Těstoviny se špenátem a žampiony
Recept ještě nebyl hodnocenNajprv necháme špenát rozmraziť. Na olej hodíme na kocky pokrájanú cibuľu, osmažíme, zasypeme múkou, smažíme, pridáme posekaný cesnak a mlieko, miešame, uvaríme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Najprv necháme špenát rozmraziť. Na olej hodíme na kocky pokrájanú cibuľu, osmažíme, zasypeme múkou, smažíme, pridáme posekaný cesnak a mlieko, miešame, uvaríme do…
Povolené rybí medailonky pomeleme na masovém mlýnku společně s bůčkem, cibulí, česnekem a rohlíky, které jsme si předem namočili do méka (vody).Přidáme vaječný žloutek,…
Vepřová ouška dobře očistíme a dáme vařit do hrnce společně s kořenovou zeleninou. Vaříme, dokud ouška nejsou měkká (cca 45-60 minut). Po uvaření ouška okrájíme tak, že…
Omytou brokolici pokrájenou na růžičky blanšírujeme (ve vařící a mírně osolené vodě) 1-2 minuty, pak ji prolijeme ledovou vodou, aby si zelenina zachovala zelenou barvu…
Mleté maso v míse smícháme s 1 nadrobno nakrájenou cibulkou , prolisovaným česnekem, přidáme ostatní koření a vejce. Pečlivě promícháme, případně dochutíme ještě solí a…
Zapékací nádobu vymažeme olejem, poklademe plátky vařených oloupaných brambor a s citem osolíme. Na brambory položíme lehce nasolené rybí filety. Filety pokryjeme…
Vejce, cukr, javorový sirup a olej vyšleháme do pěny.Mouku smícháme s práškem do pečiva, kořením, solí, mandlemi a zašleháme do vaječné směsi.Nakonec zašleháme syrový,…
Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli na jemno. Mleté maso dáme do misky, přidáme asi 200g nakrájených žampionů, cibuli, koření, vejce a promícháme, můžeme přisolit ale…
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené scedíme a necháme vypařit.Brambory umícháme dohladka. Přidáme žloutky a dochutíme. Můžeme přidat i malinko…
Očištěný květák rozebereme na větší růžičky a vhodíme do vroucí osolené vody. Vaříme jen cca 5-7 min do poloměkka. Slijeme do síta a ihned zchladíme studenou vodou,…
Kousky oloupané dýně, očištěné mrkve, kolečka cibule, česneku, oloupaný, na kousky nakrájený zázvor a kousky papriky dáme do trouby zapéct. Množství jednotlivých…
Upečte tento úžasně sladký a voňavý chléb, který zmizí, než se nadějete. Slazený je nejen cukrem, ale i přezrálými banány. Vylepšit ho můžete nahrubo nasekanými ořechy a…
Cibuli nakrájíme na větší kostky, pórek na silnější kolečka, dáme do hrnce s olejem a restujeme na mírném ohni do zlatavé barvy zeleniny. Až pak ji zalijeme vývarem a…
Udelame si hustou besamelovou omacku (na masle osmahnout hladkou mouku, zalit mlekem).Omacku okorenime oblibenym korenim a vmichame proplachnute a okapane bile fazole. …
Nasládlá kedlubna a jemná chuť květáku se skvěle doplňují v této polévce. Připravíme jíšku, rozředíme ji vodou a v ní uvaříme kedlubnu, květák a mrkev. Polévku okořeníme…
Mouku, vejce, strouhaný muškátový oříšek, 1,5 lžičky soli a vodu dáme do mísy, dobře vypracujeme, dokud se v těstu nezačnou vytvářet bublinky. Sýr postrouháme, cibuli…
Kapustičky lze buď nesnášet od školní jídelny, nebo mít štěstí a potkat recept podobný tomuto. Nesmí být rozvařené, naopak mají být příjemně nasládlé a křupavé. Chuť je…
Pangase nakrájíme na šikmé proužky, osolíme, opepříme a na dvě hodiny naložíme do marinády z oleje, citrónové šťávy, worcesteru a petrželky. Poté obalíme v solamylu a…
Ve vodní lázni ušleháme do tuhé světle žluté pěny žloutky,med,cukr,muškátový oříšek a pomerančovou kůru. Odstavíme a za občasného promíchnutí necháme vychladit.…
Opláchnutou husokachnu dobře očistíme (obereme všechna brka) a osušíme. Dutinu kachny osolíme a vložíme stonky majoránky a zvenku osolíme a okmínujeme. Pekáč vymažeme…
O Velikonocích nikdy nesmí chybět tradiční mazanec. Vyzkoušejte letos připravit zdravější variantu z tvarohu a špaldové mouky. Mazanec je plný brusinek, je krásně vláčný…
Dýni očistíme a vydlabeme měkký vnitřek, loupat se nemusí. Dýni nakrájíme na kostičky.Nakrájenou dýni vložíme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody a vaříme doměkka. Trvá to…
Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, po zezlátnutí přidáme šunku nakrájenou najemno a taktéž ji krátce orestujeme.Poté přidáme žampiony, které jsme očistili a…
Očistěné a vykostěné krůtí stehno posolíme a opepříme zvenku i zevnitř. Necháme chvíli odležet.Mezitím si zhotovíme nádivku z kaštanů. Jedlé kaštany uvaříme doměkka,…
Skvělý špekáčkový salát podle receptu od řezníka: Ochucený kečupem, worcesterem a majonézou chutná božsky
Expertka radí, jak doma nejlépe uchovat chleba: Osvědčila se mi kombinace bavlněné utěrky a mikrotenového sáčku, říká
Pane carasau: Křupavý chléb skvěle nahradí chipsy, čerstvý vydrží rok a na tuto pochoutku ze Sardinie potřebujete jen 3 ingredience