Čokoládovo-jablečné řezy
Recept ještě nebyl hodnocenSváteční řezy nebo dort plný ořechů a strouhaných jablek s lahodným krémem na povrchu čekají na konci receptu, pokud se pustíte do jeho přípravy. Jablka dodají moučníku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sváteční řezy nebo dort plný ořechů a strouhaných jablek s lahodným krémem na povrchu čekají na konci receptu, pokud se pustíte do jeho přípravy. Jablka dodají moučníku…
Žloutkové dortíčky svou jasnou barvou rozzáří sváteční stůl. S těstem se velmi dobře pracuje, když je odleželé, nelepí se při rozvalování. Konečné zdobení je na vás, zda…
Šlehačková bábovka je přesně ten typ moučníku, který byste bez váhání měli vyzkoušet. Dokonalé spojení nadýchaného měkoučkého těsta s voňavými křupavými ořechy chutnají…
Pomletý mák přelijeme horkým mlékem a necháme vychladnout.Heru utřeme s cukrem.Potom postupně vmícháváme žloutky, vychladlý mák, ořechy rozinky, vanilkový cukr, hladkou…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme v lednici aspoň hodinu odležet.Těsto pak vyválíme asi na tloušťku 2 mm, vykrájíme, pokládáme…
1) Dáme vařit Salko na 1,5 hodiny!! 2) Vymastíme plech, na to dáme dortové oplatky tak, abychom pokryly celé dno. Poté děláme těsto: utřeme žloutky s cukrem, poté…
1) Dáme vařit Salko na 1,5 hodiny!! 2) Vymastíme plech, na to dáme dortové oplatky tak, abychom pokryly celé dno. Poté děláme těsto: utřeme žloutky s cukrem, poté…
Plněné ořechy jsou klasikou na vánočním stole. Z tohoto množství surovin jich budete mít opravdu hodně. Určitě si je ale můžete upéct třeba jen ze třetinového množství a…
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta patří k oblíbeným sladkým pokrmům. Jsou populární nejen kvůli výborné chuti a jménu šéfkuchaře Romana Pauluse, ale i díky tomu, že…
Vejce ušleháme s oběma cukry, přidáme mléko/podmáslí a olej, dále mouku smíchanou s práškem do pečiva a ořechy, vše pořádně promícháme v hladké těsto.Těsto nalijeme na…
Neznám nikoho, kdo by nemiloval úlky, ale ne každý se do jejich přípravy pustí, protože je s nimi trochu více práce. Ale pokud si dodáte odvahy a najdete ten správný…
Celé vajcia vymiešame s cukrom, pridáme orechy, rukou spracujeme "cesto" a zahustíme strúhankou. Na peč. papier robíme hromádky - veľkosť orecha (mokrou lyžičkou a pod.)…
Bábovka patří mezi naše nejoblíbenější moučníky. Podle hrnkových receptů je pečení bábovky snadné, stačí smíchat suroviny na těsto, nalít směs do formy a upéct.
Lehoučké jako pírko a nadýchané jako obláček. Takové jsou tyto řezy se šlehačkovým krémem. Seskládáme je z tenkých vrstev piškotu, které doplní právě lahodná šlehačka s…
Bezé připravíme z nadýchaného bílkového sněhu, ke kterému přimícháme jemně mleté ořechy podle vlastní chuti. Po upečení jej rozdělíme na části, které protřeme lahodným…
I nepovedené cukroví, nebo jeho zlomky se mohou stát skvělou vrstvou na tvarovaném pečivu. Smíchejte rozemleté, nebo rozdrcené zlomky s marmeládou, rumem či ořechy,…
Čas jablíček ve spíži se zvolna krátí a je potřeba je zpracovat. Co takhle připravit si na tento víkend úžasný strouhaný jablečný koláč? Věřte tomu, že ho nepřipravíte…
Strojkové cukroví je skvělá volba pro spěchající. Cukrovíčko je nádherně pravidelné, výroba je přímo kvantově rychlá. A o chutný výsledek se postará dobře zvolené těsto…
Lahodné ořechové cukroví se žloutkovou polevou zazáří na každém slavnostním stole. Vůně másla, ořechů a křehká struktura, to vše je předurčuje k ovacím u vašich hostů.…
Neolúpané jablká zbavíme jadrovníka a narežeme na menšie kúsky. Pokvapkáme šťavou a dusíme asi 15 minút. Jablká rozmixujeme. Do jablkovej kaše prisypeme cukor a za…
Obliba medových dortů sebou přinesla i další moučníky tohoto typu. Medovníková roláda je toho dokladem. Je to jednoduchý a nenáročný moučník plný karamelového krému,…
Bílkové pusinky jsou báječným způsobem, jak zpracovat zbylé bílky. Křehké a nadýchané pusinky jsou výtečné cukroví, které lze použít nejen samostatně, ale i jako ozdobu…
Trubičky plněné krémem ze Salka, namáčené v čokoládové polevě, nejen skvěle vypadají, ale i zpříjemní vaše Vánoce svojí lahodnou chutí. Můžete je naplnit krémem ze Salka…
Udělame těsto a dáme na 1 hodinu do lednice. Plníme do formiček na košíčky. Hotove plníme krémem, poléváme čokoládou,zdobíme.
Rebarbora nesmí chybět na vaší zahradě ani na balkóně. Pěstování je snadné a podle našeho návodu je zvládne i začátečník
Patero zaručených triků, jak připravit nejlahodnější sametovou bramborovou kaši
Jakou vybrat dřezovou baterii? Hitem je senzorová se sprškou a LED osvětlením