Fitness švestkový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme mouku, prášek do pečiva, cukr a mák. Přidáme na kousky nakrájené sušené švestky. Poté přidáme rozpuštěný olej, podmáslí, kefír a trochu vody, aby těsto bylo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr a mák. Přidáme na kousky nakrájené sušené švestky. Poté přidáme rozpuštěný olej, podmáslí, kefír a trochu vody, aby těsto bylo…
Na korpus vše smícháme na tvárné těsto. Pokud se hmota drolí, přidáme lžíci teplé vody, rozdělíme do košíčků a do každého košíčku položíme celou ostružinu.Suroviny na…
Dáme předehřát troubu na 200 st. Podle kulaté koláčové formy na rozvinutém plátu těsta naznačíme kruh a vyřízneme ho. Formu vysypeme trošku skořicí, mastit se nemusí,…
Zpracujeme těsto a necháme minimálně 2 hodiny v ledničce odpočinout. Vyválíme váleček, nakrájíme na malé kousky a z každého vymodelujeme kuličku. Na plechu vyloženém…
Uždíbneme kousek másla a vymažeme formu na bábovku. Vysypeme pohankovou moukou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V míse důkladně vyšleháme změklé máslo spolu s hnědým…
Brambory nastrouháme na jemno. Vejce s cukry ušleháme do pěny. Zvlášť ušleháme smetanu a spojíme s vejci dohromady.Přidáme prosátou mouku s práškem, brambory, kůru,…
Korpus : Ušľaháme vajcia, cukor, soľ a citrónovú kôru. Primiešame ostatné prísady na cesto, premiešame a v tortovej forme pečieme asi 35 minút pri 180°C. Po vychladnutí…
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, pak přidáme postupně ostatní suroviny a šleháme, nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh. Do rozehřátého vaflovače dáme 3 lžíce těsta a…
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, pak přidáme postupně ostatní suroviny a šleháme, nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh. Do rozehřátého vaflovače dáme 3 lžíce těsta a…
Nejprve si připravíme náplně. Mletý mák svaříme s mlékem, přidáme trochu povidel nebo jiné zavařeniny a osladíme, popř. dochutíme skořicí. Tvarohovou náplň připravíme…
Postup banální - z mléka, krupičky, špetičky soli, máku a jedné lžíce medu uvaříme za stálého míchání kaši.Na talíři polijeme medem a troškou rozpuštěného másla, můžeme…
Všechny suroviny důkladně smícháme v lité těsto, které rozprostřeme do pečícím papírem vyloženého pekáče.Dáme do trouby vyhřáté na 180 st. a pečeme cca 35 minut.Pokud…
Horčicu a olej vyšľaháme do krému, pridáme med, ocot a dôkladne vyšľaháme. Musíme mať jednoliaty hustý krém. Nakoniec všľaháme mak. Dressing používame na ľubovoľné…
Mlieko so štipkou soli, vanilkou a kôrou uvedieme do varu, vsypeme mak a varíme cca 10 minút. Sem tam premiešame.Pudingový prášok zmiešame so šľahačkovou smotanou,…
Tvaroh, mak a tekutý med metličkou vyšľaháme. Ak sa tvaroh rozsypáva, spojíme ho lyžicou jogurtu.Nutelu prehrejeme s trochou mlieka, aby mala hustotu omáčky. Môžeme…
Do proseté mouky přidáme nastrouhané droždí, cukr, sůl, kůru a promícháme. Přilijeme olej a postupně mléko, promícháme, přendáme na vál a zpracujeme těsto - nedáváme…
Troubu předehřejeme na 170°C. U všech čtyř vajec oddělíme žloutky od bílků.Žlouttky dáme stranou do misky a přimícháme k nim mák, tvaroh, jablka, med, kypřící prášek,…
Do mísy si dáme prositou mouku, cukr, vanilkový cukr, na kousky nakrájené máslo, vejce a špetku soli. Vypracujeme si hladké, nelepivé těsto. Těsto necháme v chladu…
Muku, sol a cukor presejeme na dosku, přidáme máslo alebo rastlinný tuk, žltok, smotanu a zamiesime cesto, ktoré rozdělíme na dva diely.Každý diel na pomúčenej doske…
Nejprve si nachystáme makovou náplň. Mák svaříme s mlékem a cukrem. Necháme vychladnout, můžeme přidat trochu rumu, pokud je náplň řídká, ještě zahustíme strouhankou. …
Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a máslem do pěny. Přidáme mléko a po lžících přimícháme prosátou mouku promíchanou s kypřícím práškem. Nakonec zlehka vmícháme z…
Nejdříve si uvaříme suroviny na náplň a necháme vystydnout.Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a dobře propracujeme. Pokud je třeba, přidáme ještě trochu mléka.…
Dvě třetiny vloček umixovat. K rozmixovaným vločkám přidat ostatní suroviny spolu s celými vločkami kromě sody, ta se přidá do těsta až těsně před pečením. Promíchat a…
Namletý mák, sůl, vajíčko a strouhaný sýr smícháme dohromady a propracujeme rukou těsto. Vyválíme mezi dvěma pečícími papíry - lepilo by se na váleček. Pak vykrájíme…
Starověký fast food aneb Rychlé občerstvení ve starém Římě: Pečený úhoř, sýr s medem a teplé klobásy se zapíjely vínem
Pozor na bedly! Některé mohou být jedovaté, jiné jsou nejedlé, všímat si musíme hlavně jednoho znaku
Náš jazyk vnímá pět základních chutí. Znáte je všechny? A co znamená chuť umami?