Cuketovo-citronový makovník / makovec
Recept ještě nebyl hodnocenHledáte recept na šťavnatý, lehce kyselý, ale přitom velmi chutný moučník? Tento makovec je přesně tím, co potřebujete. Cuketa krásně navlhčí těsto, mák mu dodá křupavý…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hledáte recept na šťavnatý, lehce kyselý, ale přitom velmi chutný moučník? Tento makovec je přesně tím, co potřebujete. Cuketa krásně navlhčí těsto, mák mu dodá křupavý…
Milujete makové koláče, a na jejich upečení zrovna nemáte dost máku? Vyzkoušejte náplň nastavovanou. Přestože je nastavená kaší, nepoznáte to. Je úžasně chutná i voňavá,…
Těsto na záviny můžeme vytvořit z různých surovin. V tomto receptu použijeme brambory do základu těsta. Jedno připravíme naslano přidáním nastrouhaného sýru do těsta a…
Naše babičky jsou studnicemi skvělých receptů, která nás rázem vrátí do dětských let. Sladké rohlíčky, plněné makovou náplní plné chuti, se v ústech jen lehce rozplynou.…
Makový koláč s třešněmi a drobenkou je lahodný dezert, který spojuje jemnost máku, svěží chuť třešní a křupavost máslové drobenky. Kombinace šťavnatých třešní a bohaté…
Z mouky, Hery, vajíčka, cukru, mléka, citronové šťávy a prášku do pečiva vypracujeme těsto. Zabalíme do mikrotenu a necháme v chladu odpočinout po dobu, než uvaříme…
Mezi klasická česká jídla patří i ovocné knedlíky. Knedlíky z nadýchaného kynutého těsta plněné malinami jsou oblíbená dobrota. Posypejte je mákem a cukrem a zalijte…
Z odpalovaného těsta jsou nejznámější snad věnečky s krémem. Zároveň z něj také můžete připravit i skvělé ovocné knedlíky. Dovnitř se hodí třeba meruňky, které jsou v…
Cuketový makovec je inovativní a zdravou variantou klasického českého moučníku. Tento lahodný dezert kombinuje šťavnatou cuketu s bohatou chutí máku, čímž vzniká jemný a…
Mramorová bábovka čtyř chutí je mistrovským spojením lahodných vrstev. Tato originální variace tradičního moučníku okouzlí nejen svou chutí, ale i atraktivním vzhledem.…
Vejce, citronovou kůru a cukr písek ušleháme do pevné pěny, všleháme olej a mléko.Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kokosem a mákem.Nalijeme na plech…
Tvaroh a zakysanou smetanu si našleháme do hladkého krému, přidáme cukr, mák a ještě chvilku šleháme. Nakonec opatrně vmícháme do tuha ušlehanou smetanu. Dáme do…
Nejdřív dejte rozpustit máslo - buď v mikrovlnce nebo na mírném teple - aby než ho budete potřebovat zchladlo a přitom zůstalo měkké jako krém. Je to dost důležité,…
Do mouky nastrouháme studenou Heru a přidáme pivo a sůl. Zpracujeme těsto a necháme půl hodiny v lednici odpočinout. Mák spaříme horkým mlékem do hustší konzistence a…
Všechny suroviny vyšleháme,těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy.Pečeme 6 minut na 650W.Po dopečení necháme v troubě asi 2 minuty dojít a pak vyndáme.Po…
Smícháme sypké ingredience, pak přidáme vše ostatní a promícháme. Do vymazané a vysypané formy vkládáme po lžíci těsta, přidáme na kousky nakrájené švestky a znovu dáme…
Do velké misky dáme všechny suroviny a metličkou rozmícháme. Vymažeme formu máslem, vysypeme moukou a nalijeme těsto do formy. Dáme do předem vyhřáté trouby na 180…
Mouku prosejeme s kypřícím práškem. Přidáme jogurt a na kousky nakrájený tuk. Vše zpracujeme na hladké těsto, které necháme odpočinout při pokojové teplotě asi 15 minut…
Plech - trochu menší, ten co na něj jde dát víko, vyložíme pečícím papírem, na něj rozetřeme nastrouhaná jablka. Použila jsem ta, která mám zavařená na štrúdly, mohlo…
Mouku prosijeme s práškem do pečiva, přidáme cukr, vanilkový cukr, mák a vše lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a vlijeme společně s olejem do směsi. Znovu…
Droždí rozdrobíme, pocukrujeme a zalijeme trochou vlahého mléka, necháme vzejít (asi 5 minut). Do mísy prosejeme mouku smíchanou se solí, přidáme kvásek a ostatní…
Vše umícháme dohromady.Nalijeme na plech, vyložený pečícím papírem.Pečeme při 180°C asi 35 minut (zkusíme špejlí, jestli se těsto nelepí).
Nejdřív připravíme těsto smícháním mouky, cukru, másla, 1 vejce a prášku do pečiva, které zpracujeme a pak dáme na 30 minut vychladit do ledničky. Na náplň smícháme…
Z mouky, mléka, vajec, soli a cukru ušleháme hladké těsto a necháme je odpočinout asi 30 minut. Potom rozpálíme na pánvi trochu oleje a smažíme palačinky z obou stran…
Vyzkoušeli jsme za vás: Domácí salko je lepší a levnější než to kupované. Vyjde vás na 30 Kč!
Moravské zelí podle receptu od dědy voní kmínem, cibulí a špekem. Jeden krok se ale musí udělat jinak, radí šéfkuchař Honza
Na Matějskou jen s plnou peněženkou: Cukrová vata za 250 Kč, smažák za 185 Kč a perníkové srdce stojí 450 Kč