Krémová polévka z řapíkatého celeru (trochu jinak)
Recept ještě nebyl hodnocenVe větším hrnci rozpustíme kousek másla. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme smažit. Mezitím si očistíme zeleninu, nakrájíme na menší kousky a chvíli restujeme s cibulí.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ve větším hrnci rozpustíme kousek másla. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme smažit. Mezitím si očistíme zeleninu, nakrájíme na menší kousky a chvíli restujeme s cibulí.…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme ostatní suroviny a vše dobře promícháme.Olivy si předem na jedné straně podélně nařízneme, naplníme je masovou směsí a opět půlky k…
Polévky se řadí mezi základní pokrmy dne. Můžeme je snídat, obědvat i večeřet. Tuto jednoduchou polévku s chřestem zvládne i začátečník. Chuť jí dodá kuřecí vývar a…
Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky a v hrnci na olivovém oleji ji orestujeme. Zalijeme horkou vodou tak, aby byla ponořená a přivedeme k varu. Při sníženém stupni…
Další ze zajímavých receptů na smetanové rizoto. Tato varianta je ozvláštněna nezvyklou kombinací exotického koření a to kari, muškátového oříšku a šafránu. Zcela jistě…
Cuketové placičky, tentokrát ve spojení s uvařenou kapustou, vás dozajista nadchnou. Ochucené česnekem, libečkem a muškátovým oříškem vykouzlí lákavou vůni, které…
Gnocchi v rajčatové omáčce s cuketou, která krásně voní po česneku, jsou velice vděčnou večeří, která ač je snadná na přípravu, je opravdu plná chuti. Pokrm je sice…
Tento chutný koláč spojuje jemnost cukety s bohatou směsí šunky, sýrů a koření, čímž vytváří lehký a výživný pokrm ideální jako hlavní chod nebo přílohu. Bez mouky a…
Pečená sýrová roláda je skvělou chuťovkou, kterou si můžete doma udělat jen tak, ale hodí se i na různé oslavy nebo rauty, kde jsou švédské stoly. Toto slané pečivo je…
Tradiční velikonoční nádivka podle toho receptu je rychle hotová a zasytí. Voní uzeným masem a jarními bylinkami. Pokud je venku ještě chladno a nenajdeme mladé kopřivy,…
Velikonoční nádivka je tradiční pokrm, který o svátcích jara připravujeme. Rodinné recepty se sice liší, ale výsledkem je vždy lahodný pokrm vhodný ke konzumaci za tepla…
Kuře a nádivka, co jsou pečeny spolu, ale přitom každé zvlášť. Kuře je ochuceno máslem, česnekem a bylinkami. Nádivku pak upečeme zvlášť v pekáčku a snoubí se v ní chutě…
Připravit domácí noky, s lahodnou smetanovou omáčkou se špenátem, není žádná věda, jak se na první pohled může zdát. Snad všemi oblíbený pokrm, který je opravdu chutný a…
Vychutnejte si dokonalou kombinaci šťavnatého masa a ochucené aromatické směsi koření. Tyto burgry, které krásně drží, bude stačit již jen ugrilovat k dokonalosti. Budou…
Vychutnejte si lahodné kuřecí ragú se zeleninou, které spojuje šťavnaté kuřecí maso s pestrou směsí čerstvé zeleniny. Tento sytý a výživný pokrm je ideální volbou pro…
Nechte se překvapit, jak skvěle mohou zelená rajčata chutnat v této podobě! Tento originální recept kombinuje sladkou a pikantní chuť, což z něj činí ideální doplněk k…
Nejen na sváteční stůl v závěru roku můžete připravit výborné sýrové placičky. Udělejte je klidně z dvojité dávky, nemusíte se vůbec bát, že by zůstaly bez povšimnutí na…
Voňavá a poctivá domácí vánočka by neměla chybět na žádném vánočním stole. Máme pro vás recept na veganskou verzi, kterou při použití správných surovin jistě hravě…
Těsto na zapletenou vánočku je plné másla, smetany, rozinek a kandovaného ovoce. Tak, jako každé kynuté těsto, i toto si vyžaduje čas. Pokud mu ho dopřejete, výsledkem…
Klasická vánočka z kynutého těsta s vůní másla a rumu. Vánočku nechte pořádně nakynout, bohatě posypte plátkami mandlí a upečte. Nejlépe chutná s hrnkem teplého kakaa,…
Quiche, francouzský koláč z křehkého těsta, můžeme připravit na mnoho způsobů. Koláč s náplní z vařených brambor, žampionů a kapustiček je velmi chutný a navíc dobře…
Mrkev, celer a šunku nakrájíme na nudličky a brambory na kostičky. Na másle osmažíme polovinu mrkve a celeru spolu s brambory, zalijeme vodou, osolíme a vaříme do měkka.…
1) Troubu předehřejeme na 180°C. 2) Rozinky dáme do horkého mléka a necháme nabobtnat. 3) Suché suroviny řádně smícháme. 4) Mokré suroviny taktéž pořádně smícháme.…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme jemně nastrouhaný česnek a sýr dle chuti, hrubě nastrouhané žampiony, vejce, mléko, koření a sůl dle chuti a vše dobře promícháme. Směs…
Tři sladké dobroty na Den matek: Čokoládové brownies i jahodový dezert zvládnete do půl hodinky!
Regionální recepty: Kočičí tanec miloval autor Švejka. Zkuste ho tradičně i moderně
Jak si v letadle objednat nejméně rizikové jídlo, které navíc dostanete mezi prvními? Jistí to asijská a bezmasá kuchyně, říká expertka