Kaštanové kroužky
Recept ještě nebyl hodnocenZe surovin vypracujeme těsto, které necháme hodinu v ledničce odležet. Potom vyválíme plát silný 3 mm a vykrajujeme kolečka, v polovině vykrojíme středy malým kolečkem.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme hodinu v ledničce odležet. Potom vyválíme plát silný 3 mm a vykrajujeme kolečka, v polovině vykrojíme středy malým kolečkem.…
Do mísy dáme mouku, uděláme ďolíček, do kterého nadrobíme droždí, posypeme moučkovým cukrem a zalijeme vlahým mlékem. Necháme vykynout kvásek a přidáme studené…
Uhněteme těsto, dle hustoty přidáme mouku (záleží na tom, jak byl řídký tvaroh). Těsto by nemělo být tuhé, aby pak pečivo bylo krásně nadýchané. Z těsta uděláme bulky…
Do hlubší pánve nebo kastrolu dáme olej, když je rozpálený, kuřecí maso na něm cca 5 minut restujeme, pak přidáme na proužky nakrájenou papriku, posekaný česnek, kari…
Sušené ovoce nakrájíme na drobné kousky a promícháme s kůrou z citronu a s rumem. Vejce a cukr ušleháme do husté pěny, vmícháme mouku, ořechy a ovocnou směs. Těsto …
Smícháme sypké suroviny, přidáme rozdrobený změklý tuk, vejce a mléko a vypracujeme těsto. Necháme v chladu chvíli odpočinout, připravíme plech s pečicím papírem a lehce…
Smíchat, dát na plech, poklást ovocem a posypat drobenkou.
Smícháme mouku se solí, přidáme mléko s kváskem a rozpuštěné máslo a vejce. Vypracujeme těsto a necháme vykynout. Po vykynutí si těsto vyválíme v placku a větší…
Připravíme si 4 malé formičky na bábovky, nejlépe silikonové. Ty vytřeme máslem a vysypeme plátky mandlí. Troubu rozehřejte na 170°C.Do velké mísy prosejeme mouku a…
Tradičním způsobem uděláme kynuté těsto(kvásek, kynout 1 hodinu....atd.) Těsto dáme na plech, potřeme nádivkou a ne úplně do konce šířky, abychom mohli konce přehnout…
Do mísy vsypeme mouku a smícháme ji s citronovou kůrou, práškem do pečiva a oba cukry.Do mísy přidáme jogurt, vejce, olej a citronovou šťávu.Všechny suroviny smícháme v…
Vejce, citronovou kůru a cukr písek ušleháme do pevné pěny, všleháme olej a mléko.Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kokosem a mákem.Nalijeme na plech…
Všechny suroviny se žloutky smícháme dohromady, nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků.Hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy.Pečeme v předehřáté troubě na…
Maličký dezert, který nadělá velkou parádu. Jeho neobvyklé servírování pak navodí slavnostní atmosféru u stolu. Nepečené dezerty jsou oblíbenou, a hlavně většinou…
Maličký dezert, který nadělá velkou parádu. Jeho neobvyklé servírování pak navodí slavnostní atmosféru u stolu. Nepečené dezerty jsou oblíbenou, a hlavně většinou…
Nejdříve připravíme makovou nádivku (stejnou, jako do buchet), tj. svaříme mák v mléce, osladíme jej a okořeníme, necháme vychladnout. Můžeme, ale nemusíme zahustit…
V polovině vlažného mléka necháme vzejít kvásek z kvasnic a lžičky cukru.Po vykynutí přidáme do mouky se zbylým cukrem, mlékem, vejci, solí a olejem. Vypracujeme hladké…
Čokoládové rohlíčky patří mezi nejvyhledávanější vánoční cukroví. Křupavá spodní sušenka s lahodným čokoládovým krémem zalitá další čokoládou... Už jen při vzpomínce se…
Receptů na masopustní koblihy je spousta a asi každý už má nějaký ten svůj oblíbený, podle kterého je dělá nejčastěji. Pokud ne, zkuste tento léty osvědčený recept.…
Bombardino je vlastně takový italský vaječný koňak. Tento likér se nejdříve proslavil na italských sjezdovkách jako nápoj perfektní na zahřátí. Vy ho můžete ochutnat…
Velká nadýchaná bábovka je chloubou každé hospodyňky a obzvláště je pyšná, když se hezky vybarví mramorování. Snadný recept na rychlou bábovku pro nečekanou návštěvu se…
Jablečných koláčů je povícero druhů, můžete vyzkoušet jeden z nich, bez přidaného vejce do těsta. Jablečná náplň vytvoří vyšší vrstvu a koláč bude velmi šťavnatý.…
Smícháme mouku, cukr, kůru, prášek do pečiva, přidáme na menší kousky nakrájený tuk, vejce a rychle zpracujeme v těsto. Zpracování nakonec dokončíme na nepatrně…
Většina z nás využívá kapří jikry hlavně do rybí polévky, ale z jiker můžete připravit i výbornou pomazánku, která skvěle chutná na topince nebo na krajíci čerstvého…
Vánoční trhy v Praze 2023: Guláš za 55 Kč, pánský štrúdl za 90 Kč a kilo cukroví za baťovských 999 Kč
Jak správně hnojit jahody a kdy jim zastřihávat šlahouny: S těmito radami je velká úroda zaručena
Pěstovat se dá v čemkoli a kdekoli. Udělejte si minizahrádku ze starých nákupních tašek nebo z pytle od brambor