Sorbet z jahod
Recept ještě nebyl hodnocenSkvělou osvěžující zmrzlinu plnou jahod si můžete připravit i přesto, že nevlastníte zmrzlinovač. Všechny suroviny rozmixujete a poté necháte za průběžného míchání…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Skvělou osvěžující zmrzlinu plnou jahod si můžete připravit i přesto, že nevlastníte zmrzlinovač. Všechny suroviny rozmixujete a poté necháte za průběžného míchání…
Dezert do skelničky, který si oblíbí celá rodina. Jemný krém s voňavými jahodami, který se nevaří a nepotřebuje ani delší čas k odležení. Můžete si na něm pochutnat hned.
Z melounu a meruněk můžeme připravit tento výborný osvěžující nápoj, který je ideální do horkých letních dnů. Přidáme do něj kostky ledu s mátou a dochutit ho můžeme i…
Krůtí maso je označováno jako dietní, je téměř bez tuku a plné vitamínů. Vyzkoušejte dušená krůtí stehna, okořeněná čerstvými bylinkami a česnekem, dušená spolu s…
Osvěžující melounový sorbet potěší v horkých dnech nejen děti. Sorbet provoníme limetkovou šťávou. Podáváme ho politý višňovou šťávou, která chuť melounu dobře doplní, a…
Tento dezert je inspirován francouzskou Šarlotou. Připravíme ho v menší verzi ve formách na muffiny. Je to velmi snadné a výsledkem je piškotová miska plněná lahodným…
Zmrzlina je snad nejčastější pochutinou letních dnů. Pokud vás láká její netradiční zpracování, vyzkoušejte tento recept. Z vanilkové zmrzliny vytvarujte kuličky, které…
Z čerstvé meduňky, máty či levandule můžeme jednoduše připravit výborný voňavý sirup. Stačí svařit vodu s cukrem a nať či květ v něm louhovat. Sirup podáváme zředěný…
Osvěžující okurkovo-paprikový salát s kozím sýrem zpestří každé vaše grilování, ale hodí se i samostatně jako lehká večeře. Máta a petržel v kombinaci s citronovou…
Flameri z ovesných vloček s ovocem je lahodný a zdravý dezert, který kombinuje jemnou chuť ovesných vloček s osvěžující chutí čerstvého ovoce. Tento jednoduchý, ale…
Pokud potřebujete rychlý dezert pro děti a nemáte čas na pečení, připravte si podzimní poháry z tvarohového krému, zkaramelizovaného ovoce a perníčků. Dezert je za pár…
Do osolené vroucí vody vložíme těstoviny a necháme je vařit. Mezitím si připravíme pesto. Do mixéru nasypeme hrášek, ořechy, česnek, mátu, parmezán a začneme mixovat.…
Vyšleháme smetanu. Do vyšlehané smetany přidáme tvaroh smíchaný s vanilkovým a moučkovým cukrem.Poté dáme na talíř či do misky a ozdobíme ovocem - může být různé. Toto…
Švestky umyjte, vypeckujte, pokrájejte na dílky a krátce poduste na víně nebo vodě s kouskem máty a cukrem pod pokličkou do poloměkka, pomocí sítka vyjměte a nechejte…
Na oleji necháme zavädnúť na kolieska nakrájaný pór.Pridáme na kocky narezanú cuketu, osolíme, okoreníme, podľa chuti pridáme kmín, zalejeme vodou a povaríme cca 10…
Za stálého míchání nechte rozpustit 100% kokosový tuk s čokoládou, kakaovým práškem, mlékem a moučkovým cukrem. Hranatou formu na pečení vyložte pečicím papírem. Na dno…
Omyjeme a očistíme ovoce, dáme do nádoby na mixování a rozmixujeme nejprve s mlékem, pak přidáme smetanu a suroviny na dochucení.Dáme do nádoby, ve které budeme mrazit…
Listy vinné révy dvě minuty povaříme v osolené a okyselené vodě. Pak je propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Pohanku zalijeme vývarem tak, aby sahal…
Tuto jahodovou misku můžeme podávat jen tak, nebo jí použít jako základ pro bohatší dezert. V tom případě na ní můžeme vrstvit tvarohový krém nebo šlehačku, zdobit…
Z uvedených surovin vymícháme hladké těstíčko a usmažíme palačinky. Naplníme připraveným žervé. Luxusní varianta je položit na palačinku plátek uzeného lososa a potřít…
Limetky nakrájíme na kostky a dáme do džbánu.Přidáme asi 2 lžíce třtinového cukru a 80 ml limetkové šťávy, vše důkladně pomačkáme drtítkem, kdo nemá, tak použije…
Měkké tvarohy a část omytého ovoce (+ kapku rumu) rozmixujeme na hladký krém, nalijeme do misek nebo pohárů, proložíme omytým ovocem a zdobíme mátou a ovocem.
Knedlíčky - napřed si asi na půl hodiny namočíme strouhanku mlékem, počkáme, až vsaje, pak utřeme máslo s jedním vejcem a jedním žloutkem do hladka. Spojíme se…
Kokosová mléka dejte nejméně na 5 hodin ztuhnout do ledničky, nejlépe je tam však nechte přes noc (nebo je tam ideálně dejte hned po přinesení z obchodu). Připravte…
Česko bude grilovat v nové show pod taktovkou Zdeňka Pohlreicha. Ten prozradil, proč maso nikdy nenakládat do oleje
Co upéct na Dušičky? Vynikající kynuté „dušičky“ a kosti sypané mákem báječně chutnají s medem nebo marmeládou
Pět druhů potravin, které vás zahřejí: Podzimní chlad zaženou luštěniny, dobře zvolená polévka i ořechy