Salát z vařených krup
Recept ještě nebyl hodnocenNetradiční salát, jehož základem jsou vařené ječné kroupy, vás dozajista překvapí svojí vyváženou chutí. Kroupy smícháme s čerstvou zeleninou a řeřichou, která dodá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Netradiční salát, jehož základem jsou vařené ječné kroupy, vás dozajista překvapí svojí vyváženou chutí. Kroupy smícháme s čerstvou zeleninou a řeřichou, která dodá…
Oblíbeným moučníkem napříč generacemi je ten, který voní po medu, je lahodný a křupou v něm i drobné kousky oříšků. Křehké pláty medového těsta jsou promazány…
Podzimní dezert využívá dužninu dýně, která se postará o vláčnost a příjemnou barvu bábovky. Výrazná chuť a vůně koření pak navodí takřka vánoční atmosféru. Každopádně…
Směs pikantního koření a medu tvoří, kromě jiného, základ perníkového těsta. Při jeho přípravě bychom také měli dbát na jeho odležení, aby se chutě správně rozvinuly.…
Nejprve připravíme maso. Záleží na každém, jaké maso si zvolí. Můžou být křidýlka, stehýnka, ale já zvolila kuřecí prsa.Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme.…
Smetanu a med přivedeme k varu. Obě čokolády rozpustíme spolu ve vodní lázni. Odstavíme a přimícháme smetanu s medem, whisky a rozpuštěné máslo. Opravdu pořádně…
Čínské nudle připravíme dle návodu. Maso, omyjeme, nakrájíme na kostičky a restujeme na pánvi. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k masu. Přidáme štávu z…
Koleno vykostíme (z kostí můžeme udělat polévku, která je výborná), nakrájíme na kostky a osolíme, opepříme. Přidáme olej, prolisovaný česnek,.grilovací koření, sojovku,…
Omytá kuřecí stehna osolím, opepřím, posypu sladkou paprikou a kořením na kuře. Stehna dám do pekáčku a přidám k nim mrkvičku nakrájenou na kolečka, pokrájenou cibuli a…
Do nádoby DP dáme borůvky (nebo může být i jiné ovoce), část můžeme i rozmixovat. Přidáme med, kyselinu citronovou a gelfix smíchaný s cukrem. Zapneme program na…
Do půllitru vody nasypeme směs(koření) a 15 minut povaříme Přidáme černý čaj a vaříme další 3 minuty Nakonec nalijeme půl litru mléka a smetanu Přivedeme k varu a…
Je mnoho způsobů, jak si doma udělat kandovanou pomerančovou nebo citronovou kůru na mlsání nebo do moučníků. Co budeme potřebovat vždy: kůra, cukr krupice, voda, a to v…
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Přidáme k němu mouku, protein, prášek do pečiva a opatrně promícháme. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180 °C cca 10…
Vse smichame a nechame den odpocinout. Vykrojime podle sablon a peceme na 160 °C asi 10 minut.
Čokoládu a maslo roztopíme vo vodnom kúpeli.Vajcia, med a kávu vyšľaháme do peny. Pridáme roztopenú čokoládu a jemne nastrúhané tofu. Premiešame.Nakoniec vmiešame orechy…
Stehna zbavíme kůže a vykostíme. Spojíme všechny ingredience a vytvoříme marinádu. Na středně velké kousky nakrájené maso ponoříme do marinády, necháme alespoň hodinu…
Omytá a osušená stehna i bůček posypeme hrubou solí, drceným barevným pepřem, poprášíme uzenou paprikou a zakápneme směsí z oleje, piva a medu. Takto necháme naložené v…
Na oleji zpěníme na proužky nakrájenou červenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme hřebíček a jalovec. Podlijeme vínem a pomerančovou šťávou, rozpustíme lžíci medu a…
Omytá a osušená stehna i bůček posypeme hrubou solí, drceným barevným pepřem, poprášíme uzenou paprikou a zakápneme směsí z oleje, piva a medu. Takto necháme naložené v…
Rozmixovanou pohanku, vločky, mouku, vejce, med, sodu a kokosový olej smícháme dohromady, pokud se vám bude zdát těsto řídké, tak přidejte trochu špaldové mouky.Vše…
Rozmixovanou pohanku, vločky, mouku, vejce, med, sodu a kokosový olej smícháme dohromady, pokud se vám bude zdát těsto řídké, tak přidejte trochu špaldové mouky.Vše…
Jahody opláchneme, odstraníme okvětní lístky a dáme do vhodné nádoby. Šťouchadlem na brambory je rozmačkáme, podle potřeby osladíme medem a promícháme.Do druhé hlubší…
Máslo s medem, vejci a solí vymíchejte do pěny, přidejte mléko a pak vmíchejte cukr, mouku a prášek do pečiva.Vaflovač rozpalte a doprostřed dejte vždy tři polévkové…
Receptů na medovník je hodně, ale tenhle je opravdu vynikající. Výhoda je, že těsto můžeme mít připravené předem i v mrazáku a pak je otázkou okamžiku, než upečeme…
Starověký fast food aneb Rychlé občerstvení ve starém Římě: Pečený úhoř, sýr s medem a teplé klobásy se zapíjely vínem
Pozor na bedly! Některé mohou být jedovaté, jiné jsou nejedlé, všímat si musíme hlavně jednoho znaku
Náš jazyk vnímá pět základních chutí. Znáte je všechny? A co znamená chuť umami?