Slaný koláč z červené řepy
Recept ještě nebyl hodnocenVšetky suroviny na cesto dobre spracujeme a cesto necháme v chladničke pol hodiny postáť. Potom ho vyvaľkáme a vyložíme ním vymastenú okrúhlu formu.Na cesto uložíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všetky suroviny na cesto dobre spracujeme a cesto necháme v chladničke pol hodiny postáť. Potom ho vyvaľkáme a vyložíme ním vymastenú okrúhlu formu.Na cesto uložíme…
Mazanec je spojen s velikonočními svátky a pracnou přípravou. Tento kousek však můžete vykouzlit za pomoci domácí pekárny. Křupavá kůrka, jemný střed a rozinky s…
Rádi pečete dorty pro své blízké k narozeninách nebo jen tak k nedělní kávě? Máme tu pro vás recept na skvělý piškotový korpus s citronovou příchutí, který je proložený…
Protože se neustále zdůrazňuje, že originální recept na medovník je tajný, vyrojila se spousta upravených a podobných receptů. A každá hospodyňka považuje ten svůj za…
Máte velkou úrodu jablek a už jste vyzkoušeli všechny typy štrúdlů? Zkuste řezy s náplní z nastrouhaných jablek a vanilkového pudinku. Díky této náplni je těsto krásně…
Jablečno-mrkvový moučník s ořechy a krémem je lahodný a vláčný dezert, který v sobě spojuje svěžest jablek, sladkost mrkve a křupavost ořechů. Tento zdravější moučník…
Jablečno-mrkvový moučník s ořechy a krémem je lahodný a vláčný dezert, který v sobě spojuje svěžest jablek, sladkost mrkve a křupavost ořechů. Tento zdravější moučník…
Pokud máte rádi linecké cukroví a punčový řez, máme pro vás dokonalé propojení. Linecké rohlíčky s punčovou nádivkou, máčené v čokoládě vám určitě zachutnají a možná je…
Všechny ingredience si dáme do kastrůlku(kromě vajíčka), rozmícháme, dáme vařit, až opražit. Hmotu necháme vychladnout a pak do ní dáme vajíčko, umícháme a na plech…
Toto sladké pečivo z kynutého těsta podáváme na Zelený čtvrtek. Dle tradic přináší pevné zdraví, pokud se sní za svítání. Jidáše ozdobíme ořechy nebo rozinkami a upečeme…
Toto je jedno z poměrně složitých jídel jihovýchodní Ázie, náročné na suroviny i přípravu, ale naprosto jedinečné svou symfonií chutí a rafinovanou pikantností. Pochází…
Budete potřebovat ruční šlehač a nebo kuchyňského robota, neboť se bude šlehat. A taky alespoň 3 větší mísy. Dále si připravte formičky či formy, vyložené potravinářskou…
Z mouky, tuku a piva zaděláme těsto a necháme ho přes noc uležet. Druhý den rozdělíme těsto na 3 díly, rozválíme, posypeme strouhankou a nastrouhanými jablky. Přidáme…
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, vmícháme mouku a ořechy, nakonec sníh z bílků. Těsto nalijeme do Stellou vymazaného pekáče a upečeme při 150°C do růžova. Po…
Suroviny smícháme v těsto, pomocí kávové lžičky vykrajujeme bochánky, které dáváme na plech vyložený pečícím papírem. Sušenky dáváme dál od sebe, pečením nabudou. Pečeme…
Všechny suché ingredience smícháme, přidáme vidličkou rozmačkaný banán, přesnídávku, vše spojíme a necháme chvíli odležet. Na plech si připravíme papír na pečení nebo…
Do nádoby pekárny vložíme vše ve známém pořadí a zvolíme program Těsto. Pokud pekárnu nemáme, uděláme kynuté těsto klasickým způsobem. Vykynuté, spíše tužší těsto…
V míse smícháme celer včetně poloviny nálevu, na jemno strouhaný kedluben a mrkev, nahrubo jablko a drobně pokrájenou cibulku. Promícháme s majonézou, ochutnáme, osolíme…
Dáme na vodní lázeň a do větší nádoby ( hmota asi 2x nabyde na objemu) heru, cukr, med, mléko, sodu a vejce a dlouho šleháme, až než začne hmota tmavnout. Až začne…
Nejprve smícháme rozměklé máslo a cukr, pak zamícháme žloutky. V jiné míse smícháme mouku a prášek do pečiva. Přidáme k máslu a cukru. Dále přidáme jablka a sníh, který…
Do misky dát mouku, peč. prášek, sůl, tuk, vejce a propracovávat těsto, přidat vodu s octem (nepřelít). Vypracvovat hladké nelepivé těsto. Udělat bochánek a těsto…
Ovesné vločky a ořechy v ručním mixéru rozdrtíme na jemno (ne úplně). Banány rozmačkáme vidličkou a smícháme s ovesnými vločkami, ořechy a skořicovým cukrem.Do vzniklé…
Důkladně na hustém sítě propláchneme quinou, abychom ji zbavili saponinů. Dáme asi na 15 minut pomalu vařit do mléka, tekutina by měla úplně zmizet.Do připravené quinoy…
Zjistili jsme, kolik přílohy dostaneme uvařením 100 g syrové. Pohanka zvětší objem až 4x, rýže 2,5x, nejméně vytěžíme z brambor
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich radí, jak na dokonalé vejce natvrdo, naměkko a na hniličku. Roli hraje i teplota vajec před vařením
Bizarní hodování starých Řeků: Solené ryby zapíjeli medovinou, pivo považovali za barbarské