Utopenci - klasika i neklasika
Recept ještě nebyl hodnocenVodu a ocet svaříme v hrnci s kořením cca 10 minut.Špekáčky naříznu napůl a dle chuti buď potírám zevnitř dijónskou hořčicí (může být samozřejmě jiná), nebo vložím i…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vodu a ocet svaříme v hrnci s kořením cca 10 minut.Špekáčky naříznu napůl a dle chuti buď potírám zevnitř dijónskou hořčicí (může být samozřejmě jiná), nebo vložím i…
Očištěnou cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme do rozehřátého kastrolu. Až trošku pustí tuk, přidáme cibuli a necháme…
Smícháme všechny suroviny, poprášíme moukou a dáme kynout pod utěrku na teplé místo asi na hodinu. Po hodině uděláme bochánky, dáme na pečící papír, pocákáme trochu…
1.den: Cukety nakrájíme na kolečka asi 1cm, cibuli také na kolečka a obojí promícháme s větším množstvím soli, necháme uležet v chladu. 2.den: Vše opláchneme. Svaříme…
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme dosklovata na oleji. Přidáme naklepané, mírně osolené a opepřené kotlety a zprudka je z každé strany opečeme. Kapii nakrájíme na…
Fazole si namočíme alespoň na 4 hodiny do studené vody, pak propláchneme, zalijeme vodou a uvaříme do měkka. Dáme vychladit. Šunku a okurky nakrájíme, šunku na trochu…
Nastrouhanou okurku osolíme a promícháme se zálivkou, kterou si připravíme z 1/2 dl vody,lžíce cukru a lžíce octa. Potom přidáme na kolečka nakrájená rajčata a salát…
Hlávkové zelí nakrouháme a spaříme horkou vodou. Necháme pořádně okapat. Na troše oleje osmažíme na kostičky nakrájenou anglickou a přidáme ji i s omastkem k zelí.…
Cibuľu opražíme, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, soľ, mleté čierne korenie a bobkový list, zalejeme vodou a povaríme, kým nie sú zemiaky uvarené.Primiešame fazuľu,…
Fazole namočíme 12 hodin předem do vody.Nakrájenou cibulku osmahneme dohněda, nalijeme fazole i s vodou, kde se fazole namáčely. Přidáme chilli, pepř, bobkový list, sůl…
Nastrouháme okurky a mrkev, nadrobno nakrájíme cibuli, přidáme ostatní, smíchame a plníme sklenice. Poté sterilizujeme. V zimě jako když najdeme.
Maso odblaníme a nakrájíme na špalíčky, osolíme a opepříme je. Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli (pozor na spálení), vložíme maso a restujeme, zalijeme trochou vody…
Nejprve dáme vařit brambory na kostičky, osolíme, přidáme kmín a mražené houby, až jsou poloměkké brambory, přidáme smetanu, kopr, dochutíme octem a zahustíme…
Slupku rajčat nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou (pár minut je v ní necháme stát), ponoříme do studené vody a sloupneme slupku. Nakrájíme na malé kousky. …
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky, podlijeme trochou vody, osolíme, okmínujeme a chvíli podusíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a za stálého…
Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, pak sypké. Pečeme na program základní ( 3 hodiny ). Chléb je kyprý, nadýchaný, prostě chutný.
Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě se lžičkou olivového oleje. Fazolové lusky si taky uvaříme v mírně osolené vodě. Až je uvařeno, tak scedíme a necháme okapat.…
Tekuté a poté sypké suroviny dáme do nádoby, po pípnutí přidáme semínka.Pekárnu nastavujeme na program Základní.
Vše co se má nakrájet, nakrájíme a poté s ostatními surovinami společně promícháme a můžeme podávat.
V papiňáku na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli společně s mrkví a celerem, nastrouhanými na hrubém slzičkovém struhadle. Orestovanou zeleninu…
Mladou cibuli a česnek i s natí očistíme a omyjeme. Pokrájíme na plátky, prosolíme a necháme vypotit. Vypocenou šťávu scedíme. K plátkům cibule a česneku přidáme rajčata…
Příprava náplně: Červenou řepu si oloupeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Jablko oloupeme a nakrájíme na drobnější kostičky. Na větší pánvi např. woku…
Očistěné maso nakrájíme na plátky, přidáme koření, koňak, důkladně promícháme, necháme ½ hodiny odpočinout a pomeleme. Přidáme vajíčko, promícháme a pokud je směs…
Rozpusíme jednu lžíci másla a dvě lžíce oleje a asi 8 minut restujeme jemně nakrájenou cibuli dozlatova. Zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky, promícháme a zalijeme…
Jak na dokonalý vepřový guláš s povidly: Ta švestková mu dodají výbornou chuť i barvu
Retro okénko: Lehce nahořklé osvěžení Chito. Původně lék na malárii, dnes dokonalý základ pro drink
Hamburgerová polévka z mletého masa: Skvělá variace na českou gulášovku je zdravější a uvaříte ji do 30 minut