Kachní vývar s bramborovým svítkem
Recept ještě nebyl hodnocenZ ořezů a kostí uvaříme vývar, přidáme mrkev, petržel, celer a libeček.Mezitím než se uvaří polévka, uděláme svítek. V míse umícháme máslo, sůl a žloutky, pak přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z ořezů a kostí uvaříme vývar, přidáme mrkev, petržel, celer a libeček.Mezitím než se uvaří polévka, uděláme svítek. V míse umícháme máslo, sůl a žloutky, pak přidáme…
Na másle podusíme listový špenát, přidáme smetanu, osolíme a pepříme.Brambory uvařené v slupce oloupeme a nastrouháme.Špenát, brambory, vejce a strouhanku smícháme a…
Vepřový bůček bez kosti (nejlépe špičku) dobře očistíme a přesně uprostřed vytvoříme velmi opatrně kapsu. Ideální je tzv. vykosťovací tenký nůž, u kterého je malá řezná…
Uděláme kvásek a necháme přikrytý v teple vzejít. Poté si do mísy dáme mouku, sůl, žloutek, máslo, citronovou kůru a muškátový oříšek a zamícháme. Poté přimícháme…
Křepelky očistíme, opláchneme a lehce posolíme. Rohlíky pokrájíme na kostičky (čerstvé necháme na pánvi trochu opéct), dáme do mísy a zalijeme smetanou tak, aby se…
Krky uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem. Můžeme i v pomalém hrnci. Čím bude vývar silnější, tím bude polévka lepší. Z vývaru sebereme přebytečný tuk. Z uvařených…
Cibulku zesklovatime na panvi, rohliky namocene ve smetane mirne vymackame, smichame s cibulkou, peprem, soli, muskatem, uzenym masem, mandlemi, vejci a vytvorime…
Zapečené těstoviny jsou oblíbeným chutným a rychlým pokrmem na oběd nebo večeři. Připravíme je s uzeným masem a hermelínem, dochutíme muškátovým oříškem, zalijeme…
Na másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené brambory, osmažíme a zalijeme vodou tak, aby byly ponořené.Osolíme, opepříme a přidáme špetku…
Květák má tisíc a jednu možnost přípravy. Třeba tyto výborné smažené placičky z našeho receptu. Díky sněhu z bílků jsou kypré, šunka a koření s jarní cibulkou je ochutí.…
Pokud máte na zahradě přebytky mangoldu, přidejte je ke šťouchaným bramborám a získáte tak zajímavou a dobrou přílohu. Mangold stačí jen podusit s cibulí a česnekem.…
Snadná a rychlá krémová polévka z mrkve a brambor je díky své nasládlé chuti oblíbená hlavně u dětí. Je úplně bez mouky, zahuštěná pouze mixovanou zeleninou a zjemněná…
Výbornou podzimní polévku z dýně a kuřecího vývaru provoněnou muškátovým oříškem můžeme připravit za pomoci varného mixéru. Polévku po rozmixování zjemníme smetanou.…
Nadýchané kynuté buchtičky polévané vanilkovým šodó vás vrátí do dětství a připomenou léta u babičky. Podle tohoto receptu zvládnou tento sladký pokrm připravit i…
Svařené víno se zázvorem zahřeje tělo i duši! Kombinace červeného vína, voňavého koření a pikantního zázvoru přináší příjemné aroma a jemně kořeněnou chuť, která rozzáří…
Přebranou propláchlou rýži rozemeleme, dáme do demižonku nebo velké sklenice, vodu svaříme s cukrem, necháme vychladnout, přidáme rýži, koření nakrájené citrony i s…
Králičí hřbet vykostíme. Postupujeme velmi opatrně, abychom tenkou vrstvu masa u páteře nepřeřízli. Vzniklý plát masa buď použijeme celý, nebo jej v nejtenčí části…
Oloupané brambory nakrájíme na kostky a dáme vařit do zeleninového vývaru(dělala jsem 2 litry). Zatím si nasekáme petrželku, šunku na proužky. Z uvařených brambor si…
Vánočka proložená ořechy a mandlemi, která voní po citronové kůře, máslu a rozinkách. Z receptu upečete hned dvě velké vánočky, které hravě ozdobí slavnostní stůl, nebo…
Strouhanku osmažíme na másle, zalijeme horkým vývarem, přidáme nakrájený sýr, pomixujeme a dáme vařit.Když polévka vaří, zahustíme vejcem, okořeníme, osolíme a přidáme…
Kuracie mäso narežeme na kocky a na oleji orestujeme. Pridáme nasekanú cibuľu, postrúhanú zeleninu, krátko opražíme a podlejeme litrom vody. Povaríme asi 20 minút. Mäso…
Nádivka: Do nádoby, kterou si vyberete :-) ( třeba mísa ), dáme najemno nakrájenou cibuli ( můžete dát i červenou, kvůli barvičkám ), na kostky nakrájené pečivo,…
Pečlivě omyjte a na kostičky nakrájejte všechnu zeleninu. Všechny ingredience vložte do hlubokého hrnce (kromě špeku), zalijte vodou a přiveďte do varu. Nechejte povařit…
Rey Koranteng po návratu z dovolené: Gruzínská kuchyně nás nadchla, ale nejlíp stejně vaří moje žena, svěřil se moderátor
Olomoucké tvarůžky kdysi sloužily jako platidlo. V Lošticích se vyrábí už 145 let
Triky supermarketů vás donutí utratit víc peněz. Dejte si pozor na košíky, vůni i zboží v uličkách