Křupavé celozrnné krekry z kvásku
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve uděláme rozkvas a to z kvasu, žitné mouky a vody. Necháme na lince kynout 5-6 hodin.Po vykynutí rozkvasu tento smícháme vařečkou s rozpuštěným vychladlým máslem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve uděláme rozkvas a to z kvasu, žitné mouky a vody. Necháme na lince kynout 5-6 hodin.Po vykynutí rozkvasu tento smícháme vařečkou s rozpuštěným vychladlým máslem…
Všechny suroviny dáme do formy pekárny, nejprve tekuté, pak sypké. Droždí a kvásek nahoru na mouku, každý do jiného rohu nádoby.Použijeme program Základní (Klasik). …
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do domácí pekárny a zapneme program TĚSTO Množství vychází na dvě větší nebo tři menší "nohavice" štrůdlu. Potřeme rozkvedlaným…
Mouky smícháme s kořením. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, ocet a kvásek a nalijeme na moučnou směs. Vypracujeme tužší těsto, během kynutí ho 1-2x "přetužíme". Pak…
K vykvašenému kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto. (Nechávám mísit robota, něco okolo 5-7 minut.) Zakryté těsto necháme v teple kynout přibližně 1…
Smícháme všechny suroviny, poprášíme moukou a dáme kynout pod utěrku na teplé místo asi na hodinu. Po hodině uděláme bochánky, dáme na pečící papír, pocákáme trochu…
KORPUS: Vejce ušlehat s cukrem do pěny, postupně přisypávat mouku, musli, jahody,kakao; přilévat šťávu z jahod a kefír, nakonec kypřící prášek. Těsto nalít do vymazané…
Umícháme rozkvas a v teple místnosti ho necháme asi 10-12 hodin kvasit. Zároveň s umícháním rozkvasu promícháme všechnu celozrnnou mouku se zbytkem vody a uložíme do…
Do pekárny dáme suroviny nejdřív tekuté, potom sypké (běžný postup). Zapneme program Těsto. Po vykynutí těsto propracujeme, vložíme do vysypané ošatky, necháme ještě 15…
Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké (droždí a kvásek nahoru na mouku) a použijeme program Celozrnný. Hotový chleba z pekárny vyklepneme a necháme…
Všetky prísady dáme do nádobky dom. pekárne (okrem bigy) a necháme 20 minút miesiť. Potom program prerušíme, pridáme i bigu (musi mať pokojovú teplotu) i semínka lenu,…
Kromě škvarků dáme všechny suroviny do pekárny (nejprve tekuté, pak sypké) a použijeme program Těsto. Odložené škvarky přidáme při zvukovém signálu. Vykynuté těsto…
Do formy pekárny nejdříve dáme tekuté suroviny a poté zbytek. Domácí pekárnu nastavíme na program Klasic, střední kůrka a velikost chleba 2.
Suroviny dáme do pečící formy v pořadí v jakém jsou popsány. Na mouce uděláme důlek, do něho dáme cukr a navrh rozdrobíme droždí. Zapneme program těsto. Je potřeba…
Smícháme suroviny na rozkvas a zakryté necháme 10-12 hodin v teple kvasit.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek vody a mouky, promícháme a hodinu necháme proběhnout…
V mlieku rozmiešame cukor, pridáme rozdrobené droždie, 1 PL múky hladkej, necháme v teple stáť cca 30 minút. Medzitým si nasekáme tekvicové semeno veľkým nožom. V…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to jde v domácí pekárně, kde jako první dáme vlažnou vodu, jogurt, pak prosátou mouku smíchanou se solí a kmínem. Na mouku…
Smícháme 110 g fermentované vody a 90 g žitné celozrnné mouky a této směsi necháme v teple zdvojnásobit objem. U nás to trvalo 3,5-4 hodiny. K vykvašené směsi při 2…
Smícháme 110 g fermentované vody a 90 g žitné celozrnné mouky a této směsi necháme v teple zdvojnásobit objem. U nás to trvalo 3,5-4 hodiny. K vykvašené směsi při 2…
Obě mouky, sůl, cukr, skořici a prášek do pečiva důkladně metličkou promícháme.Banán rozmačkáme na jemnou kaši a společně s vajíčkem, olejem a mlékem, popřípadě vámi…
Všechny suroviny smícháme a dobře propracujeme. Bochník necháme kynout v míse pod utěrkou zhruba hodinu. Těsto znovu dobře propracujeme a rozdělíme na 8 částí. Z nich…
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program celozrnný a po zapípání přidáme semínka
Novoroční přípitek bez alkoholu: Silvestrovskou oslavu nemusí ovládnout šampaňské. Na výběr je mnoho alternativ
Jak na hubnutí žen po padesátce? Vynechte sladké nápoje a omezte přílohy, říká odborník na stravování Libor Mattuš
V parném počasí ji milují sportovci i dietáři. Co je to infuzovaná voda?