Téměř raw kuličky
Recept ještě nebyl hodnocenJedny datlové kuličky ve třech variantách. Základem kuliček je datlová pasta, kterou doplňujeme dalšími dobrotami. Budou to oříšky, kakao, zázvor, arašídy a také kůra z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jedny datlové kuličky ve třech variantách. Základem kuliček je datlová pasta, kterou doplňujeme dalšími dobrotami. Budou to oříšky, kakao, zázvor, arašídy a také kůra z…
Těsto na záviny můžeme vytvořit z různých surovin. V tomto receptu použijeme brambory do základu těsta. Jedno připravíme naslano přidáním nastrouhaného sýru do těsta a…
Dušená jablka lákavě vonící hřebíčkem a skořicí podáváme se šlehačkou ochucenou ořechy a ozdobíme plátky jablek, ořechy a citronovou kůrou. Tento rychlý dezert krásně…
Jedno bramborové kynuté těsto a dvě varianty jeho tepelné úpravy. Vytvarované koblížky naplníme povidlovou náplní a buďto je jednoduše usmažíme nebo upečeme v troubě. V…
Dušená jablka lákavě vonící hřebíčkem a skořicí podáváme se šlehačkou ochucenou ořechy a ozdobíme plátky jablek, ořechy a citronovou kůrou. Tento rychlý dezert krásně…
Klasická česká švestková povidla využijeme po celý rok jako náplň do koláčů, sladkých knedlíků či buchet. K dochucení použijeme vanilkový lusk a rum, díky kterému budou…
Pokud máte rádi sladké snídaně, ochutnejte tyto výborné lívance. Při přípravě vynecháme cukr a dosladíme je medem a zralým banánem. Podáváme je přelité omáčkou z blum,…
Koblihy dřív patřily k masopustu stejně jako koláče k posvícení, dnes už ale trochu zevšedněly. Ale není nad domácí koblihu! Dobrá kobliha by měla být nadýchaná jako…
Pralinky připravené z temperované čokolády a naplněné likérem provoněnou směsí připravíte podle našeho receptu. Podrobný návod vás provede všemi úskalími a na konci…
Změklé máslo rozmícháme se solí, kůrou a šťávou z citronu, vytvoříme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme do chladna.Kapra s kůží částečně vyfiletujeme -…
Bezové květy můžeme sbírat během vrcholícího jara. Mají široké spektrum využití, můžeme je sušit, zpracovat do sirupů nebo i smažit. Inspirací tohoto receptu je…
Mazanec by neměl na Velikonoce chybět v žádné domácnosti. Toto tradiční sváteční pečivo můžete podávat na snídani, pochutná si jistě celá rodina. Tvarohové těsto je plné…
Mazanec je zpravidla ve tvaru bochánku s typickým křížem na svém povrchu. Tento recept však přináší mazanec, který je spletený ze 4 stejných pramenů. Po upečení jej pak…
Nejen dětem udělá radost tento skvostný jahodový dort. Nadýchaný piškot je dochucen osvěžující marmeládou a lahodným krémem z čerstvého sýru, smetany a mascarpone.…
Jidášky, kynuté kousky tradičního velikonočního moučníku. Ať již pro koledníky, nebo ke kávě, či hrnečku kakaa, budou se hodit. Tvarování je jednoduché, hlavní je…
Přivítejte jaro krásným velikonočním dortem z mrkvového těsta ochuceného mandlemi, rumem a skořicí. Dort ozdobíte šlehačkou nebo citronovou polevou a velikonočními…
Jidáše ze sladkého kynutého těsta se připravují tradičně na Zelený čtvrtek. Těsto ochutíme medem, muškátovým oříškem a rozinkami. Drobné pečivo před pečením ozdobíme…
Kynutý mazanec je tradiční součást svátků jara. Na velikonočním stole nesmí chybět. Příprava je trochu náročnější, ale výsledný jemný a kyprý mazanec vám bude odměnou.…
Třešňové řezy jsou lahodný dezert, který kombinuje jemné těsto s bohatou třešňovou náplní. Tento sladký pochoutkový dezert je oblíbený nejen pro svou skvělou chuť, ale…
Louhované preclíky nemusíte kupovat na trhu. Pokud seberete odvahu na tuto zajímavou přípravu před pečením, budete odměněni křupavými kousky skvělého slaného pečiva za…
Velikonoční jidáše symbolizují Kristovo ukřižování. Dle tradic se pečou na Zelený čtvrtek. Připravit je můžete zcela bez lepku, mléka a vajec, není to nijak složitá.…
Vánočně voňavé medové perníčky, jednoduché a krásné. I bez složitého zdobení se budou krásně vyjímat na míse s cukrovím. Pokud by vám poleva přeci jen chyběla, zkuste…
Bábovka je mezi moučníky opravdová klasika. Můžeme ji připravit na mnoho způsobů, je ale důležité, aby byla vláčná a dobře dochucená. Tato bábovka skrývá v dobrém těstě…
Malé sladké rohlíčky z kynutého těsta, pečené dozlatova, krásně křupnou v ústech a vy ucítíte příjemnou chuť čokolády. Ze stolu budou mizet opravdu rychle a všem vašim…
Sladká pasta pralinée se připravuje jen ze 2 ingrediencí, které obvykle máme doma. Podle snadného návodu to zvládne každý
Pošlete vánoční cukroví do druhého kola a připravte z něj tiramisu nebo upečte tuhle nebesky nadýchanou bábovku
Velikonoční nádivka podle redaktorky Hanky: Dokonale vláčná a vonící uzeným masem