Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořech muškátový - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Špenátová omeleta

Špenátová omeleta

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Mléko, vejce a koření rozšleháme, přidáme mouku s práškem do pečiva, rozmražený špenát a rozmačkaný česnek. Na pánvi smažíme po obou stranách do růžova. Hotové omelety…

Lasagne s mletým masem a žampiony

Lasagne s mletým masem a žampiony

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na bešamel si uděláme z másla a mouky světlou jíšku, zalijeme mlékem a povaříme do zhoustnutí, přidáme sůl, pepř a mletý muškátový oříšek (podle chuti strávníků) Na…

Irrena

75 min

Fazolové "sádlo"

Fazolové "sádlo"

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Den předem namočíme fazole do vody a necháme stát do druhého dne. Pak vodu vyměníme, přidáme bobkové listy a nové koření a fazole uvaříme do měkka.Než se fazole uvaří,…

Chřestovo - hrášková polévka

Chřestovo - hrášková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Šalotku zpěníme na másle, přidáme na kousky nakrájený oloupaný chřest a chvilku společně podusíme.Zalijeme vývarem, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a vaříme…

Kuře na víně

Kuře na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Cibulky oloupeme, slaninu nakrájíme na silnější nudličky, žampiony překrojíme (podle velikosti na půl, na čtvrtky nebo šestiny). Rozporcované kuře osolíme ze všech…

Miquel

120 min

Bramborové pusinky

Bramborové pusinky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Brambory oloupeme a omyjeme a nakrájené na polovinu uvaříme v osolené vodě. Slijeme vodu a ihned prolisujeme. Po vychladnutí smícháme s jedním bílkem a lžící solamylu a…

Ruské pirohy

Ruské pirohy

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Asi 0,5 kg mouky zaděláme s vodou a kvasnicemi. Poté se těsto nechá v teple kynout. V průběhu kynutí ho dvakrát nebo třikrát srazíme měchačkou. Po vykynutí se těsto…

Vánoční biscotti

Vánoční biscotti

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva a kořením. Ve druhé míse vyšleháme vejce s cukrem. Poté přidáme mandlové máslo. Suché suroviny postupně přidáváme do…

1 18 19 20 21 22 40