Zasněžené kotlety
Recept ještě nebyl hodnocenKotlety naklepeme, posolíme, potřeme česnekem. V misce smícháme na kostičky nakrájené salámy a cibuli a poklademe na kotlety. Přidáme eidam, hrst strouhanky a plátek…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kotlety naklepeme, posolíme, potřeme česnekem. V misce smícháme na kostičky nakrájené salámy a cibuli a poklademe na kotlety. Přidáme eidam, hrst strouhanky a plátek…
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.Ve velké zapékací míse rozpustíme máslo a přidáme filé z tresky,Filé pokapeme šťávou z citronu, lehce osolíme, poklademe na…
Celé kuře očesnekujeme na povrchu i uvnitř rozdrceným česnekem.Sýr a slaninu nakrájíme na kostičky a naplníme tím kuře, sešijeme nebo spojíme špejlemi.Kuře osolíme,…
Plátky jater posypeme grilovacím kořením - nesolíme. Poklademe anglickou slaninou, vložíme proužky cibule a vytvoříme závitky. Krátce opečeme na másle, podlijeme a…
Sýry, změklé máslo a jemně mletý pepř dobře promícháme a podle chuti dosolíme.Ze sýrové směsi tvoříme malé válečky, které obalíme v hrubě drceném pepři.Výborné je…
Rýžový nákyp je velice známý, ale co takový nákyp z ovesných vloček? Nákyp se sladkokyselým rybízem vás zajisté příjemně překvapí. Jeho příprava není nijak složitá,…
Kedlubny pokrájíme na plátky a rozložíme do tukem vymazaného pekáče. Posypeme je rozdrobenou nivou, promíchanou s petrželkou, poklademe plátky másla a ve vyhřáté troubě…
Na másle zpěníme nakrájené cibule, přidáme sladkou papriku a na široko nakrájené nudle. Vyčištěné papriky, osolíme osmahneme, podlijeme, přidáme půl kostky bujonu a…
Vodu osolíme a přivedeme k varu. Vložíme do ní očištěné růžice brokolice a na mírném ohni je uvaříme do poloměkka. Uvařenou brokolici vyjmeme děrovanou naběračkou a…
Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka, květák rozebereme na růžičky, ostatní zeleninu drobně pokrájíme a urovnáváme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy…
Chřest oloupeme, odkrojíme spodní konce, nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky a vaříme 15 min. v osolené a oslazené vodě s máslem. Do hotové omáčky vmícháme žloutky, na…
Ochutnejte toto výborné jídlo plné chutí! Brambory, chřest, kedlubnu, mrkve a hrášek zapečeme spolu s uzeným masem zalité vývarem a posypané sýrem, dokud není jídlo na…
Rajčata rozkrájíme naplocho, osolíme, opepříme a poklademe na tenké plátky nakrájeným česnekem. Na másle podusíme nadrobno nakrájené houby na kmíně a cibulce. Na pekáček…
V kastrolu rozpustíme sádlo a necháme na něm zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme kmín, houby, které jsme pokrájeli. Všechno mírně podlijeme vodou a dusíme…
Pstruha osolíme, poprášíme moukou a opečeme na oleji na mírném ohni. Na části másla zpěníme jemně nakrájenou cibulku, vložíme pokrájené žampiony a podusíme. Poklademe na…
Hlavičky bedel sloupneme a osmahneme z obou stran prudce na oleji. Pak je narovnáme na zapékací misky vymazané máslem. Osolíme je a opepříme (nešetříme). Nožičky bedel a…
Žampiony pokrájíme na slabé plátky, papriky podélně rozkrájíme, odstraníme jadérka a propláchneme vodou. Slaninu pokrájíme na tenké plátky, cibuli, česnek a petrželku…
Do kastrolu dáme vařit vyprané fazole. Když jsou skoro měkké přidáme k nim na plátky krájené brambory. Osolíme, opepříme, přidáme kari, cibuli, polévkové koření, mátu a…
Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, přidáme jemně nasekanou cibuli a petrželovou nať, citrónovou šťávu. Na to položíme porce ryby, které osolíme,…
Kapr je v našich končinách tradiční rybou zejména v období Vánoc. Zkoušeli jste jej i grilovat? Neváhejte a připravte pro rodinu osvěžující oběd v podobě grilovaného…
Porce ryb povaříme, vykostíme, osolíme a opepříme. Do máslem vymazaného pekáčku nebo ohnivzdorné misky dáme na plátky nakrájená rajčata, na to porce ryb a navrch rajčata…
Jak už sám název napovídá, tento grilovaný kapr nebude patřit mezi jemná jídla. Pikantní chuť grilovaných filet ryby zajistí spojení výrazného kari koření a worcesterové…
Hříbečky očistíme, ty větší překrojíme, omyjeme a vložíme do vařícího vývaru. Vaříme přesně 25 minut. (žampiony samozřejmě oloupeme) Uvařené vyjmeme na talíř a podáváme…
Ryby osušíme, osolíme, posypeme kořením na ryby a obalíme v hladké mouce.Prudce osmažíme na oleji s trochou vepřového sádla.Když rybu obrátíme na druhou stranu poklademe…
Mrkvové placičky: Šťavnaté placky s cibulkou a bylinkami chutnají luxusně, jsou skvělou přílohou, ale nahradí i hlavní jídlo
VIDEO: Kde mají v Praze nejlepší letní závitky? Nejlevnější za 99 Kč překvapily náplní, jinde to vypadalo jako ve fastfoodu
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky