Chleba - normální a jednoduchý
Recept ještě nebyl hodnocen1/4 kg žitné promícháme s 5 dc vlažné vody a droždím na kvásek a dáme do trouby na 50 stupnů pořádně vykynout - přes 1hodinu.Do kvásku nasypeme zbytek mouky a 1 rovnou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1/4 kg žitné promícháme s 5 dc vlažné vody a droždím na kvásek a dáme do trouby na 50 stupnů pořádně vykynout - přes 1hodinu.Do kvásku nasypeme zbytek mouky a 1 rovnou…
Do DP dáme postupne suroviny, ako sú uvedené a zapneme program cesto. Po vykysnutí cesto vyberieme, rukami roztiahneme na obdĺžnik o hrúbke cca 2 cm. Po dĺžke ho…
Vše vložíme v daném pořadí do pekárny – program těsto. Po vykynutí přendáme do pekáče či formy (vymazala jsem a vysypala moukou), mokrýma rukama vytvarujeme a uhladíme…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké a zapneme program těsto. Potom vypracujeme do tvaru chleba a necháme ještě chvíly kynout na plechu s pečícím papírem.…
Nejprve dáme tekuté,potom sypké a zapneme program celozrnný.
Těsto připravíme v domácí pekárně: do nádoby pekárny nalijeme mléko, přidáme rozpuštěné máslo, sůl, obě mouky, cukr, chlebové koření a nakonec droždí a zapneme program…
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Droždí rozdrobíme na mouku. Před posledním mícháním přidáme zbylé suroviny. Pečeme na program klasik "normální",…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Po vykynutí rozdělíme těsto na 8 dílů a z každého kousku těsta umotáme pletýnku nebo jiný tvar…
K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin (pokud použijeme kefír koupený, řidší než domácí, bude dobré z odměřené vody odebrat velkou lžíci) a umícháme těsto, které…
Večer pred pečením chleba rozmiešame ražný kvások s vodou a ražnou múkou a necháme ho stáť 14 hodín pri izbovej teplote. Pred pečením si odoberieme malú časť kvásku, …
Do domácí pekárny dáme suroviny za sebou tak, jak je napsáno a nastavíme na č.8-(příprava těsta s kynutím). Těsto vyndáme na posypaný vál, trochu prohněteme, vytvoříme…
Mouku prosejeme do mísy, smícháme s práškem do pečiva, špetkou soli.Vše zalijeme mlékem, přidáme mák, cukry a olej.Vmícháme rozinky, jablka, žloutky a vymícháme v hladké…
Suroviny na rozkvas smícháme dohromady a zakryté necháme 10-12 hodin prokvasit. Zároveň uděláme záparu. Mouku a semínka za stálého míchání zalijeme 250 g horké vody,…
Maso s morkovou kostí dáme vařit. Po chvíli přidáme 1/2 petržele, snítku libečku, rozkrojenou mrkev, pokud máte košťál od květáku či brokolice, zadní zelený díl pórku,…
Připravíme si tvarohovou náplň tak, že smícháme všechny suroviny. Poté si smícháme mouku, cukry, máslo, prášek do pečiva a mléko a do vymazané a vysypané formy nalejeme…
Suroviny dáme do pekárny a použijeme program Celozrnný (s delším kynutím). Při prvním pokusu jsem použila jen Základní program a chleba byl o dost nižší.
Z odměřených a odvážených surovin odebereme 100 ml vlažné vody, droždí, sladěnku a 130 g hladké mouky, dobře umícháme a necháme 35-45 min v klidu kynout omládek.Přidáme…
Lehoučké bagetky, zadělané odvarem z melty, s přídavkem trochy strouhaných vařených brambor, které prodlouží trvanlivost pečiva. Melta zařídí střídě barevně trochu…
Těsto vyválíme, pokapeme protlakem, posypeme pizza kořením. Rozprostřeme vařené brambory a houby, osolíme, opepříme, posypeme natrhaným tymiánem. Zavineme štrůdl, dáme…
Suroviny na knedlíky dáme do pekárny - program Těsto. Když je hotové, vyválíme 2 šišky, necháme pod utěrkou ještě asi půl hodinky kynout, pak vaříme v horké osolené…
Smícháme sypké suroviny, přidáme tekutý med, vejce, jogurt a tvaroh. vypracujeme bochánek, který dáme v potravinové fólii do ledničky. Mezitím si smícháme tvaroh s…
Z vykvašeného (a nakynutého) kvásku, zápary, soli, kmínu a hladké mouky vymísíme těsto, které necháme nakynout o polovinu (až 2/3). Je volnější, kyne poměrně rychle…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kam nejdříve dáme vlažnou vodu, ocet, jemně nastrouhané brambory a pak prosáté mouky smíchané…
Tři sladké dobroty na Den matek: Čokoládové brownies i jahodový dezert zvládnete do půl hodinky!
Regionální recepty: Kočičí tanec miloval autor Švejka. Zkuste ho tradičně i moderně
Jak si v letadle objednat nejméně rizikové jídlo, které navíc dostanete mezi prvními? Jistí to asijská a bezmasá kuchyně, říká expertka