Řezy s "paloučkem"
Recept ještě nebyl hodnocenVejce rozdělíme a bílky dáme šlehat. Když se udělá pěna, přidáme postupně cukr. Vyšleháme úplně do tuha. Snížíme otáčky a po jednom přidáváme žloutky. Sypkou směs…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce rozdělíme a bílky dáme šlehat. Když se udělá pěna, přidáme postupně cukr. Vyšleháme úplně do tuha. Snížíme otáčky a po jednom přidáváme žloutky. Sypkou směs…
Všechny suroviny pokojové teploty zpracujeme na hladké těsto a zabalíme do fólie. Uložíme na hodinu do lednice.Jablka nastrouháme na hrubém struhadle a promícháme se…
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, kypř. prášek, olej a promícháme - přidáme mléko dle potřeby. Na závěr vmícháme ušlehané bílky. Těsto nalijeme na vymazaný a…
Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou (nebo kokosem). Uvařené a schladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Změklé máslo nakrájíme…
1. Nejprve si připravíme dortovou formu a vyložíme její dno pečícím papírem. Pak si v míse smícháme všechny ingredience na čokoládovou drobenku: polohrubou mouku, cukr,…
1) Troubu předehřejte na 180 °C. Mandle spařte a oloupejte. Poté je rozložte na plech a pečte asi 7 minut. Pečte je zkrátka do chvíle, kdy začnou zespoda hnědnout. Poté…
Quinou propláchněte na hustém sítě studenou vodou, dejte ji do hrnce s dvěma lžičkami oleje. Ohřívejte na středním plameni asi pět minut a trošku orestujte. Pak…
Zapneme troubu na 180° C. V misce smícháme prosátou mouku s ostatními suchými ingrediencemi a přilijeme všechny tekuté. Důkladně promícháme, vlijeme na plech s vysokým…
Podzimní slunečné dny můžeme provonět vláčným a jednoduchým mrkvovým dortem. Hrníčkové těsto doplníme o nastrouhanou mrkev, která si skvěle rozumí se skořicí. Hotový…
Tahle bábovka je parádně vláčná i třetí den (ačkoli tak dlouho málokdy vydrží), suroviny nemusíte vážit a výsledek je famózní. Makovec, upečený v bábovkové formě s…
Nadýchaný kakaový piškot, bohatá vrstva lahodného tvarohového krému a čokoládová poleva tvoří výborný dezert, který obvykle známe pod názvem Míša řezy. Tentokrát ho ale…
Tento lahodný a voňavý dezert si získá srdce všech milovníků sladkého pečiva. Tento jednoduchý recept využívá zralé banány, které dodávají chlebíku přirozenou sladkost a…
Tyto lahodné řezy si vychutnáte s hrnkem vašeho oblíbeného horkého nápoje. Vláčný kakaový korpus potřete jemným svěžím krémem z jogurtu a zakysané smetany. Krém můžete…
Skvělý jablečný koláč s křupavou drobenkou, vonící po skořici, se perfektně hodí k nadcházejícímu podzimu. Příprava je snadná a rychlá, ani jablka nemusíte loupat. Díky…
Kdo by neměl rád dozlatova usmažené, lehce mastné, nadýchané, ale zároveň křupavé langoše. Nemusíte zdlouhavě čekat na kynuté těsta, když si usnadníte práci s kypřicím…
Obrácený koláč z křehkého těsta s jablky obalenými v karamelu vám jistě zachutná. Stačí si pohlídat přípravu karamelu a máte zaděláno na výborný nedělní moučník. Uvidíte…
Slané rolády se skvěle hodí jako pohoštění na různé oslavy. Připravit můžeme například roládu z červené řepy a sýra. Naplníme ji jednoduchou a lehce pikantní náplní z…
V míse smícháme ingredience - cukr, mouku, kypříčí prášek, mák a sůl. V jiné míse rozšleháme vejce a přidáme k němu olej a mléko. Přidáme do sypké směsi a promícháme.…
Promísíme mouku, prášek na pečení, cukr a koření. Přidáme žloutky, podmáslí a olej. Pořádně promícháme. Ušleháme bílky se špetkou soli do sněhu a ten opatrně zapracujeme…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, necháme hodinu v ledničce. Pak na jemně pomoučeném vále vyválíme na tloušťku asi 0, 5 cm. Vykrájíme kolečka a do poloviny…
Zapneme troubu na 180°C, pekáček (23x 20) vyložíme papírem na pečení a připravíme drobenku. Ve větší misce smícháme mouku s cukrem, kůrou a práškem. V menší misce…
Do misky nasypeme 250 g hladké mouky. Přidáme 150 g moučkového cukru. Nasypeme jeden sáček vanilkového cukru a kypřícího prášku. Přidáme dvě vejce. Potom přidáme 150 ml…
Zapneme troubu na 180 °C a plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Změklé máslo vyšleháme ručním šlehačem s cukrem a vanilkovým cukrem do krémové konzistence…
Fazolový chléb je doslova nabitý bílkovinami a vlákninou. Chleba je pečený ve formě na biskupský chlebíček, má zajímavou kořenitou chuť a navíc je i vhodný pro celiaky.…