Víno na srdce - 130 let starý recept
Recept ještě nebyl hodnocenTohle všechno dohromady pomalu vaříme 10 minut, potom přidáme 300 g medu a vaříme další 4 minuty. Lahve vypláchneme slivovicí a víno do nich stočíme ještě horké.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tohle všechno dohromady pomalu vaříme 10 minut, potom přidáme 300 g medu a vaříme další 4 minuty. Lahve vypláchneme slivovicí a víno do nich stočíme ještě horké.…
Pokrájané očistené lusky a pokrájané nové zemiačiky dáme variť do slanej vody. Keď sú skoro mäkké, vlejeme obe zmiešané smotany - v ktorých sme rozhabarkovali múku a…
Vejce našleháme s cukrem, pak přidáme vlahé rozpuštěné máslo a majonézu. Sodu rozmícháme se lžičkou octa a přidáme společně s moukou prosátou se škrobem. Těsto necháme…
Nejprve pokrájíme kysané zelí několikrát vodorovně a několikrát svisle podle toho, jak chcete mít salát drobný.Do nakrájeného zelí přidáme nadrobno nakrájené cibule a…
Fazole uvaříme, salám pokrájíme na nudličky cibuli na kostičky, křen jemně nastrouháme, přidáme majonézu rozmíchanou s ostatními přísadami a nakonec přidáme okapané…
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a vrstvu jí položíme do silného litinového hrnce. Na cibuli rozložíme silnější plátky osoleného a opepřeného masa.Tato dvě vrstvy ještě…
Čočku alespoň na 2 hodiny namočíme (lépe však přes noc) a poté s kmínem uvaříme do měkka. Uvařenou a ještě horkou čočku smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí. Poté…
Fazole slijeme a necháme okapat. Smícháme olej, ocet, chilli, cukr, sůl, nasekanou šalvěj a utřený česnek. Osolíme a opepříme. Vše přidáváme postupně, až vznikne zálivka…
V misce smícháme mouku, vločky (můžeme použít jen celozrnnou mouku), prášek nebo sodu, kakao, skořici a nasekané ořechy. Oloupanou řepu nakrájíme na menší kousky a…
Na lžíci másla osmahneme cibulky – řezem dolů, dokud nezezlátnou. Pak přidáme lžičku balzamica, posypeme lžičkou cukru a opékáme i z druhé strany mírně dozlatova.…
Den předem namočíme fazole do studené vody a následně je scedíme. Zalijeme čistou vodou a uvaříme na skus. Scedíme a do horkých scezených fazolí přidáme nasekanou…
K sekané přidáme strouhanku, tolik, aby jsme mohli dělat malé kuličky o průměru asi tak 1-2 cm, které osmažíme dorůžova a necháme na ubrousku odsát tuk. Mezitím si…
Houby musí být tvrdší. Nakrájíme je na větší kousky a vaříme 5 minut. Scedíme a propláchneme. Cibuli, papriky, protlak, kečup, cukr a olej podusíme do poloměka. Nálev…
Kuřecí prsíčko rozkrojíme na plátek, ten do šířky jemně rozklepeme, okořeníme a podle potřeby osolíme. Na maso dáme list pórku, plátky šunky a sýra, stočíme do roládky a…
Jáhly vsypeme do cedníku a několikrát spaříme vroucí vodou. Pak dáme vařit do 200 ml osolené vody. Občas zamícháme a vaříme téměř do měkka. Přikryjeme poklicí a necháme…
Ponorný mixér dáme na dno a na nejnižší otáčky pomalu zvedáme. Několikrát protáhneme nahoru a dolů. Olej přiléváme do zhoustnutí (olej dávám slunečnicový). Majonézu…
Fazuľu uvaríme domäkka. Na oleji speníme cibuľu, pridáme narezanú klobásu a opražíme. Pridáme narezané paradajky, osolíme, okoreníme, dochutíme octom a cukrom.Nakoniec…
- V jednom hrnci si připravíme klasický základ na vepřový guláš. Na oleji osmahneme do hněda drobně krájenou cibuli. Když je hotová, přidáme lžičku mleté sladké (nebo…
Sýr nastrouháme, ostatní nakrájíme. Všechno dobře promícháme, pokapeme olejem a octem, osolíme, opepříme a ozdobíme čtvrtky vařených vajec.
Do pečky dáme suroviny jak jsou za sebou napsané. Nastavíme velikost střední, barvu tmavší a péct na klasik. Já si chleba v pečce nastavím na program Těsto a pak peču…
Do pečky dáme suroviny jak jsou za sebou napsané. Nastavíme velikost střední, barvu tmavší a péct na klasik. Já si chleba v pečce nastavím na program Těsto a pak peču…
Namočenou čočku uvařit doměkka, promíchat se zeleninou, osolit, opepřit, zakapat octem a dobře promíchat. Nechat v chladu odležet.
Olej necháme ohřát a přidáme máslo. Játra z obou stran opečeme a vyjmeme. Dáme orestovat cibulku, lehce zalijeme vodou, přidáme kečup, protlak, povidla, špetičku skořice…
Do hrnce si dáme máslo a necháme na mírném plameni rozpustit, nakrájíme si zelí na menší kousky a dáme do hrnce, promícháme a podusíme 5 minut. Potom zelí promícháme…