Perníková kraslice
Recept ještě nebyl hodnocenTradičně při velikonočním koledování darujeme vařená vajíčka, které pak musí maminky zpracovávat. Inspirujte se tímto receptem a připravte perníková vajíčka. Sladké…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradičně při velikonočním koledování darujeme vařená vajíčka, které pak musí maminky zpracovávat. Inspirujte se tímto receptem a připravte perníková vajíčka. Sladké…
Oslavte svátky jara podmáslovým mazancem s brusinkami, který přináší na Váš stůl kombinaci jemného těsta, bohatého podmáslového aroma a osvěžujících brusinek.
Tento dozlatova upečený sladký bochánek se podává na Boží hod velikonoční. Připravíme ho z kynutého těsta, které provoníme vanilkovým cukrem a ochutíme ořechy. Ořechy…
Na mazanec má každý svůj recept. Ten nejoblíbenější a samozřejmě nejlepší! I rodina autorky receptu dává přednost před ostatními právě tomu jejich. Vyzkoušejte ho a…
Jidáše patří neodmyslitelně k velikonočním svátkům. Sladké jednoduše tvarované kousky kynutého těsta, upečené dozlatova a posypané na závěr moučkovým cukrem jsou vítanou…
Věděli jste, že medovník je tradiční pochoutka z Gruzie? Postupem času si ale i u nás vydobyl své čestné místo a stal se jedním z nejoblíbenějších dezertů.
Pohanku dáme do vařícího osoleného mléka, minutku povaříme, přikryjeme pokličkou, odstavíme a necháme dojít.Do zchladlé přidáme rozmačkaný česnek, majoránku, vejce,…
Maličké, krásně křupavé rohlíčky z kmínem vonícího těsta jsou hotové bleskově – jen něco málo přes hodinu, a máte je na stole! Zjemněné strouhaným vařeným bramborem a…
Kuřecí prsa prořízneme, ale na konci nedořízneme, čímž nám vznikne tzv. „motýl“.Takto připravená kuřecí prsa lehce rozklepeme - opatrně, aby se maso neprotrhlo. Bohatě…
Tradičního velikonočního beránka peče každá hospodyně podle svého osvědčeného receptu. Hledáte-li netradiční chuť, sáhněte po zralém banánu a zapracujte jej do těsta.…
Beránci jsou tradičně pečeni na Velikonoce jako jeden z jejich symbolů. V tomto receptu je beránek je z nadýchaného těsta, ve kterém najdete také kousky kandovaného…
Velikonoce jsou obdobím, které vyzívá k tomu, abychom z kynutého těsta zkoušeli připravit netradiční pečivo. S tímto receptem si tak můžeme doma připravit nadýchaná a…
Všechny sypké suroviny dáme do mísy a promícháme.Pak vmícháme olej (máslo), vejce, mléko a nakonec přidáme vypeckované višně a úlomky čokolády.Naplníme muffinové…
Uvařili jste brokolici a po krátkém vaření vám zbyl nepříliš výrazný vývar? Nevylévejte ho, ale připravte z něj chutnou polévku. Z brokolicového pyré a kousků sekaného…
Pochutnávali jste si někdy na churros? Jejich obdobou jsou koblížky z odpalovaneho těsta. Hodí se jako masopustní pamlsek, nebo jen tak jako úžasný smažený hříšný…
Sladké palačinky jsou oblíbené nejen u děti ale i u dospělých. Normální mléko zkuste vyměnit za kokosové, palačinky budou mít tak úplně jinou chuť. Podáváme je s…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme máslem a srolujeme. Zajistíme je kovovými jehlami.V pekáčku zahřejeme zbytek másla a roládky na něm opečeme ze všech…
Z kynutého těsta upečete dvě klasicky velké veky nebo čtyři menší večky, které jsou velikostně někde mezi vekou a bagetou. Krajíčky z nich namažete jemnou pomazánkou a…
Koblihy jsou vítaným zpestřením našich jídelníčků. I když nepatří zrovna k dietním pokrmům, jsou to stálice v oblíbenosti. Jednou za čas se hodí zakousnout do kyprého…
Připravte si chutné koblihy z těsta, v němž se o vláčnost postarají vařené brambory. Těsto nechte dobře vykynout, tvořte koblihy a usmažte je. Dozdobit je můžete místo…
Z kynutého těsta upečete dvě klasicky velké veky nebo čtyři menší večky, které jsou velikostně někde mezi vekou a bagetou. Krajíčky z nich namažete jemnou pomazánkou a…
Sójové kostky povaříme 10 minut ve vývaru s trochou sójové omáčky. Pokud není vývar dostatečně slaný, tak dosolíme.Mezitím připravíme těstíčko smícháním všech…
Kynuté těsto je tentokrát zaděláno pomocí sušeného droždí a se zakysanou smetanou. Jemná chuť těsta se tak skvěle spojí s makovou a tvarohovou náplní, ve které najdete…
Sladký ořechový chlebíček či mazanec je nadýchaný, úžasně voňavý, s tmavší střídou – to díky množství ořechů. Na řezu vás pak překvapí většími nebo menšími očky…
Polévka z hlívy s medvědím česnekem: Svěží, a přitom vydatná jarní polévka voní česnekem, pikantní chuť jí dá pálivá paprika
Anna Jagellonská: „Matka národa“ měla každý den na talíři hovězí vývar, často i úhoře, volavku nebo jeřába
Polévka z hlávkového salátu je jemná díky smetaně, lehce kyselá po citronu, voní koprem a s opečenou slaninou chutná božsky