Makový závin ze špaldové mouky
Recept ještě nebyl hodnocenZ mouky, šlehačky a soli uděláme v misce těsto, které necháme 20 min odpočinout. Zatím připravíme ovoce, čerstvé, mražené nebo kompotované a rozpustíme máslo.Těsto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z mouky, šlehačky a soli uděláme v misce těsto, které necháme 20 min odpočinout. Zatím připravíme ovoce, čerstvé, mražené nebo kompotované a rozpustíme máslo.Těsto…
Z přísad vypracujeme makové těsto, necháme odpočinout, rozválíme na 2mm a vykrajujeme různé tvary, které upečeme při 150 °c asi 8 minut. Na krém vyšleháme máslo s oběma…
Z vychladlých nastrouhaných brambor a ostatních surovin zpracujeme těsto, které rozválíme na pečícím papíru do obdélníku na tloušťku asi 1-1,5 cm.Potřeme rozpuštěným…
Odvážíme mouku, mák, cukr, přidáme prášek do pečiva, skořici a xanthan a vše důkladně promícháme. Vmícháme najemno nastrouhanou mrkev, olej a vodu. Je-li těsto příliš…
Mouku v misce osolíme, zamícháme vejce a zaděláme vlažnou vodu, těsto by mělo být mnohem řidší než na knedlíky. Nakonec přidáme rozpuštěný tuk (do kastrůlku jsem dala…
Nejprve svaříme mléko s cukrem a mákem, přidáme citronovou kůru a zahustíme nastrouhanými piškoty. Necháme vychladnout.Ze všech surovin vypracujeme těsto ručně nebo…
Žloutky s cukrem a máslem vyšleháme do pěny, přidáme mléko, mouku s kypřícím práškem a sodu bikarbonu. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný větší plech a upečeme. …
V míse vyšleháme vejce, přidáme mléko, zakysanou smetanu, tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr, máslo a vyšleháme metličkou.Dále přidáme mouku, mletý mák, kypřící…
Brambory oloupeme, nastrouháme, dáme do misky a promícháme je s mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce a cukr. Do směsi vmícháme mouku se špetkou soli a mák. Těsto…
Mlieko s medom a soľou privedieme k varu.Vsypeme krupicu a mak, očistené a na drobno nakrájané jablko, citrónovú kôru (príp. škoricu).Varíme cca 5 minút, na konci…
Ze všech surovin na těsto (bez marmelády) vyšleháme šlehačem těsto.Těsto vylijeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného plechu a pečeme zhruba 25 minut v troubě…
Nejprve jsem uvařila puding. Do hrnce jsem nalila větší část mléka a ve zbylém mléku jsem rozmíchala oba vanilkové pudingy a krupicový cukr. Do hotového pudingu jsem…
Žloutky vyšleháme s cukrem a olejem do pěny. Přilijeme vodu, rumovou tresť a postupně vmícháme mouku s prášky do pečiva a do perníku. Do těsta opatrně vmícháme tuhý sníh…
Všetky prísady na cesto vymiesime a cesto dáme na hodinu do chladu odpočinúť.Potom cesto vyvaľkáme a vykrajujeme kvetinky. Uložíme na plech a upečieme.Vymiešame…
Ingredience na škubánky smícháme dohromady a lžičkou vykrajujeme a vhazujeme do vroucí osolené vody. Škubánky vaříme cca 5 minut, poté je posypeme mákem smíchaným s…
Do bílků dáme špetku soli a ušleháme tuhý sníh. Postupně zlehka vmícháme cukr, sušené mléko, mletý mák, skořici, limetkovou kůru a šťávu.Pečeme na 160°C asi 25 minut…
Zapneme troubu na 170°C a plech 23 x 32 cm vyložíme papírem na pečení. Nejprve uděláme drobenku. Do misky dáme mouku, cukry, nastrouháme tuhé máslo, vypracujeme…
Zo všetkých prísad vymiesime cesto ( kvások nerobíme, droždie nadrobno rozmrvíme a rozmiešame v mlieku ) a dobre vypracujeme. Cesto nenechávame kysnúť, ale ho ihneď…
Mouku prosejeme se solí do mísy, přilijeme droždí vykynuté v teplém mléce s cukrem, přidáme vejce a vypracujeme tuhé hladké těsto, které necháme vykynout. Pak…
Mouku promícháme s cukrem, droždím a citronovou kůrou. Přidáme olej a vodu a vypracujeme pevné nelepivé těsto. Těsto důkladně propracujeme a necháme na teplém místě…
Smetanu vyšleháme do polotuha a za stálého míchání přisypeme všechen cukr, pak jeden po druhém vmícháme žloutky. Postupně zapracujeme mouku s práškem do pečiva i mléko. …
Do střední misky rozklepneme vejce, přidáme cukry, vlahé rozpuštěné máslo, špetku soli, mléko a promícháme metličkou. Přidáme prosátou mouku s práškem a ručně zpracujeme…
Nejprve postupně horkým mlékem spaříme v misce mák, přidáme ostatní ingredience a vše promícháme. Náplň necháme vychladnout, zapneme troubu na 180 °C a formu na muffiny…
Šťavnaté řezy plné máku, jablek a jogurtu jsou skvělou alternativou k tradičním řezům. Mouka je nahrazena rozmixovanými ovesnými vločkami. Skvělou svěží chuť moučníku…
Vyzkoušeli jsme za vás: Domácí salko je lepší a levnější než to kupované. Vyjde vás na 30 Kč!
Moravské zelí podle receptu od dědy voní kmínem, cibulí a špekem. Jeden krok se ale musí udělat jinak, radí šéfkuchař Honza
Na Matějskou jen s plnou peněženkou: Cukrová vata za 250 Kč, smažák za 185 Kč a perníkové srdce stojí 450 Kč