Mirabelkový koláč se sněhem
Recept ještě nebyl hodnocenLinecké těsto je v tomto receptu základem pod vrstvou smetanovo-pudinkového krému, na kterém jsou rozmístěny kulaté sladkokyselé mirabelky. O finální efekt se postará…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Linecké těsto je v tomto receptu základem pod vrstvou smetanovo-pudinkového krému, na kterém jsou rozmístěny kulaté sladkokyselé mirabelky. O finální efekt se postará…
Čokoládový dort s polotekutým středem si zrovna říká o pořádný kopec šlehačky při servírování. Milovníci čokolády vás ale budou vynášet do nebes, až jim předložíte k…
Tento dort je inspirovaný oblíbenými řezy, které známe jako Dunajské vlny. Jako ovoce ale použijeme mango a krém připravíme z tvarohu, kokosového likéru a mléka. Tím…
Touhle nadýchanou čokoládovou dobrotou potěšíte nejen na svatého Valentýna svoje drahé polovičky. Dortík ve tvaru srdce, bohatě zdobený čerstvými jahodami, mandlemi a…
Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do vývaru. Přidáme ještě najemno nastrouhaný celer a nadrobenou nivu.Povaříme asi 10 minut a z másla a mouky uděláme…
Farmářské bagety jsou upečeny z těsta, ve kterém je 30 % celozrnné mouky. Jsou lehce voňavé kmínem, nadýchané, s křupavou kůrkou a měkkou, pružnou střídou. Jsou…
Z mouky, mléka, vajec, soli a lžičky cukru vypracujeme hladké lité těsto.Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a odstraníme jadřince. Nakrájíme na jemné hranolky,…
Cupcakes jsou malé kompletní dortíky. Čím méně máte těsta, tím více krému a ozdobiček na ně použijte. Dortíky jsou velmi oblíbené pro svoji rozmanitost a vcelku rychlou…
Pokud máte rádi kuřecí stripsy z jednoho nejmenovaného fastfoodového řetězce, zapomenete na ně po přípravení kuřecích nudliček z našeho receptu. Namarinujte kousky masa,…
Nadýchaný kakaový piškot, bohatá vrstva lahodného tvarohového krému a čokoládová poleva tvoří výborný dezert, který obvykle známe pod názvem Míša řezy. Tentokrát ho ale…
Jidáše jsou tradiční velikonoční pečivo. Tvarem připomínají provaz, na kterém se Jidáš oběsil. Po upečení je potíráme polevou z citronové šťávy a medu, která jim dodá…
Nevíte co dělat se sklenicí arašídového másla? Zkusili jste už sušenky? Jestli ne, je nejvyšší čas to napravit. Není to těžká úloha ani pro začínajícího kuchtíka.…
Léto je ten správný čas pro zahradní a grilovací party. A na takových přese nesmí chybět domácí hamburgery. K tomu taky patří křupavé dozlatova upečené bulky, které…
K Velikonocům jistě patří sladkosti, které si děti vykoledují. Zároveň jim však můžeme připravit něco netradičního, co udělá určitě dojem. Máslové sušenky, které na sebe…
Chcete potěšit rodinu trochu jiným beránkem, než jakého obvykle o Velikonocích pečete? Zkuste do těsta přidat vaječný likér, který spolu s vanilkovým cukrem beránka…
Tento chutný a měkký toustový chléb je díky zakysané smetaně krásně vláčný. Na povrchu je zlatý, uvnitř světlý. S přípravou těsta pomůže domácí pekárna, samotný chléb…
Jidáše bychom měli podle tradice pojíst na Zelený čtvrtek za svítání, budeme pak zdraví po celý rok. Na jemném a příjemně nasládlém pečivu si ale pochutnáte kdykoli na…
Světlý, voňavý, měkký a nadýchaný toustový chléb připravíme snadno v domácí pekárně. Chutná skvěle opečený a namazaný máslem, nebo ho můžeme použít pro přípravu chutných…
Pokud přemýšlíte, jakým jednoduchým pečivem do ruky ozvláštnit dětem Velikonoce, pak můžete připravit zajíčky z kynutého těsta. Za pomoci domácí pekárny není jejich…
Pár surovin, které jsou potřeba pro dokonalé hamburgerové bulky, trocha pekařského umu a doma to voní jako v pekárně. Kynuté drobné pečivo sypané sezamem jistě dokáže…
Přemýšlíte co upéct letos na Velikonoce? Zkuste tyto vláčné a lehké, máslem a medem vonící jidáše. Tvarem mají podle tradice připomínat provaz, ale fantazii se meze…
Bohatě nazdobené dortíky, tak akorát do dětské ručky připravíte podle našeho inspirativního receptu. Kyprý a šťavnatý korpus dozdobíte jemným smetanovo-vanilkovým krémem…
Mrkvové řezy s tvarohem: Jemný, lahodný a neuvěřitelně vláčný moučník skvěle dochutí a navoní směs koření
Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra
Snadný, rychlý a vynikající BLT sendvič: Víte, co se ukrývá pod tajemnou zkratkou a jak si sendvič připravit?