Drožďovka s václavkami a krupicovými nočky
Recept ještě nebyl hodnocenVáclavky pokrájame na menšie kúsky, dobre umyjeme vo viacerých vodách, dáme variť. Medzitým si nachystáme nočky - halušky: Vajce rozšľaháme s olejom, pridávame krupicu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Václavky pokrájame na menšie kúsky, dobre umyjeme vo viacerých vodách, dáme variť. Medzitým si nachystáme nočky - halušky: Vajce rozšľaháme s olejom, pridávame krupicu…
Očištěnou zeleninu překrájíme na tvary, které se nám líbí, brokolici rozebereme na růžičk. Vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme na skus cca 7 minut. Zeleninu zcedíme…
1 oloupanou cibuli spolu s propláchnutými a 3x spařenými jáhlami opečeme na trošce oleje, až cibule zesklovatí.Zalijeme vývarem a dusíme na mírném ohni 30 minut, na…
Z mouky a vajec (pokud jsou malá, přidáme žloutek) vypracujeme nejlépe ručně pružné, měkké těsto, rozdělíme na 3 díly, zabalíme do fólie a necháme odpočinout v chladu…
Černou čočku Beluga uvaříme dle návodu na obalu cca 20 minut, propláchneme na sítku a necháme stranou. Cizrnu propláchneme a scedíme. Očištěnou cibuli i zeleninu…
Maso nakrájejte na větší kousky, očištěné žampiony na plátky a nať petrželky nadrobno.Nejprve na pánvi zprudka opečte kousky krůtího, aby se hezky zatáhlo. Pak teprve…
Plátky mäsa naklepeme jemne päsťou. Osolíme, okoreníme, posypeme šafránom.Na oleji restujeme na kolieska nakrájanú cibuľu, len kým sa kolieska nerozpadnú.Potom cibuľu…
Kuskus premiešame dobre s olejom. Zalejeme vriacou vodou a zakryté necháme 5 minút stáť. Potom načechráme vidličkou a opäť necháme stáť zakryté do vychladnutia.Ku…
Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na plátky a rozdělíme na dva talíře.Posypeme drobně sekaným česnekem, krájenou natí, osolíme a pokapeme olejem,Doprostřed talířů…
Rohlíky a šunku nakrájíme na kostičky.V míse rozkvedláme žloutky, přidáme sůl a 300 ml mléka. Vše prošleháme a nalijeme na rohlíky. Necháme je půl hodiny odležet, aby se…
Sóju zalijeme vodou a necháme cca 12 hodin nabobtnat.Uzený ocásek uvaříme a doměkka uvaříme taktéž sóju. Sóju vaříme cca 60 minut v tlakovém hrnci a po uvaření ji…
Toto jednoduché a rychlé pohoštění bude mít u vašich hostů jistě úspěch. Listové těsto stačí potřít čerstvým sýrem, ochutit čerstvými bylinkami a papričkami jalapeňo,…
Tradiční štědrovečerní polévka je velmi skromná a vystačíme při ní vlastně jen s kouskem zeleniny a zbytky ze zpracování kapra. Přitom jde o opravdové sváteční jídlo,…
Tyto výborné jednohubky jistě potěší na oslavě všechny hosty. Pomazánkové máslo a šunku doplňuje pálivá směs z řepy a křenové pasty. Jednohubky na závěr ozdobíme kouskem…
Zelí, celer a petrželovou nať nakrájíme, mrkev nastrouháme.Vše promícháme s česnekovou solí a zakápneme olivovým olejem.Podáváme samostatně a nebo jako přílohu k masu.
Plátky vepřové kýty lehce naklepeme, osolíme a opepříme čerstvě umletým pepřem.Na každý plátek kýty dáme dva plátky anglické krkovice a obalíme v hladké mouce. Z obou…
Ochutnejte tyto skvělé jednohubky, které jistě potěší hosty na vašich oslavách. Plátek rohlíku potřete pomazánkou ze žloutků, pomazánkového másla a hořčice. Každý kousek…
Tuto masovou pochoutku můžeme podávat jako předkrm. Uzené koleno uvaříme, maso obereme a zlehka rozmixujeme spolu s cibulí, solí, pepřem a petrželkou. Poté vytvarujeme…
Na této výborné syté fazolové polévce si jistě pochutnáte. Bohatou chuť zajistí silný vývar a klobása, krásnou vůni zase aromatický libeček. Polévku na závěr zjemní…
Každá země má své velikonoční tradice a pokrmy. Naši polští sousedé připravují velikonoční polévku barszcz, obdobu ruského boršče, z červené řepy a plnou zeleniny. Její…
Z uzeného vývaru můžete s použitím pár dalších surovin vykouzlit vydatnou a silnou polévku, která přijde vhod nejen jako vyprošťovák po dlouhé noci. Její chuť vás…
Papriky prerežeme na polovice po dĺžke a očistíme. Pripravíme plnku: zmiešame uvarenú ryžu, postrúhanú surovú červenú repu, vajce, chia semienka, syr, soľ, korenie,…
V tomto receptu najdeme inspiraci na velmi netradiční kus masa, a to hovězí vemeno. Nejprve jej uvaříme doměkka s kořením a poté jej zakomponujeme do směsi s vínem a…
Z brambor můžeme vykouzlit spoustu výborných pokrmů, který opravdu zasytí. Vsaďte na zapečené brambory s jarní cibulkou, pórkem a hlívou, provoněné bylinkami. Skvělé…
Cukrář Josef Maršálek radí, jak na domácí pařížskou šlehačku: Díky jedné ingredienci skvěle drží tvar a chutná božsky
Trendem letošních Vánoc jsou gurmánské dárky
Brownies podle Sylvie z Peče celá země: Použijte kvalitní čokoládu a nekoukejte na kalorie, říká nadaná flétnistka