Buchta s kakaovou rebarborou
Recept ještě nebyl hodnocenPokud nevíte, jakou buchtu připravit k nedělní kávě, vyzkoušejte tuto kombinaci kakaa s nakyslou rebarborou. Určitě zachutná všem vašim strávníkům a zaručeně ji nebudete…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud nevíte, jakou buchtu připravit k nedělní kávě, vyzkoušejte tuto kombinaci kakaa s nakyslou rebarborou. Určitě zachutná všem vašim strávníkům a zaručeně ji nebudete…
Rebarbora je vděčnou a nenápadnou zeleninovou ozdobou jarní zahrady. Je mnoho možností jak jí zpracovat, ale pečené moučníky jsou opravdovou delikatesou. Ty sypané…
Nejen svátečním se může stát tento koláč. Nadýchané těsto s přídavkem celozrnné mouky je plné kousků šťavnaté rebarbory. Máslová drobenka už bude jen dokonalou tečkou…
Kynuté těsto je tvárné a můžeme z něj připravit, kromě klasických buchet a koláčů, také netradičně tvarované záviny. Jedním z takových je tento cop, který naplníme směsí…
Toto chutné bezmasé jídlo uvaříme během chvíle. Knedlíky připravíme z bramborového těsta, do kterého přidáme špenát, sýr a tvaroh, a navíc ho ochutíme česnekem. Podáváme…
Ochutnejte toto jednoduché vánoční cukroví, které krásně voní po skořici. Tu přidáme nejen do těsta, ale cukroví v ní po upečení i obalíme. Zajímavou chuť cukroví získá…
Ve vynikajícím rebarborovém koláči se perfektně doplňuje sladká chuť s lehce kyselou chutí rebarbory. Příprava koláče vám navíc nezabere moc času a není nijak složitá.…
Kdo má rád nádivky, pochutná si i na této slané buchtě z mladých kopřiv. Všechny ingredience spolu hrají prim. Tohle zeleninové jídlo, zlepšuje jarní náladu a ještě…
Ulehčete si přípravu Velikonoc s mletou a jednoduchou velikonoční roládou. Tato lahodná pochoutka spojuje snadnou přípravu s vynikající chutí voňavého uzeného masa, sýru…
Moučníky z rebarbory se v poslední době těší veliké oblibě. Sezona její sklizně je velice krátká, pouhé dva měsíce a tak neváhejte a pusťte se do pečení. Kombinace…
Kopřivy mají příjemnou svěží chuť a dodají našemu tělu spoustu prospěšných látek. V tomto pokrmu je použijeme nejen do polévky, ale i do zavářky na způsob svítku, která…
Špenátovou roládu můžeme podávat jako zdravé a chutné slané pohoštění. Zelený piškot ochucený špenátem a česnekem po upečení potřeme výbornou náplní z ricotty, sušených…
Kuřecí polévky jsou vydatné, silné a skvěle pomáhají v boji s různými nemocemi. Polévka je plná chuti a šmrnc jí dodávají malé špenátové nočky. Pusťte se s chutí do její…
Rychlý a jednoduchý moučník z křehkého těsta s pikantními kousky rebarbory sypaný sladkými mandlovými lupínky. Tyto koláče jsou výborné jako osvěžující zákusek ke kávě,…
Rebarborové šneky jsou lahodným sladkým pečivem, které kombinuje křehké těsto s osvěžující kyselostí rebarbory a sladkostí cukru. Toto pečivo je ideální pro jarní a…
Crumble je velmi jednoduchý dezert. Na rozdíl od koláčů totiž neobsahuje těsto, jen zapečenou náplň pod křupavou máslovou drobenkou. Ochutnejte tento dezert se šťavnatou…
Z ředkviček a celeru uvaříme zajímavou krémovou polévku, ve které nepřijdou nazmar ani listy ředkviček. Polévku podáváme ozdobenou lžící zakysané smetany a nakrájenými…
Malé dortíčky, co potěší mlsné jazýčky. Takové najdete v tomto receptu. Korpus je osvěžen banánem a jablkem. Jednoduchý krém z jogurtu a pudinku doplní pikantní…
Sváteční oběd v našich končinách obsahuje zpravidla maso, knedlík a zelí nebo omáčku. S tímto receptem pak můžete připravit tradičního králíka s kynutým knedlíkem a…
Příjemně sladké letní řezy s náplní z jahod, se šlehačkou na povrchu, se v ústech jen krásně rozplynou. Ideální lehký osvěžující moučník potěší všechny vaše strávníky…
Tento lahodný dezert, přináší kousek slunného léta na váš stůl. Kombinace lehkého piškotového základu s vrstvou krémové jahodové náplně, společně vytváří neodolatelnou…
Jogurtový koláč s ovocem a drobenkou je klasika. Ale co se stane, když přidáte do těsta pár lžic rumu? Vyzkoušejte náš recept a možná budete přidávat rum do těsta…
Pokud nevíte, jaký moučník upéct pro návštěvu ke kávě, pak vyzkoušejte připravit kynutou buchtu s jahody a rebarborou, posypanou křupavou drobenkou navrchu. Její…
Na zahrádce se pomalu začínají červenat první jahody. Pokud hledáte inspiraci, co z jejich úrody připravit, tak vyzkoušejte tento osvěžující dort, skládající se z…
Proč jíst rajčata? Krásně se po nich opálíte a ještě vám vyčistí tělo od toxinů
Lucie Borhyová má doma vždy navařeno: Nejraději připravuje moravského vrabce se špenátem, na pečené kuře používá fígl
Vídeňská káva Einspänner: Vznikla jako káva pro kočí na zahřátí, výborná je ale i ledová