Veganská houbová omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenVeganské omáčky připravujeme výhradně z rostlinných surovin, ovšem na chuti jim to pranic neubírá. Snadná a rychlá houbová omáčka, podávaná s těstovinami a zdobená…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Veganské omáčky připravujeme výhradně z rostlinných surovin, ovšem na chuti jim to pranic neubírá. Snadná a rychlá houbová omáčka, podávaná s těstovinami a zdobená…
Bedly patří mezi oblíbené a chutné houby. Obalované řízky připravené z jejich rozvinutých a obřích klobouků jsou pověstnou lahůdkou. Stačí umíchat těstíčko z vajíček,…
Jablíčka jsou neodmyslitelnou součástí podzimních dnů a stejně tak i vůně perníku patří do tohoto období. Zkombinujte tyto chutě a upečte lahodné, křehké a šťavnaté řezy…
Panini s mortadellou a mozzarellou je lahodná italská pochoutka, která kombinuje jemnou chuť mortadelly, smetanovou mozzarellu a čerstvé ingredience, jako je rajče a…
Kapusta bývá i přes skvělé výživové hodnoty docela opomíjená. Ve formě sekané ale může zachutnat i těm, kteří ji příliš v lásce nemají. Kapustová směs ochucená česnekem,…
Pokud máte rádi jablka pečená v županu, vyzkoušejte rychlejší variantu. Jablka smažená v těstíčku se skořicí jsou výbornou alternativou k lívancům a hodí se jako snídaně…
Bedly jsou opravdovou lahůdkou. Pokud se vám podaří nasbírat dostatek bedlí, připravte si i tuto chuťovku. Kloboučky naplňte nádivkou se sýrem a kořením a usmažte v…
Patizon je opomenutou zeleninou, která se dá připravit na různé způsoby. Inspirujte se v tomto receptu a připravte si plněný patizon směsí z mletého hovězího masa. Je…
Houby jsou skvělá alternativa k dršťkám. Použít můžeme například kotrč, který se v našich lesích docela hojně objevuje. Polévku bohatě ochutíme paprikou a přidáme i…
Dýňové koláče pečeme nejčastěji na podzim, kdy je dýní dostatek. Toto období je spjato také s výrazným kořením. Spojením tohoto pak můžeme upéct lahodný, skořicí,…
Smažené řízky z patizonu s česnekovými bramborami s koriandrem se budou skvěle k víkendovému obědu. Patizon je krásně šťavnatý a křupavý a netradičně ochucené vařené…
Jablka nebo hrušky v županu jsou pro mnohé z nás milou vzpomínkou na dětství. Ovoce obalené v těstě, ochucené skořicí a opečené dozlatova je ideální sladká svačinka.…
Výborný koláček z křehkého těsta, zadělávaný kefírem, provoní váš dům vůní pečených jablek, skořice a másla. Pokud si dáte tu práci a ozdobíte vršek koláče vykrajovanou…
Kombinace lehké houby a sladké, křupavé zeleniny nabízí pestrou paletu chutí. Jemné pýchavky rychle nasáknou vůni paprik a koření, čímž vznikne chutný a lehký pokrm,…
I když se spojení kořenové zeleniny a bábovky může zdát zvláštní, určitě stojí za vyzkoušení. Bábovka je krásně vláčná a voňavá a jistě si na ní pochutná celá rodina.…
V tomto jednoduchém a vydatném jídle si vychutnáme kousky kuřecího masa a houby. Domácí špecle stačí promíchat s dušenou směsí kuřecího masa, slaniny a hub, ochutit…
Medové řezy se hodí pro opravdu sváteční příležitosti. Medem provoněné nadýchané těsto je upečeno v plátech, které při sestavování moučníku na sebe vrstvíme a…
Okonomijaki je druh zelné placky, která patří mezi tradiční jídla japonské kuchyně. Taková japonská palačinka, nebo japonská pizza. K přípravě okonomijaki patří bílé…
Jednou z bezpochybně nejoblíbenějších lesních hub je bedla, která se dá připravit na mnoho způsobů. Nejlépe však chutná smažená v trojobalu. Vyměňte klasickou strouhanku…
Vychutnejte si klasickou českou rybu zase na jiný způsob. Marinováním v hořčičné marinádě získá kapr zajímavou chuť. Pak ho jen stačí opéct na pánvi a podávat s…
Dobošův dort, který byl původně vytvořen pro císaře Franze Josefa II., je pradědeček všech vrstvených máslových dortů s čokoládovou polevou. V jeho chuti vynikají oříšky…
Recept na rychlé tvarohové věnečky, jejichž těsto nemusí kynout. Stačí smíchat všechny suroviny a vypracovat vláčné těsto. Věnečky jsou naplněny ořechovou náplní a pokud…
Recept na kysané zelí s uzeným masem, které může posloužit i jako samostatné jídlo. Sama autorka ho vaří pouze na Vánoce a podává s chlebem či knedlíkem jako rychlou…
Tyto řezy jsou lahodným dezertem, který spojuje svěží chuť jablek, jemnost tvarohu a vůni skořice. Tento jednoduchý, ale výborný dezert je ideální pro odpolední posezení…
Vraždy jídlem: Císař Claudius neměl štěstí na ženy. Poslední manželství ho doslova otrávilo
Mrkvová hrnková bábovka: Neuvěřitelně vláčný moučník božsky chutná a švih mu dodá citronová poleva
Omáčka z hub dušených na pivu je jednoduchá a skvěle chutná: Má říz po česneku a budete si ji chtít přidat