Kuřecí na medu
Recept ještě nebyl hodnocenNa lžíci oleje osmahneme oloupané mandle dorůžova, přidáme med a nudličky masa, opékáme, dokud nezačne maso chytat barvu. Přidáme sójovou omáčku, kari, žampiony nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na lžíci oleje osmahneme oloupané mandle dorůžova, přidáme med a nudličky masa, opékáme, dokud nezačne maso chytat barvu. Přidáme sójovou omáčku, kari, žampiony nebo…
Maso důkladně osolíme a zprudka opečeme ze všech stran na troše rozpáleného oleje. Nakrájíme cibuli na měsíčky, česnek na plátky a mrkev se žampiony na kousky.Na omáčku…
Ze surovin vytvoříme marinádu a necháme v ní paličky den marinovat. Po uležení je dáme do zapékací mísy nebo remosky, lehce pokapeme marinádou a dáme péct.Paličky…
Suroviny z prvního odstavce smícháme, stejně jako suroviny z prostředního odstavce.Dobře propracovaná a zamíchaná "těsta" spojíme dohromady. Těsto by mělo vzniknout tak…
Ovesné vločky spolu s ghí osmahnu na pánvi, aby se hezky rozvoněly. Pozor, nespálit! Pak přidám kokos, semínka, skořici a med.Těsto nechám v lednici odpočinout alespoň…
Rýži uvaříme obvyklým způsobem nebo použijeme již uvařenou, která nám zbyla od oběda.Přidáme najemno nastrouhanou čokoládu, kokos, ořechy, med, sirup.Vše propracujeme, a…
Maso nakrájíme na medailonky a naklepeme, osolíme a opepříme. Smícháme všechny suroviny na marinádu.Maso vložíme do marinády a necháme alespoň hodinku uležet.Na…
Ve vodě rozmícháme med, droždí a několik lžic z připravené mouky, pak tento kvásek necháme 20 minut kynout. Ke kvásku přidáme zbytek surovin, uhněteme těsto a necháme…
Řepu s olejem a čekankovým medem vložíme do mixeru a na jemno rozmixujeme.V míse smícháme obě mouky s práškem do pečiva. Promícháme s rozmixovanou řepou, přilijeme méko…
Zázvor a česnek nastrouháme, přidáme med, chilli omáčku, sójovou omáčku a rybí omáčku. Není nutné přidávat sůl. Vše smícháme. Marinádou potřeme žebra. Misku se žebry…
Začala jsem kořením. Všechno koření jsem minutu opekla na sucho na pánvi, aby se ještě víc rozvonělo. Potom jsem ho rozdrtila v hmoždíři.Troubu jsem předehřála na 180°C.…
Začala jsem kořením. Všechno koření jsem minutu opekla na sucho na pánvi, aby se ještě víc rozvonělo. Potom jsem ho rozdrtila v hmoždíři.Troubu jsem předehřála na 180°C.…
Suroviny smícháme lžící v misce, poté rukama vytvoříme kuličku, kterou vložíme do úzké vyšší skleničky (např. od majolky) a navrchu kuličky prostřihneme nůžkami křížek. …
Pokud máte rádi grilovací koření, vyzkoušejte z něj připravit marinádu, která se hodí na naložení vepřového masa, ideálně kotlety. V marinádě kromě grilovacího koření…
Voňavé křupavé sušenky pikantní chuti potěší každého! Zázvorové sušenky se skořicí si vychutnáte s voňavým čajem nebo kávou. Skvělá mini sladkost, kterou si můžete…
Příprava perníčků není žádná věda, jak se na první pohled může zdát. S podrobným receptem je zvládnou připravit i ti, kteří s pečením teprve začínají. Medové perníčky…
Jednohubky jsou na oslavách vítaným pohoštěním, protože se snadno jí a můžeme je připravit s rozličnými příchutěmi. Podle tohoto receptu připravíme hned tři druhy…
Pokud máte rádi kvalitní šunku s vysokým obsahem masa, je ideální připravit si ji doma. Nejenže máte kontrolu nad jejím složením, ale můžete ji i dochutit přesně podle…
U marinády na žebírka není nutné experimentovat. Skvělá kombinace je z hořčičného základu, česneku, koření, medu a piva. Během marinování si maso natáhne výrazné chutě a…
Ze zbylých bílků můžete vykouzlit nadýchané zákusky s chutí kávy, spojené šlehačkou, které jsou navíc zcela bez mouky. Ozdobit je můžete sekanými ořechy a rozehřátou…
Křupavá cizrna je skvělou alternativou k brambůrkám. Příprava je snadná, navíc ji můžeme dochutit na mnoho způsobů. Pro milovníky pikantních chutí je skvělá s chilli a…
Dobře uskladněná kořenová zelenina může být i k jaru skvělá příloha. Upečte ji k masu, nebo ji zkuste pro jednou samotnou, jako bezmasý pokrm. Třeba s jogurtovým nebo…
Kdo by zaváhal, když na talíři dostane žluťoučkou doměkka uvařenou a na másle a koření orestovanou kukuřici! Podávejte ji horkou, přelitou máslovým výpekem a užijte si…
Kuřecí maso patří mezi nejoblíbenější druhy masa ke grilování. Ze šťavnatých stehenních řízků můžeme připravit snadné špízy. Kousky masa nakořeníme a potřené směsí z…
Vyzkoušeli jsme za vás: Domácí salko je lepší a levnější než to kupované. Vyjde vás na 30 Kč!
Moravské zelí podle receptu od dědy voní kmínem, cibulí a špekem. Jeden krok se ale musí udělat jinak, radí šéfkuchař Honza
Na Matějskou jen s plnou peněženkou: Cukrová vata za 250 Kč, smažák za 185 Kč a perníkové srdce stojí 450 Kč