Kynutý ořechový závin
Recept ještě nebyl hodnocenDo mírně teplého mléka nasypeme cukr, rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít. Do mísy zatím dáme mouku, osolíme, přidáme vejce, olej a nakonec vzejitý kvásek. Vařečkou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mírně teplého mléka nasypeme cukr, rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít. Do mísy zatím dáme mouku, osolíme, přidáme vejce, olej a nakonec vzejitý kvásek. Vařečkou…
Ztužený tuk rozpustíme, přidáme kakao, cukr a zamícháme. Čokoládu nalijeme do papírových košíčků a do středu vložíme hrudku z ořechové hmoty. Na nádivku smícháme…
Jednotlivá těsta samostatně zpracujeme. Z ořechového těsta vykrajujeme větší hvězdy, které upečeme. Z pudinkového těsta vykrajujeme menší hvězdy , které upečeme-…
Smícháme prosátou mouku s cukrem a ořechy.K tomu přidáme na kousky nakrájené máslo. Uděláme tuhé těsto, kterým plníme formičky na ořechy. Plníme jen z poloviny.Pečeme ve…
Smícháme prosátou mouku s cukrem a ořechy.K tomu přidáme na kousky nakrájené máslo. Uděláme tuhé těsto, kterým plníme formičky na ořechy. Plníme jen z poloviny.Pečeme ve…
Výborné nepečené perníkové kuličky, které nesmí chybět na vaší vánoční tabuli. Jsou z oříšků, medu a povidel, takže vůně Vánoc zaručena. Pro ještě lepší chuť přidáme…
Milujete kokos? Tento recept je přímo pro vás. Neboť která surovina je tak krásně bílá, připomíná sněhovou pokrývku a na vánočním cukroví nesmí chybět? Košíčky jistě…
Pokud máte rádi sladké obědy, bramborové šišky na sladko patří jistě mezi vaše oblíbená jídla. Hotové jsou během chvilky, stačí připravit jednoduché těsto z vařených…
Lahodné ořechové řezy na základu z lineckého těsta si připravte podle našeho receptu. Jen zdánlivě vypadá návod složitě, ve skutečnosti bude celý dezert do hodiny a půl…
Nejprve připravíme náplň. Ořechy nasucho opražíme a umeleme.V rendlíku svaříme mléko s máslem a oběma cukry. Když začne vřít, vmícháme ořechy a med a vypneme. Necháme…
Recept na biskupský chlebíček, který hravě zvládne i začátečník. Stačí suroviny odvážit pomocí hrnku a dál postupovat podle našeho receptu. Vůně kandovaného ovoce spolu…
Tyto košíčky představují lahodné spojení čokolády, oříšků a jemné náplně a neodmyslitelně patří k vánočním svátkům. Snadné na přípravu, nepřekonatelné na chuti. Klasika…
Žloutky dáme do mísy od robota, přidáme krupicový cukr, horkou vodu a šleháme tak dlouho, až vznikne světlá hmota . Z bílků ušleháme tuhý sníh. 1/3 sněhu přidáme do…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které dáme na 2 hodiny do lednice. Pak vykrájíme kolečka a upečeme. Lepí se na sebe tři kolečka krémem a to prostřední se máčí v…
Pařížské rohlíčky jsou jedním z klasických druhů cukroví, které nesmí na svátky chybět. Křehké těsto s mletými ořechy můžeme upéct ve formě na rohlíčky. Poté je stříkáme…
Mezi jeden z tradičních českých moučníků patří snad všemi oblíbené hraběnčiny řezy. Moučník s aristokratickým názvem, skládající se ze čtyř vrstev, křehkého těsta,…
Z prvních surovin vypracujeme těsto, necháme odpočinout, vykrajujeme tvary a upečeme. Suroviny na nepečené zpracujeme, když se bude drolit, přidáme víc másla. Potom…
Ze všech uvedených přísad vypracujte hladké těsto.Zabalte do potravinové folie a uložte alespoň na hodinu do lednice.Předehřejte troubu na 180 stupňů. Z těsta dělejte…
Před pár lety byla tahle jednoduchá buchta na plech hitem. Řezy jsou skvělé, příprava je rychlá a jednoduchá, vláčný korpus má výraznou ananasovou chuť a lahodný krém…
Vejce vyšleháme s cukrem. Přidáme olej s mlékem a mouku smíchanou se sodou, kakaem a kořením. Nakonec vmícháme ořechy a nastrouhanou mrkev. Hotové těsto dáme na…
Povidla ochutíme cukrem, skořicí a rumem. Přisypeme perníčky a pokud budou moc hustá, trochu je naředíme třeba lžící smetany nebo ovocné šťávy.Těsto potřeme povidly a…
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme vodu, zašleháme olej a do pěny zlehka ručně vmícháme směs polohrubé mouky, prášku do pečiva a ořechů.Těsto vlijeme na vymazaný a hrubou…
Panettone místo vánočky: Slavný italský moučník voní kandovaným ovocem a díky trojitému kynutí je nadýchaný jako peříčko
Borůvková povidla: Zkuste je podle slavné prvorepublikové kuchařky Anuše Kejřové!
Ve starověku mu přezdívali jablko bláznů. Víte, že lilek ve skutečnosti není zelenina?