Sušenky s mátou
Recept ještě nebyl hodnocenVše smíchat v těsto a dělat lžičkou placičky na pečící papír. Pak na každou sušenku dám trošku kiwi gelu (marmeláda s kousky kiwi) péct na 200 stupňů.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vše smíchat v těsto a dělat lžičkou placičky na pečící papír. Pak na každou sušenku dám trošku kiwi gelu (marmeláda s kousky kiwi) péct na 200 stupňů.
Galaretku připravíme dle návodu na obalu (v letním období doporučují místo 500ml vody pouze 400 ml) a necháme vychladnout. Jablička oloupeme a nakrájíme je na menší…
Několik snítek máty zalejeme horkou vodou a vylouhujeme jako čaj, který dáme přes noc vychladit do lednice. Z vychlazeného čaje připravíme nápoj: čaj přelejeme do…
Korpus: Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva a dvěma lžícema kakaa. Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s…
Uvařené brambory rozmačkáme, necháme vychladit, pak přidáme 2 vejce, 1-2 hrsti hrubé mouky a pořádně promícháme na těsto.Na pánvi rozehřejeme máslo, na něm osmažíme…
Na větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme šalotku a pěkně ji povaříme doměkka asi 5 minut. Přidáme hrášek a povaříme. Potom přimícháme smetanu a parmezán. Vaříme a…
Nejprve si uděláme dresink: smícháme smetanu, očištěnou a vyjadérkovanou okurku nastrouhanou na jemném struhadle, křen s jablky, kopr, mátu, pepř, cukr, sůl a citronovou…
V konvici spražím ne vroucí vodou zelený čaj, mátu, meduňku a citrónovou trávu. Po cca 3 minutách odstraním čaj a trávu, meduňku s mátou ponechám. Osladím, ocitronuji…
Ocot, horčicu, soľ, cukor a korenie rozšľaháme. Pomaličky za stáleho šľahania prilejeme tenkým prúdom olej, čím získame hustú omáčku. Primiešame nadrobno nasekanú…
Čersté rozčtrcené batáty uvaříme ve slané vodě,oloupeme a dáme vychladit.Poté nakrajíme na proužky nebo na kostky.Chilli papričky nakrájíme na plátky a cibulky na větší…
Cukety nakrájame na malé kocky. Pridáme nesekané vňate a premiešame. Dáme do uzatvárateľnej nádoby.Prešľaháme ocot, cukor, nasekanú chilli papričku, štipku soli a…
Koriandr a římský kmín podrtíme ve hmoždíři a smícháme se všemi přísadami na kořenící směs. Utřeme z nich pastu. Maso očistíme , vetřeme kořenící směs a necháme 20…
Koriandr a římský kmín podrtíme ve hmoždíři a smícháme se všemi přísadami na kořenící směs. Utřeme z nich pastu. Maso očistíme , vetřeme kořenící směs a necháme 20…
Želatinu se 4 lžícemi vody necháme asi 10 minut nabobtnat. Kysanou smetanu smícháme s cukrem, smetanu ke šlehání spolu s kokosovou moučkou přivedeme téměř k varu.…
Dětem uděláte radost, když jim zmrzlinu nasevírujete takhle. Pokud budete panáčka dávat až navrch zmrzlinového poháru, pomozte si tím, že do zmrzliny zabodnete špejli a…
Cesnak a cibuľu narežeme nadrobno a na troške oleja restujeme. Pridáme narezaný zeler, na kocky narezané zemiaky a na malé kocky nakrájanú cuketu. Zalejeme vývarom a na…
Důkladě omyté pomeranče nakrájíme na slabé plátky,položíme na plech,posypeme cukrem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 120 stupňů asi 30 minut. Do hrnce nasypeme…
Cesnak a cibuľu narežeme nadrobno a na troške oleja restujeme. Pridáme narezaný zeler, na kocky narezané zemiaky a na malé kocky nakrájanú cuketu. Zalejeme vývarom a na…
Těsto: Suroviny smícháme dohromady v hladké nelepivé těsto a dáme vychladit do druhého dne. Vymačkáme do košíčků a pečeme při teplotě 180 °C. Po vychladnutí vyklopíme. …
Zmrzlinu necháme povolit, vložíme do mixéru spolu s bylinkami, sektem a ledem a rozmixujeme. Ozdobíme bazalkou či mátou a podáváme. Je to luxus, svěží.
Očištěné jahody nakrájíme na malé kostky, smícháme s přírodním cukrem a zakapeme limetkou. Přidáme nakrájené lístky máty. Zakysanou smetanu a tvaroh promícháme, přidáme…
Do misek rozdělíme Cottage, přidáme kousky melounu / hezké je vykrojit kuličky / a přelijeme zálivkou, kterou si připravíme tak, že med rozmícháme s citronovou šťávou.…
V misce smíchejte olivový olej, limetkovou šťávu, jemně nakrájené chilli a mátu, přidejte jahody nakrájené na plátky. Promíchejte a doslaďte sirupem, osolte a opepřete…
Marhule odkôstkujeme a spolu s ostatnými prísadami dohladka rozmixujeme. Dáme na 30 min vychladiť do chladničky a podávame ozdobené lístkom mäty.
Vyzkoušeli jsme za vás: Domácí salko je lepší a levnější než to kupované. Vyjde vás na 30 Kč!
Moravské zelí podle receptu od dědy voní kmínem, cibulí a špekem. Jeden krok se ale musí udělat jinak, radí šéfkuchař Honza
Na Matějskou jen s plnou peněženkou: Cukrová vata za 250 Kč, smažák za 185 Kč a perníkové srdce stojí 450 Kč