Polévka z hřibů s řeřichou
Recept ještě nebyl hodnocenPokud si z lesa nosíte plné košíky hub, hodí se každý nápad, jak je zpracovat. Chuť hříbků skvěle vynikne v této vydatné voňavé polévce s kroupami. Polévku na talíři…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud si z lesa nosíte plné košíky hub, hodí se každý nápad, jak je zpracovat. Chuť hříbků skvěle vynikne v této vydatné voňavé polévce s kroupami. Polévku na talíři…
Skvělé placičky s houbami se budou výborně hodit pokud, máte přebytky staršího pečiva. Jsou rychle připravené a dají se jíst teplé i po studenu. Česnek, majoránka a…
Pečení zelenině dodá výraznější a kouřovou chuť, která poté dobře vynikne v krémové polévce. Zeleninu stačí po upečení jednoduše dochutit voňavým libečkem, muškátovým…
Vyzkoušejte rychlé smetanové houby ve veganské verzi. Jídlo je velmi snadné na přípravu a do 30 minut máte na stole skvělý oběd, úžasně provoněný kmínem. Skvělou chuť…
Využijte sezonní dýni k přípravě chutné omáčky k pečenému kuřeti. Dohromady to neskutečně ladí a přitom je celá příprava velmi jednoduchá. Navíc přípravu zvládnete v…
Štrúdl je v české kuchyni velmi oblíbený. Tenké těsto plněné šťavnatou náplní chutná skvěle. Místo jablečné náplně tentokrát štrúdl naplníme džemem a dušenými hruškami…
Jednoduchý, ale efektní dezert pro slavnostní dny připravíme z marcipánu a hrušek. Dortíky potřeme brusinkovým kompotem smíchaným s rumem, tím vytvoříme ještě lahodnější…
Pokud chcete vyzkoušet něco netradičního, připravte si sírovec s mangoldem. Na podzim najdete plodnice této zdravé houby na kmenech listnatých stromů. V kombinaci s…
Pečená česneková tykev je skvělým podzimním pokrmem plným lahodných chutí. Sladkost tykve se v tomto jednoduchém receptu krásně snoubí s výrazným aroma pečeného česneku…
Pomazánka z cukety se sýrem je svěží a lehký pokrm, který skvěle doplní pečivo při snídani či večeři. Lahodná směs je ideální volbou pro milovníky jednoduchého…
Voňavé lesní houby osmažené na křupavé slanině dodávají pokrmu zemitou hloubku, kterou dokonale doplňuje jemné pošírované vejce s tekutým žloutkem. Vše je servírováno na…
Vůně jemné smetanové omáčky, plné hub a uzeného masa, dochucené směsí koření a česneku, přiláká rodinu ke stolu dřív, než budete mít hotovo. Podávejte s těstovinami,…
K podzimu neodmyslitelně patří moučníky, provoněné skořicí a jablky. Výborná buchta, s čokoládovou polevou na povrchu, je krásně vláčná, šťavnatá a plná jablek. Doslova…
Veganské omáčky připravujeme výhradně z rostlinných surovin, ovšem na chuti jim to pranic neubírá. Snadná a rychlá houbová omáčka, podávaná s těstovinami a zdobená…
Špagetová dýně se zabydlela v kuchyni stejně jako její příbuzné hokaido, či máslová. Špagetová se umí „tvářit” jako těstoviny, které jí i propůjčily i označení. Se směsí…
Kapusta bývá i přes skvělé výživové hodnoty docela opomíjená. Ve formě sekané ale může zachutnat i těm, kteří ji příliš v lásce nemají. Kapustová směs ochucená česnekem,…
Rizoto patří mezi klasiku české kuchyně. Nehledejte však za tím krémovou italskou klasiku. To naše je přece jen jiné. Na pánvi orestujeme maso se zavařeným lečem,…
Máte chuť na něco slaďoučkého a zrovna nemáte nic upečeno? Vyzkoušejte smažené kousky jablek obalených v těstíčku. Ještě teplé posypejte skořicovým cukrem a před…
Čerstvé voňavé lesní houby se hodí i při přípravě drobného pohoštění. Připravíme z nich chutné šátečky, které kromě směsi dušených hub naplníme i mozzarellou a kouskem…
Tento čokoládový moučník, vláčný díky vrstvě ušlehané smetany, a ve kterém krásně vyniknou jablka a nasekané oříšky, můžete směle servírovat i při rodinných oslavách.…
Zdravý moučník, upečený z pšeničné celozrnné a pohankové mouky má tmavší barvu a lehce chutná po oříšcích. Na těsto nalijeme tvarohovou náplň a tu pak posypeme směsí…
Kachna s dušeným kysaným zelím je česká sváteční klasika. Tato kombinace výborně funguje i ve formě burgeru. Kachní maso a zelí v něm ještě doplníme brusinkovou…
Brownies, moučník plný čokolády, s nezbytnou, tomuto dezertu příslušející texturou, je lahodný sám o sobě. Pokud ho ještě osvěžíte sezónní dýní, získáte naprosto luxusní…
K podzimu patří krémová dýňová polévka, která v nepříjemném počasí pěkně zahřeje. Jemnou chuť dýně zvýrazní muškátový oříšek a čerstvý zázvor. K ozdobení použijeme…
Pamatujete nekonečné fronty na mandarinky? Vánoce za socialismu byly noční můra hospodyněk!
Bleskově rychlou jahodovou zmrzlinu můžete podávat do pěti minut. Stačí výkonný mixér a jen tři ingredience
Houbaři zaplatili pokutu 180 tisíc: Nedbali na to, kde smí sbírat, místo smaženice mají finanční problémy