Dobrý zeleninový salát
Recept ještě nebyl hodnocenUrodilo se vám hodně zeleniny a vy nevíte co s ní? Výborný zavařený zeleninový salát ve sladkokyselém nálevu vám bude po ruce i v zimních měsících. Využijete ho nejen…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Urodilo se vám hodně zeleniny a vy nevíte co s ní? Výborný zavařený zeleninový salát ve sladkokyselém nálevu vám bude po ruce i v zimních měsících. Využijete ho nejen…
Pod názvem policejní čalamáda se ukrývá recept na okurkovou čalamádu, která svojí chutí nápadně připomíná okurkový salát, ale díky pepři má ostřejší chuť. Využijete ji…
Skládáme sýr + šunka + sýr + šunka + sýr.Překrojíme na dva trojúhelníky, lépe se s tím pracuje.Obalujeme v mouce, vejcích prošlehaných s trochou mléka, strouhance a opět…
Maso nakrájíme na silnější plátky, jen tak lehce poklepeme paličkou, osolíme a naložíme do oleje, smíchaným s kořením.Necháme asi 2 dny uležet v lednici.Před grilováním…
Je tu čas cuket. Nabízí se připravit z nich dobrou polévku. Přinesli jste si navíc z lesa pár hub? Přidejte cuketové polévce exkluzivní chuť navíc. Houbové škvarečky…
Urodilo se vám letos víc feferonek, než jste čekali? Inspirujte se v našem receptu a připravte z nich skvělou tradiční pikantní harissu. Tato zeleninová hořčice je…
Z tortillových placek můžeme připravit skvělé pečené roličky, posypané sezamovými semínky a plněné bramborovou směsí se smaženou a jarní cibulkou. Roličky v ústech…
Zavařte si do skleniček domácí orientální cuketovou omáčku. Tato lahodná omáčka spojuje jemnost cukety s výrazným pikantním kořením, vytvářející dokonale vyvážený pokrm,…
S letními dny přichází čas sklizně čerstvé zeleniny ze zahrádky a také čas zavařování. Sterilované kapie neztratí nic ze své chuti a vy ji využijete do salátů, pomazánek…
Z čerstvých rajčat a paprik můžete připravit skvělou pomazánku, která nejen chutná, ale také chutná přímo fantasticky. Po zavařené pomazánce můžete bez obav sáhnout v…
Malé rybičky v paprikovém těstíčku jsou po usmažení skvěle křupavé. Podáváme je pokapané citronovou šťávou se svěžím salátem z paprik, rajčat, okurky a oliv, který…
Uchovejte si chuť léta s domácí zavařenou čalamádou, která spojuje křupavost čerstvé zeleniny se sladkokyselým nálevem. Tato barevná a chutná příloha je ideální k masu,…
Čalamáda zavařená v parním hrnci je skvělým způsobem, jak uchovat chuť sezónní zeleniny po celý rok. Tato tradiční směs zelí, paprik, cibule a dalších druhů zeleniny je…
Tato lahodná masová směs se zeleninou, je ideální pro přípravu rychlého a chutného občerstvení. Směs spojuje šťavnaté maso s křupavou zeleninou a voňavým kořením, čímž…
Zajímavou kombinaci chutí vám nabídne tento oku lahodící řez. Těsto je ochuceno kávou a zvláčněno smetanou. Na to pak přijde vrstva tvarohového krému, který doplňuje…
Máte přebytky cukety a už nevíte jaký koláč upéct, do čeho ji zapéct a s čím ji podusit? Tak ji zkuste naložit! S cibulí, paprikou a pořádně sladkokyselým octovým…
Nakládané kozí rohy jsou vynikající pochoutkou, která upoutá svou pikantní chutí a křupavostí. Tento recept zavařování nabízí skvělý způsob, jak uchovat a vychutnat…
Díky jemné chuti se cuketa hodí do slaných i sladkých jídel. Velmi rychle z ní připravíme sladkou svačinku. Kroužky cukety stačí obalit v těstíčku, osmažit dozlatova a…
Zmrzlina je snad nejčastější pochutinou letních dnů. Pokud vás láká její netradiční zpracování, vyzkoušejte tento recept. Z vanilkové zmrzliny vytvarujte kuličky, které…
Nadúrodu rajčat lze výborně zpracovat sušením. Nepotřebujete k tomu ani sušičku, hravě to zvládnete i za pomoci trouby. Vyzkoušejte domácí sušená rajčata naložená v…
Ačokča je známá svou chutí po paprice a okurce zároveň a je výborná jak syrová, tak tepelně upravená, třeba v polévce či zeleninových směsích. Přebytky si snadno…
Výborný kuskusový salát potěší milovníky hub, slaniny a sušených rajčat. Je rychle hotový, takže nestrávíte příliš času v kuchyni a můžete si jej dát i po studenu. Komu…
Výborný kuskusový salát potěší milovníky hub, slaniny a sušených rajčat. Je rychle hotový, takže nestrávíte příliš času v kuchyni a můžete si jej dát i po studenu. Komu…
Zavařovat houby nemusíte pouze v tradiční úpravě. Zkuste obměnit arzenál domácích zavařenin o variantu hub s rajským protlakem, kečupem a pořádnou dávkou česneku.…
Retro okénko: Pudinkový prášek stával kdysi jen 40 haléřů. Ve stejné továrně se vyráběla i populární sladkost mejdlíčka
Uzeniny vyrábějí v rodině Čejkových již více než 100 let. Vyhlášená je jejich tlačenka podle receptu po dědovi
Co se starým chlebem? Připravte tu nejlepší chlebovou polévku, vývar jí dodá sílu, trocha octa zase jiskru