a necháme alespoň hodinu…
Na pánev dáme rozpálit olej, přidáme nakrájená rajčata, badyán, kardamon, koriandr, med a vše pár minut restujeme-až rajčata pustí šťávu. Badyán vyndáme a základ na…
Očištěný tuřín i brambory nakrájíme na kostičky. Zalijeme vývarem, pokud jen vodou, tu ještě ochutíme kořením a uvaříme do měkka. Já připravovala jídlo v mikrovlnce, lze…
Kuřecí prsa nakrájíme podélně na silnější pruhy.V misce smícháme suroviny kromě cibule a oleje na smažení. Maso důkladně z obou stran v marinádě promícháme, jemně…
Cizrnu namočíme do vařící vody přes noc, poměr voda : cizrna je 2:1. Nevaříme! Ráno ji scedíme, přidáme petrželku a cibuli a umeleme vše mlýnkem na maso na střední…
Ve větším hrnci uvaříme králičí díly a kachní krky do měkka (doba viz Poznámka) Přidáme veškeré koření, zeleninu ještě ne. Já vařila v normálním hrnci (vysvětlení viz…
Cviklu a mrkvu jemne nastrúhame.Pridáme vajce, zázvor, prelisovaný cesnak, korenie, koriander, rascu a soľ. Premiešame.Nakoniec pridáme strúhanku a rukou dobre…
Všetky koreniny zmiešame a utlčieme v mažiari alebo pomelieme.1. variant je charakteristický pre Rusko a Kavkaz.2. variant je typický pre Gruzínsko. Používa sa na…
Na rozehřátý olej dejte brambory, cibuli a česnek. Za občasného míchání asi 5 minut smažte na mírném ohni. Přidejte mleté koření a ještě 1 minutu smažte. Přidejte…
Bůčky vykostíme, okraje zarovnáme a osolíme(2/5 soli). Krkovičku nakrájíme na kostičky cca 1,5cm, přidáme na 1cm kostičky nakrájený ořez z bůčku, 2/5 soli, polovinu vody…
Nejdříve připravíme náplň: maso nakrájíme na drobné, asi centimetrové kostičky a promícháme ho s kořením, worcestrem a olejem. Rozpálíme pánev a maso necháme na prudkém…
Kuřecí skelety vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přidáme koření a přepůlenou cibuli. Vaříme velmi mírným varem cca 3 hodiny (nejlépe v pomalém hrnci).Mezitím…
Závitky: Listy opláchneme a osušíme. Do mletého masa přidáme uvedené suroviny a vše dobře propracujeme. Na každý list dáme váleček mletého masa a srolujeme jako…
Kuřecí skelety dáme do hrnce s litrem studené vody. Zapálíme plamen a mírným tempem zahříváme. Mezitím přidáme sůl, pepř, hřebíček, bobkový list, koriandr a karí. Zázvor…
Květák, zbavený košťálů, očištěný a rozebraný na růžičky vhodíme do vody, přidáme na proužky nakrájený fenykl, který taktéž zbavíme tuhých částí.Přidáme sůl a pepř…
Indická kuchyně si získává v naší kuchyni stále větší oblíbenost pro svoji exotickou vůni a chuť. Navíc je velmi zdravá a kromě léčivého a zdravého koření nás okouzlí…
Vánoční předplatné výjimečných časopisů za skvělou cenu: Apetit potěší každého kuchaře, i toho, co teprve začíná
Slavné omáčky: Jak připravit béarnskou omáčku? Potřebujete hlavně víno a žloutky!
Pavel Berky nabídl recept na speciální sladký chléb, který pekl pro Jana Krause: Dlouho jsem váhal, co mu přinesu, přiznává