Mramorový dort s čokoládovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenKorpus: Bílky ušleháme s polovinou cukru zvlášť. Zbylý cukr + vanilkový cukr přidáme ke žloutkům a společně šleháme, dokud hmota nezesvětlá. Do žloutkové hmoty postupně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Korpus: Bílky ušleháme s polovinou cukru zvlášť. Zbylý cukr + vanilkový cukr přidáme ke žloutkům a společně šleháme, dokud hmota nezesvětlá. Do žloutkové hmoty postupně…
Nad párou vymícháme těsto z Hery a cukru- necháme rozpustit, pak přidáme mouku se sodou, vejce a tři lžíce medu a vše prošleháme v hustší lité těsto. Na plech pečící…
Nejdřív si uděláme marinádu z medu, protlačeného česneku, nadrobno nakrájené cibule, koriandru, tymiánu, zázvoru, sojové omáčky, pepře podle chuti, badyánů, zalijeme…
Do osoleného mléka dáme skořici a přivedeme je k varu. Nasypepe kuskus. Pokud se nám kaše zdá hustá, můžeme ještě přidat trochu horkého mléka a odstavíme. Necháme…
Na sítu propláchnutou pohanku dáme do hrnce, přidáme mák a mléko a přivedeme k varu. Asi minutu povaříme (mícháme), vmícháme lžíci medu a pak přiklopené a zabalené v…
Po medu a perníku vonící cukroví prostě patří hlavně k zimnímu a vánočnímu období. Z těsta vykrájíme kolečka, která po upečení potřeme vajíčkem a pak, jako třeba…
Kuřecí prso s medovým lilkem je pokrm plný kontrastních chutí, který okouzlí svou neodolatelnou kombinací šťavnatého kuřecího masa a jemně nasládlého lilku glazovaného v…
Kůži na mase nakrojíme na mřížku,oslolíme opepříme a potřeme grilovacím kořením ze všech stran.Ve 125 gramech medu rozmícháme 2,5dcl vína a přidáme bobkové listy,pepř…
Nejprve je potřeba slít cizrnu od nálevu. Ten jsem ale nevylila do umyvadla jako obvykle, nýbž jsem si ho ponechala. Zjistila jsem totiž naprosto šokující informaci -…
Nejprve je potřeba slít cizrnu od nálevu. Ten jsem ale nevylila do umyvadla jako obvykle, nýbž jsem si ho ponechala. Zjistila jsem totiž naprosto šokující informaci -…
Pečlivě zpracujeme těsto a necháme ho alespoň na 24 hodin odpočinout někde v chládku.Další den vykrájíme jednotlivé díly chaloupky a upečeme v mírně přehřáté troubě.…
Vlašské ořechy nasekáme nahrubo, smícháme s ovesnými vločkami a vysypeme do plechu vyloženým pečícím papírem. Dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a necháme 10 minut…
Zapneme troubu na 200°C a pekáček vyložíme pečícím papírem. Květák rozebereme na malé růžičky, poklademe do pekáčku a v předehřáté troubě pečeme 15-20 minut. Měl by…
Perníčky patří mezi jedno z nejstarších cukroví. Nejprve se věšely na stromeček a pak dávaly dětem při štěpánské koledě, vydrží totiž dlouho vláčné. Zdobte je společně s…
Perníčky připravované dle tohoto receptu můžete připravovat i na poslední chvíli, protože jsou ihned měkké. Vánoční tabule bez perníčků by nebyla úplná a různé tvary,…
Rychlý perník na plech je oblíbeným moučníkem dětí i dospělých. Tento bude lehounký i zároveň vláčný. Pro milovníky rozinek neodolatelný. Pokud rozinky nemusíte,…
Med tak nějak k masu a grilování patří. Dokonale zjemní chuť a rozvine svoji sladkost. Smíchejte jej s dalšími surovinami a doplňte jím plátky vepřového masa na grilu.…
Ražniči na plechu je skvělým způsobem, jak si užít lahodnou směs masových a zeleninových kousků s minimálním úsilím. Stačí připravit ingredience, navrstvit je na plech,…
Chcete-li si dát něco sladkého, ale rádi se zdravě stravujete, vyzkoušejte koláč z žitné celozrnné mouky, slazený medem. Stačí smíchat všechny suroviny na těsto, nalít…
Domácí lískooříšková Nutella je lahodná a zdravější alternativa k oblíbené komerční čokoládové pomazánce. Vyrobena z čerstvých lískových oříšků, kvalitního kakaa a…
Med, mléko, máslo a cukr rozpustíme - nesmí vařit. Přidáme mouku, jedlou sodu a vejce. Z ještě teplého těsta - je tvárené jako modelína - vyválíme 3 placky a v…
Nejprve v pánvi rozpustíme máslo se smetanou, přidáme cukr a med. Svaříme, hodně mícháme. Poté přisypáváme mouku, až vznikne kašovitá hmota, mícháme, aby se nepřipálila.…
Vejce a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme vanilkový cukr, med, olej, mléko a mouku s kypřícím práškem. Prošleháme ručním šlehačem do hladkého těsta. Nakonec přimícháme…
Zjistili jsme, kolik přílohy dostaneme uvařením 100 g syrové. Pohanka zvětší objem až 4x, rýže 2,5x, nejméně vytěžíme z brambor
Rakouský trhanec: Lahodný nepořádek na talíři miloval i císař Franz Josef I.
Šťouchané brambory: Jednoduchá klasika s osmaženou křupavou cibulkou a čerstvými bylinkami chutná fantasticky