Medové plástve
Recept ještě nebyl hodnocenCukr, med a vodu necháme na hlubší pánvi bez míchání zkaramelizovat do zlatohnědé barvy. Když začne zlátnout, stáhneme z ohně a rychle pomocí vařečky vmícháme do směsi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cukr, med a vodu necháme na hlubší pánvi bez míchání zkaramelizovat do zlatohnědé barvy. Když začne zlátnout, stáhneme z ohně a rychle pomocí vařečky vmícháme do směsi…
Prsa naložíme. Napřed jejich kůži mírně nařízneme do mřížky. Do hmoždíře dáme sečuánský pepř, rozmarýn, tymián, zázvor, chilli semínka a rozdrtíme. Touto směsí potřeme…
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na proužky, dáme do mísy a promícháme se solí, zázvorem, sečuánskou směsí a solamylem. Pak přidáme med a vejce, promícháme a dáme na 1/2…
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na proužky, dáme do mísy a promícháme se solí, zázvorem, sečuánskou směsí a solamylem. Pak přidáme med a vejce, promícháme a dáme na 1/2…
V kastrolu rozpustíme máslo s medem. Vločky nasypeme do větší mísy, ovesné vločky jsem si trochu nasekala v robotu, amarantové a quinoové jsem nechala tak, jak jsou. K…
V kastrolku svaříme vodu s cukrem, přidáme tymián a slézový květ, 1 minutu společně provaříme (téměř až k bodu varu, sléz nesmí přejít varem!).Odstavíme a necháme…
Cizrnu slijte od nálevu (pozor, ten nevylévejte, je totiž takřka kouzelný! ;) a dejte do mixeru spolu se dvěma vejci a medem či sirupem. Umixujte v hladkou kaši. Poté už…
Oloupej banány a podélně je rozkroj na poloviny. Troubu zahřej na 240 stupňů. Zapékací misku vymaž máslem a poskládej do ní banány. Navrch dej několik vloček másla…
Na vál mouku, cukr a ostatní suroviny a uděláme těsto. Těsto můžeme, ale nemusíme dát odpočinout. Pak vyválíme placku a vykrajujeme kolečka. Pečene ne pečícím papíru asi…
nelupane mandle zomelieme, pridame cukor, bielka, med, skoricu, citronovu koru a spracujeme cesto. Cesto rozvalkame na cca 5 mm hrubku a malou formickou vykrajujeme…
Všechny sypké ingredience smícháme dohromady (mouka,cukr,kypřící prášek, ořechy, mandle). Dále přidáme i zbytek ingrediencí.Předehřejeme troubu na 180 °C. Formu na…
1) Troubu předehřejeme na 190°C. 2) V míse smícháme všechny suroviny po cukr a poté přidáme vodu. Pořádně propracujeme a spojíme. 3) Natlačíme na plech s pečícím…
Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s…
Kachní prsa opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, nařízneme kůži do mřížky, ochutíme grilovacím (domácím nebo koupeným) kořením, pepřem a dáme stranou. Do misky dáme…
Do mísy prosejeme mouku a přidáme cukr, prášek do perníku, skořici, kakao, pomerančovou kůru a marmeládu. Promícháme.Vmléce rozkvedláme vajíčko, olej, med, pomerančovou…
Postup: PL su polievkove lyzice. Mam lyzice z viacerych suprav, pouzivam strednu velkost a naberiem kopcom. Z tukov pouzivam len prirodne tuky, cize maslo, mast alebo…
Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme, vmícháme vejce, olej, mléko , med a jogurt a důkladně promícháme. Hustší těsto rozetřeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem,…
Arašídy v mixéru rozmixujeme na hutnou drť, ale ne do konzistence másla.V míse ušleháme cukr, med, máslo, vejce, vanilkový cukr a sůl do kompaktní hmoty a nakonec…
Menší plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 150°C. Med, kysanou smetanu, hladkou mouku, cukr, vejce, olej, sodu a skořici vymícháme do hladkého…
Do vařícího mléka vsypeme mletý mák a za stálého míchání chvilku povaříme. Odstavíme, vmícháme ostatní suroviny a necháme vychladnout.Ve vlažné vodě rozmícháme med,…
Troubu rozehřejte na 180 °C.Králíka naporcujte na požadovaný počet porcí a každou z nich dobře osolte a opepřete. Následně každý kousek obalte pěkně ve slanině. Většinou…
Bez ořechového cukroví by to nebyly ty pravé svátky. Dva pláty medového těsta s máslem mají mezi sebou lahodný krém s kondenzovaným mlékem. Celé to pak korunují…
Bez ořechového cukroví by to nebyly ty pravé svátky. Dva pláty medového těsta s máslem mají mezi sebou lahodný krém s kondenzovaným mlékem. Celé to pak korunují…
Tradičně do těsta na perníčky používáme základní hladkou mouku. V tomto receptu však použijeme pouze mouku žitnou, která má více vlákniny a je mnohem zdravější.…
Panettone místo vánočky: Slavný italský moučník voní kandovaným ovocem a díky trojitému kynutí je nadýchaný jako peříčko
Borůvková povidla: Zkuste je podle slavné prvorepublikové kuchařky Anuše Kejřové!
Ve starověku mu přezdívali jablko bláznů. Víte, že lilek ve skutečnosti není zelenina?